aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ Ομόνοια βρήκε αυτό που χρειαζόταν, χρόνια τώρα...

Η Ομόνοια βρήκε αυτό που χρειαζόταν, χρόνια τώρα…

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ 18.00-19.00) ΤΗΛ. 22-744333

Έχει αλλάξει η Ομόνοια. Αυτό φαίνεται από την εικόνα της, τις εμφανίσεις της, την ποιότητα που έχει στην ομάδα της, τα αποτελέσματά της… Έχει βελτιωθεί, σουλουπώθηκε ως ομάδα και τούτο αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Έμαθε να κερδίζει και η δύναμη τής συνήθειας είναι πλεονέκτημα. Αυτό που τους δίνει βαρύτητα είναι οι επιδόσεις της στην άμυνα.

Επιθετικά και σε προηγούμενα χρόνια είχε την ικανότητα να σκοράρει. Και μάλιστα υπάρχουν χρονιές που σε αντίστοιχη αγωνιστική είχε περισσότερα γκολ. Και δεν είναι μία και δύο, αλλά τρεις. Τις περιόδους 2015-16, 2016-17 και 2017-18 είχε μετά τη 13η αγωνιστική πάνω από 20 γκολ. Την πρώτη 22, τη δεύτερη 23 και την τρίτη πάλι 22. Είναι δε, εκπληκτικό πως την περίοδο 2013-14 είχε σημειώσει 25 γκολ σε σύγκριση με τα 19 φετινά. Αυτό που χρειαζόταν, χρόνια τώρα ήταν μια στιβαρή άμυνα. Έναν αξιόπιστο τερματοφύλακα και πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία.

Στον άσο αποκτήθηκε ο Ουζόχο που με τα πρώτα του παιχνίδια κατάφερε να κερδίσει τον κόσμο της Ομόνοιας (και τον προπονητή και τους συμπαίκτες του). Το μούδιασμα από τον τραυματισμό του αντικαταστάθηκε από μια άλλη όπως αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή, του Φαμπιάνο. Ο Βραζιλιάνος έχει τις παραστάσεις και την εμπειρία αλλά η αλήθεια είναι πως σε όλα τούτα έρχονται να προστεθούν και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή οι συμπαίκτες του και ο αρμονικός τρόπος που αμύνονται. Τις ομάδες δεν θα πρέπει να τις μελετάς ξεχωρίζοντας έναν προς έναν τους παίκτες τους. Αλλά πώς όλοι δένουν μεταξύ τους. Είναι αλυσίδα. Ένας λιγότερο ταλαντούχος παίκτης μπορεί να προσφέρει στο σύνολο πολύ περισσότερα από κάποιον άλλο που πλημμυρίζει από ταλέντο. Γι’ αυτό λέγονται ομάδες και εδώ είναι που ξεχωρίζει και ο προπονητής που οφείλει να δημιουργήσει σύνολο με όλα τα «υλικά» που έχει στη διάθεσή του.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Κάποτε θα γινόταν κι αυτό…

Οι επιδόσεις της Ομόνοιας μέχρι τη 13η αγωνιστική είναι ομολογουμένως εξαιρετικές. Αναλογιζόμενοι πως τις προηγούμενες τρεις χρονιές είχε δεχθεί σχεδόν τριπλάσια γκολ (πέρσι 17 γκολ, πρόπερσι 19 και το 2016-17 πάλι 17), ενώ τις περιόδους 2014-15 και 2015-16 δέχθηκε 14, δηλαδή υπερδιπλάσια… διαφαίνεται λοιπόν πως η άνοδός της προέρχεται από τα έξι γκολ στο παθητικό της. Αν θέλετε τα έξι γκολ παθητικό είναι η καλύτερη αμυντική επίδοση τον 21ο αιώνα. Πρόκειται για ένα στοιχείο που της δίνει δυναμική και αυτοπεποίθηση. Γιατί όσο η επίθεσή της, αρχίζει να στηρίζει την άμυνα της αξιωματικά ελπίζει σε μια καλύτερη χρονιά. Πού μπορεί να φτάσει κανείς, δεν είναι σε θέση σήμερα να απαντήσει. Από την άλλη είναι ενδεικτικό, από τις σκέψεις του τεχνικού διευθυντή με τους συνεργάτες του και τον προπονητή, πως οι κινήσεις τους τον Ιανουάριο στρέφονται στον μεσοεπιθετικό χώρο. Εδώ καταλαβαίνει κάποιος πως η Ομόνοια ψάχνει το κάτι παραπάνω.

Διαβάστε επίσης: Σωτήρης Καΐαφας: «Πρέπει να πάρουμε επιθετικό και να κερδίσουμε τον ΑΠΟΕΛ»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ