aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΗ Ομόνοια πάει στ’ αστέρια και ο Ερυθρός βλέπει… αστεράκια (vid)

Η Ομόνοια πάει στ’ αστέρια και ο Ερυθρός βλέπει… αστεράκια (vid)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της έγραψε η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν του Ερυθρού Αστέρα στο ΓΣΠ με 4-2 στα πέναλτι (1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια και η παράταση) για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, κλείδωσαν θέση σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (Γιουρόπα Λιγκ) και θα διεκδικήσουν στα πλέι οφ κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς τη συμμετοχή τους στους χρυσοφόρους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Απίστευτη βραδιά για το «τριφύλλι» που είχε ήρωα τον Φαμπιάνο, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι και συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να έρθει αυτή η σπουδαία πρόκριση!

Το ματς…

Καλύτερα πατούσε η Ομόνοια στο πρώτο 10λεπτο της αναμέτρησης, ενώ στο 3’ κατέγραψε καλή στιγμή με τον Τιάγκο, το σουτ του οποίου κατέληξε μόλις έξω. Οι Σέρβοι απάντησαν δύο λεπτά αργότερα μετά από γύρισμα του Κάταϊ, όμως ο Φαμπιάνο έπεσε και έδιωξε πριν να είναι… αργά. Οι ερυθρόλευκοι ισοζύγισαν όμως έλειπε από το παιχνίδι η μεγάλη ευκαιρία. Ο Βραζιλιάνος κίπερ των πρασίνων δήλωνε παρών όποτε του χρειάστηκε. Χαρακτηριστική η φάση στο 14’ όταν έδιωξε ασταθώς το σουτ-βολίδα του Ίβανιτς, ενώ δεν είχε καλό οπτικό πεδίο.

Οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν καλύτερα την μπάλα, όμως το «τριφύλλι» ήταν αυτό που βρήκε πρώτο τον δρόμο για τα δίκτυα (31’). Ο Γκόμεθ εκτέλεσε το τρίτο (!) διαδοχικό κόρνερ, ο Λούφτνερ έπιασε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Ερυθρός Αστέρα πήρε τα… ηνία αφού γυρόφερνε την μπάλα στην περιοχή της Ομόνοιας για αρκετά λεπτά, και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ισοφάρισε με κεφαλιά του Ίβανιτς ο οποίος ήταν ανενόχλητος στην καρδιά της άμυνας.

Σαφώς πιο συγκεντρωμένη παρουσιάστηκε η Ομόνοια στο δεύτερο μέρος και έφτανε με περισσότερη ευκολία στην αντίπαλη εστία, όμως και πάλι άφησε χώρο στους ερυθρόλευκους. Σε τρεις φάσεις, στο 53’, 59’ και 62’ οι Κάταϊ, Μπεν και Ίβανιτς αντίστοιχα απείλησαν την εστία του Φαμπιάνο ο οποίος την μια φορά απέκρουσε, ενώ τις άλλες στάθηκε τυχερός αφού είδε στην μπάλα να καταλήγει μόλις έξω.

Οι πράσινοι άρχισαν να ανεβαίνουν ξανά και στο 63’ ο Γκόμες λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα, όμως το δυνατό του σουτ δεν βρήκε στόχο. Στο 68’ καταγράφηκε η πιο μεγάλη φάση της αναμέτρησης. Ο Λέτσγιακς έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Μποτεάκ ήταν εντελώς μόνος, έπιασε το γυριστό σουτ-βολίδα όμως ο Μπόριαν πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα καθώς σχεδόν… έβγαλε την μπάλα από τα δίκτυα. Το σκορ δεν άλλαξε, οι δύο ομάδες σημείωσαν μόνο προϋποθέσεις και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση!

Χλιαρή παράταση…

Φύλαγαν τα… νώτα τους αμφότερες οι ομάδες στην ημίωρη παράταση καθώς δεν καταγράφηκαν αξιόλογες φάσεις. Η Ομόνοια πλησίασε 2-3 φορές την εστία του Μπόριαν όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά. Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι πέρα από το δυνατό πλασέ του Γκάβριτς που έφυγε εκατοστά από την εστία του Φαμπιάνο, δεν σημείωσαν άλλη φάση. Αναπόφευκτα, η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν (90’+2 Κούσουλος), Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσγιακς, Γκόμες, Γκόμεθ, Μποτεάκ, Τιάγκο (117′ Ασάντε), Παπουλής (97′ Λοΐζου), Κακουλλής (65′ Σενέ).

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Στάνκοβιτς): Μπόριαν, Γκόμπελιτς, Μιλούνοβιτς, Ντεγένεκ, Ρόντιτς (106′ Γκάιτς), Σανόγκο, Κανγκά, Ίβανιτς (81′ Γιόβανσιτς), Μπεν, Κάταϊ (101′ Γκάβριτς), Βουκάνοβιτς (89′ Φανσινέλι).

Σκόρερ: 31′ Λούφτνερ / 45′ Ίβανιτς

Κίτρινες: Χούμποτσαν, Γκόμεθ, Κούσουλος / Σανόγκο, Κάταϊ, Μιλούνοβιτς, Γκάιτς

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Κρις Καβανάχ.

Α’ Βοηθός: Ντάνιελ Ρίτσαρντ Κουκ.

Β’ Βοηθός: Λι Μπετς.

Τέταρτος: Πίτερ Μπανκς.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ