aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ προσπάθεια ενίσχυσης, οι διακανονισμοί και τα €11.000.000 χρέος

Η προσπάθεια ενίσχυσης, οι διακανονισμοί και τα €11.000.000 χρέος

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Αντώνης Τζιωνής ήταν φιλοξενούμενος στην αθλητική τηλεοπτική εκπομπή του Σίγμα «Θύρα Σίγμα» και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται στο Γέρι για διόρθωση της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα μεσοαμυντικά στην 1η αγωνιστική.

Η ατάκα του που στέλλει αισιόδοξο μήνυμα είναι πως η βελτίωση ίσως επιτευχθεί μέσω ενίσχυσης.

«Από την πρεμιέρα εμείς ως Ομόνοια θα κρατήσουμε τους τρεις βαθμούς και να παραδεχθούμε πως γνωρίζουμε πως η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που έπρεπε και στο “Ηλίας Πούλλος” δουλεύουν για να διορθωθούν τα λάθη και να μην επαναληφθούν. Το κομμάτι το μετεγγραφικό το χειρίζεται ο καθ’ ύλην αρμόδιος Νίκος Νταμπίζας και αναμένουμε ότι μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου θα έχουμε ενισχυθεί στους τομείς που εντοπίσαμε πως υπάρχει αδυναμία. Η αποτελεσματικότητα είναι δεδομένη, μεσοεπιθετικά η ομάδα είναι παραγωγική και αυτό που δουλεύουμε είναι να βελτιώσουμε την αμυντική λειτουργία και να περιορίσουμε τα ατομικά λάθη. Ενδεχομένως και με προσθήκες που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του τριφυλλιού.

«Σκοράραμε 14 γκολ σε 5 αγώνες. Η μεσοεπιθετική μας λειτουργία είναι πολύ παραγωγική. Θέλουμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τα προσωπικά λάθη. Δεν πρέπει από τώρα να κρεμάσουμε ανθρώπους. Η ενίσχυση που θα έρθει θα είναι σε αυτή την κατεύθυνση μείωσης στο ελάχιστο των προσωπικών λαθών», πρόσθεσε.

Για τη διαιτησία είπε: «Είμαστε ένας τόπος ταλαιπωρημένος από τις κακές διαιτησίες των προηγούμενων χρόνων. Στην Κύπρο έχουμε καλές σφυρίχτρες. Πρέπει επιτέλους να γίνουν διαιτησίες που να νικήσουν την προκατάληψη. Μακάρι και στην συνέχεια να έχουμε τις διαιτησίες που έγιναν στην πρώτη αγωνιστική Οι ομάδες έχουν αναλάβει να επιμορφώσουν το ρόστερ τους για τους νέους κανόνες διαιτησίας. Στην Κύπρο είμαστε έτοιμοι να ξεχωρίσουμε τα ανθρώπινα λάθη από τα άλλα. Αν καταφέρουμε εκείνα τα λάθη να τα μειώσουμε τότε θα καταργηθεί και η προκατάληψη».

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας, κλήθηκε επίσης να σχολιάσει την πολύ καλή εμφάνιση του Αμίρ Αγκάγιεφ, όμως, όπως είπε «προτιμώ να μην μιλάω για τον κάθε παίκτη ξεχωριστά, αλλά για τη γενικότερη λειτουργία της ομάδας. Οι παίκτες επιλέχθηκαν για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και αυτό κάνει και ο Αγκάγιεφ και μακάρι να συνεχίσουμε έτσι», τόνισε ο Τζιωνής.

Για τον αποκλεισμό από την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ στο Γιουρόπα Λιγκ, είπε: «Μας πλήγωσε ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός. Οικονομικά μας στέρησε χρήματα, όμως, να ξέρετε πως στον προϋπολογισμό είχαμε υπολογίσει έσοδα μόνο για δύο γύρους, όχι επειδή δεν μπορούσαμε να φτάσουμε στα πλέι οφ, αλλά ως μια πολιτική του να κρατάμε μικρό καλάθι πάντα».

Για τον στόχο της Ομόνοιας στο νέο πρωτάθλημα και την πίεση από τον κόσμο είπε: «Έχουμε στόχο να διεκδικούμε τη νίκη σε κάθε αγώνα. Αν τον πετύχουμε και κερδίζουμε κάθε βδομάδα τότε θα έρθει και ο τίτλος. Δεν είναι μόνο ο κόσμος της Ομόνοιας που θέλει την ομάδα ψηλά αλλά και εμείς. Και ο στόχος εκεί είναι και να είστε βέβαιοι ότι με τέτοια νοικοκυρεμένη πολιτική που εφαρμόζουμε δεν είμαστε μακριά από τις επιτυχίες».

Ακολούθως αποκάλυψε πως 50 από τους 60 διακανονισμούς με πρώην ποδοσφαιριστές και εργαζόμενους στην Ομόνοια, έχουν αποπληρωθεί.

Για τα εισιτήρια διαρκείας είπε: «Έχουμε ξεπεράσει τα 4.000 διαρκείας και πάμε να ξεπεράσουμε και τις 5.000».

Οι εκτιμήσεις του για το νέο πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα φέτος θα το διεκδικήσουν 5-6 ομάδες μεταξύ αυτών και η Ομόνοια. Οι ομάδες δηλαδή που την τελευταία πενταετία εξαετία είναι εκεί κοντά στον τίτλο».

Για τα προϊόντα της Ομόνοιας: «Τα προϊόντα της Ομόνοιας κινούνται σε πολύ καλούς ρυθμούς, όμως, πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Η Ομόνοια δεν είναι εταιρία, ανήκει στα μέλη της και έτσι τους καλούμε να αγκαλιάσουν τα προϊόντα μας τα οποία μπορούν να αποτελέσουν ανάσα οικονομική»

Το συνολικό χρέος της Ομόνοιας, σύμφωνα με τον Τζιωνή, τη δεδομένη στιγμή ανέρχεται στα 11.000.000 ευρώ από τα 17.000.000 που βρέθηκε κατά τη μετά Μιλτιάδη Νεοφύτου εποχή.

Καταληκτικά, ο Τζιωνής τόνισε πως θέλει να συνεχίσει έτσι όπως άρχισε η ομάδα του, κάλεσε τον κόσμο που είναι ο κύριος οικονομικός αιμοδότης να μείνει κοντά στην ομάδα, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ στην Ευρώπη. Επίσης ζήτησε υπομονή για να δουλέψει το νέο πρότζεκτ και εξέφρασε τη σιγουριά του πως η προσπάθεια όλων στο σύλλογο και κυρίως του Νταμπίζα και του Τζον Κάρβερ θα καρποφορήσει.

«Όλοι μας ζητούσαμε επαγγελματισμό κυρίως στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Αυτό κάνουμε άοκνα τόσο ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας, όσο και όλοι μας εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Θα κτίσουμε μια ομάδα που να μην χρειαστεί ανακατασκευή του χρόνου, μονό πινελιές. Είναι κοντά ο καιρός επανόδου της Ομόνοιας στις επιτυχίες», σχολίασε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ