aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ Πάφος FC κέρασε... πικρό παφίτικο λουκούμι την Ομόνοια (vid & pics)

Η Πάφος FC κέρασε… πικρό παφίτικο λουκούμι την Ομόνοια (vid & pics)

Τεράστια νίκη 2-1 με ανατροπή πέτυχε η Πάφος FC επί της Ομόνοιας. Οι γαλάζιοι με τέρματα των Μπεσάρα (69’) και Λαφράνς (88’) υποχρέωσαν τους πράσινους στην πρώτη φετινή ήττα τους στο πρωτάθλημα. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε 1-0 με τον Ντάρμπισαϊρ στο 64’, όμως η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς έβγαλε αντίδραση και κατάφερε να φέρει τα κάτω – πάνω πετυχαίνοντας μία σπουδαία νίκη που έψαχναν από την αρχή της σεζόν στην παφιακή ομάδα.

Mετά από τρεις συνεχόμενες ήττες η Πάφος FC επέστρεψε στις επιτυχίες και έφτασε στους 6 βαθμούς. Η Ομόνοια ήταν κατώτερη προηγούμενων εμφανίσεων της και δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το υπέρ της προβάδισμα. Έτσι, γνώρισε την πρώτη ήττα της και συνάμα μεγάλωσε το αρνητικό σερί της στην Πάφο, όπου δεν κέρδισε ποτέ την Πάφος FC από την 2014 που ιδρύθηκε έως σήμερα. Στους 10 βαθμούς η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ μετά από πέντε αγωνιστικές.

Της έκοψε τη φόρα σε τέσσερα λεπτά

Καλύτερη η Ομόνοια στο πρώτο εικοσάλεπτο προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό της αναμέτρησης και να φτάσει απειλητικά στην εστία του Ρούντκο. Στη συνέχεια η Πάφος FC ισορρόπησε το παιχνίδι και με πρωταγωνιστή τον Σακό ανησύχησε τον Ουζόχο. Το πρώτο ημίχρονο «κύλησε» περισσότερο με την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, με αργό ρυθμό και τις δύο ομάδες να προσέχουν τα νώτα τους.

Η Ομόνοια κέρδισε μέτρα στο γήπεδο με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και στο 64’ κατάφερε να βρει στόχο. Ο Λέσγιακς έκανε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Τιάγκο, ο Βραζιλιάνος «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον Ντάρμπισαϊρ με τον Άγγλο να σκοράρει από κοντά και να πετυχαίνει το τρίτο του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Πριν καλά – καλά χαρεί η Ομόνοια η Πάφος FC την «τιμώρησε». Οι πράσινοι άγγιξαν το δεύτερο γκολ μετά από προσπάθεια του Κούσουλου σε εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ στο 68’ και στην αντεπίθεση οι «γαλάζιοι» ισοφάρισαν με τον Μπεσάρα, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που σκοράρει σε ροή αγώνα κόντρα στον Ουζόχο.

Ο Λαφράνς το έφερε «τούμπα»

Το γκολ της ισοφάρισης έδωσε ώθηση στην Πάφος FC, ενώ στον αντίποδα η Ομόνοια φάνηκε να επηρεάζεται και να μην μπορεί να αντιδράσει. Η ομάδα του Ζέλικο Κόπιτς κατάφερε να φέρει «τούμπα» το ματς στο 88’ με τον Κέβιν Λαφράνς να στέλνει από κοντά για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίκτυα του Ουζόχο και να δίνει προβάδισμα 2-1 στην Πάφος FC.

Πώς έπαιξαν

Για πρώτη φορά φέτος ο Χένινγκ Μπεργκ παρέταξε την Ομόνοια σε σχηματισμό 4-4-2 με τους Μίκου και Ντάρμπισαϊρ στην επίθεση. Με δύο αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Απόλλωνα παρέταξε την Ομόνοια στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Πάφος FC ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός προπονητής έδωσε φανέλα βασικού στον Κούσουλο, αντί του Βίτορ Γκόμες, ενώ θέση στο αρχικό σχήμα παίρνει και ο Μίκου, με τον Χριστοφή να μένει στον πάγκο.

Στην εστία ο Ουζόχο, τετράδα στην άμυνα οι Μαυρίας (δεξιά), Λέσγιακς (αριστερά) και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λούφτνερ και Λανγκ. Στη μεσαία γραμμή δίδυμο ανασταλτικών μέσων οι Κούσουλος και Ζόρντι Γκόμεθ. Έζρα και Τιάγκο στα δύο άκρα με τους Ντάρμπισαϊρ και Μίκου στην επίθεση.

Σχηματισμό 3-5-2 επέλεξε ο τεχνικός της Πάφος FC, Zέλικο Κόπιτς. Σιρόκ, Λαφράνς και Άραγιουρι ήταν οι τρεις αμυντικοί μπροστά από τον Ρούντκο, με τους Πανός και Βαλεριανό στα άκρα της άμυνας. Γουίλιαμς, Μπεσάρα και Πάντσεον συνέθεσαν την τριάδα στη μεσαία γραμμή με τους Νέμετς και Σακό στην επίθεση.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης»

Πάφος FC (Ζέλικο Κόπιτς): Ρούντκο, Σιρόκ (85′ Ράσιτς), Λαφράνς, Άραγιουρι, Πανός, Βαλεριάνος, Γουίλιαμς (89′ Σάνι), Πάντσεον, Μπεσάρα, Νέμετς, Σακό (60′ Βα).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Μαυρίας, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Τιάγκο, Έζρα (78′ Ορτέγα), Μίκου (78′ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: 69′ Μπεσάρα, 88′ Λαφράνς / 64′ Ντάρμπισαϊρ

Κίτρινες: Λαφράνς, Βαλεριάνος, Νέμετς /  Μίκου, Ντάρμπισαϊρ

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου

Α’ Βοηθός: Μάριος Δημητριάδης

Β’ Βοηθός: Νίκος Καλησπέρα

4ος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μάριος Τσαγγάρης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ