aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΛΗΣΗ «πιπίλα» για το «νέο πρότζεκτ» και τα διαφυγόντα έσοδα

Η «πιπίλα» για το «νέο πρότζεκτ» και τα διαφυγόντα έσοδα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Καμιά δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τον κόσμο της Ομόνοιας, για άλλον ένα πρόωρο αποκλεισμό από την Ευρώπη. Όφειλε η ομάδα να ήταν έτοιμη στον βαθμό που έπρεπε, να παίξει καλύτερη μπάλα και να έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Άλλωστε η Μπεϊτάρ δεν ήταν η ομάδα-φόβητρο αλλά όπως φάνηκε, παρόλο που η πρόκριση κρίθηκε τελικά στις λεπτομέρειες, είχε στο ρόστερ της κάποιους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που έκαναν τη διαφορά. Επίσης, εκμεταλλεύτηκε τα τρανταχτά λάθη της Ομόνοιας και πέτυχε τον  στόχο της.

Όπως αναμενόταν, από πλευράς Ομόνοιας -διοικούντες, τεχνικό τιμ, ποδοσφαιριστές-, θα προβάλλονταν συγκεκριμένες δικαιολογίες για τον αποκλεισμό. Λογικό, αλλά άντε να πείσεις όλο αυτό τον κόσμο, που για άλλη μια σεζόν πίστεψε στην ομάδα, γέμισε το ΓΣΠ, όμως έφυγε απογοητευμένος. Πληγωμένος, γιατί έκανε όνειρα για τα οποία η ομάδα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο είναι η αναφορά στο νέο πρότζεκτ. Να πιστωθεί, να στηριχθεί και το αποτέλεσμα θα φανεί στο μέλλον, λένε οι πράσινοι. Το είπε ο Νταμπίζας, αναφέρθηκε σ’ αυτό ο Κάρβερ, το επισημαίνουν οι διοικούντες, το ακολουθούν και οι ποδοσφαιριστές. Αυτή η «πιπίλα» δεν μπορεί να αποτελεί τη δικαιολογία για τον άδοξο αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Το πρότζεκτ είναι το ένα, η μη ετοιμότητα, οι ελλείψεις, τα τραγικά λάθη, ο αρνητικός τρόπος παιχνιδιού, είναι το άλλο και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει. Ο Νταμπίζας είναι στην ομάδα από τον Μάρτιο και γνώριζε τις ανάγκες της ομάδας. Αυτός σχεδίασε τη νέα Ομόνοια. Γνώριζε περισσότερο από τον καθένα τι χρειάζεται η ομάδα, σε ποιες θέσεις θα έπρεπε να ενισχυθεί.

Εντούτοις παρουσιάστηκε στα ευρωπαϊκά μας με βασικό στο κέντρο της άμυνας τον εφεδρικό στην περσινή σεζόν Όρσουλιτς, «βάφτισε» τον Παντελιάδη στόπερ και υποχρεώθηκε στο δυσκολότερο ματς (το προχθεσινό) να δώσει φανέλα βασικού στον ανέτοιμο (όπως αποδείχθηκε και στον αγωνιστικό χώρο) Νασιμέντο.

Παράλληλα, η διαχείριση του ρόστερ από τον προπονητή αποδείχθηκε τραγική και το πλήρωσε. Οι ευθύνες που καταλογίζονται και στον Άγγλο τεχνικό είναι τεράστιες, τόσο για τις επιλογές του όσο και για τις αλλαγές του και τις εμμονές του. Όλα αυτά (ίσως και πολλά άλλα) είναι που οδήγησαν την Ομόνοια στον αποκλεισμό από τις 21 Ιουλίου και όχι το πρότζεκτ.

Ένας αποκλεισμός που θα κοστίσει στην Ομόνοια το λιγότερο €500.000 αν όχι και €1.000.000. Γιατί; Επειδή μετά και την πρόκριση της Γελγκάβα επί της Σλόβαν, η Ομόνοια θα ήταν (θεωρητικά πάντα) το φαβορί και θα είχε την ευκαιρία να φθάσει μέχρι και τα πλέι οφ, στον προθάλαμο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και εκεί θα μπορούσε να «χτυπήσει» τα ρέστα της.

Σημαντικό το οικονομικό πλήγμα για τον σύλλογο της Λευκωσίας, σε μια περίοδο που καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να ορθοποδήσει οικονομικά. Άντε τώρα να καλύψει την οικονομική τρύπα και να βγάλει την σεζόν βάσει προϋπολογισμού, γιατί δεν νομίζω να πίστευε κανείς, παρόλο που όλα είναι πιθανά, ότι η Ομόνοια θα αποχαιρετούσε τόσο πρόωρα την Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ