aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Η Ομόνοια ξανά στο προσκήνιο!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το βράδυ του Σαββάτου, δηλαδή μετά τη δεύτερη νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια, στα social media γινόταν «χαμός» από τις αντιδράσεις των φίλων της Ομόνοιας. Εκδήλωσαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για τη δουλειά που επιτελείται μέχρι στιγμής στο προπονητικό κέντρο «Ηλίας Πούλλος». Απόρροια του επιτυχημένου ξεκινήματος και πρωτίστως των ελκυστικών εμφανίσεων απέναντι σε Δόξα και Νέα Σαλαμίνα, ιδιαίτερα κατά το πρώτο ημίχρονο. 

Εκεί που τα πράγματα κάθε χρόνο γινόντουσαν και χειρότερα, η περσινή χρονιά ήταν αποκαρδιωτική, το καλοκαίρι ακόμα πιο δύσκολο, ο ήλιος άρχισε να αχνοφαίνεται. Το ελπιδοφόρο ξεκίνημα, άνοιξε την όρεξη του Ομονοιάτη και άρχισε πλέον να ασχολείται πολύ περισσότερο με την καθημερινότητα του συλλόγου του.

Ο κόσμος του «τριφυλλιού» πέρασε από σκληρό, πάρα πολύ σκληρό διάστημα. Δοκιμασία διαρκείας. Τρία σερί χρόνια χωρίς εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτήριου, αλλοίωση του DNA και ασφαλώς, αποτυχημένες προσπάθειες επανόδου. Έβλεπε παντού αδιέξοδα, κάτι που δεν αντιπροσώπευε το εκτόπισμα της ομάδας. Μίκρυνε αγωνιστικά το μέγεθος της Ομόνοιας, αλλά η πίστη για δυναμική επάνοδο δεν έπαψε να υπάρχει. Εάν θα γίνει φέτος, η πορεία ασφαλώς θα «μιλήσει».

Διαβάστε επίσης: Οι €70.000 και το μέλλον του Ρομπέρζ

Η Ομόνοια της σεζόν 2019-20 αντιμετωπίστηκε αρχικώς με καχυποψία, δίχως να φταίνε οι ποδοσφαιριστές, η τεχνική ηγεσία και πάει λέγοντας. Στη συνέχεια, ο κόσμος είδε τη νέα προσπάθεια με συμπάθεια ένεκα κάποιων ελπιδοφόρων εμφανίσεων στα φιλικά προετοιμασίας και τώρα, άρχισε να ποντάρει σε καλή πορεία, διαπιστώνοντας κυρίως αλλαγή στη νοοτροπία και τη φιλοσοφία.

Βλέπεις τα πανηγύρια των παικτών στα γκολ, βλέπεις πώς το διασκεδάζουν μετά τη λήξη των αγώνων, βλέπεις το δέσιμο με τον κόσμο και καταλαβαίνεις την αιτία αυτού του ιδανικού ξεκινήματος.  Σίγουρα, στο μέλλον θα έρθουν και κακές βραδιές, θα έρθουν και αποτυχίες, αλλά οι πράσινοι μπορούν να χτίσουν τις βάσεις φέτος για ένα σύνολο που θα μπορέσει να… απογειωθεί σε βάθος χρόνου.

Διαβάστε επίσης: Η απάντηση του Ουζόχο για το clean sheet και η ανυπομονησία του

Αυτό αποτελεί, εξάλλου το βασικό ζητούμενο. Να μην ξεχνάμε πως η Ομόνοια πορεύεται με ένα σωρό νέους παίκτες στο πρωτάθλημα, όχι από… άποψη ή πλάνο, αλλά επειδή αναγκάστηκε από την περσινή σεζόν. Ποτέ δεν τελειώνουν τα όνειρα. Και η φετινή Ομόνοια, έχω την εντύπωση πως μπορεί να ζήσει το δικό της παραμύθι, φτάνει στα δύσκολα που θα έλθουν, οι κρίκοι της αλυσίδας να αποδεχθούν ανθεκτικοί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ