aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ Ομόνοια «κάηκε» από την κροτίδα και οι ταρίφες του αθλητικού δικαστή

Η Ομόνοια «κάηκε» από την κροτίδα και οι ταρίφες του αθλητικού δικαστή

Ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα κεκλεισμένων των θυρών επέβαλε ο αθλητικός δικαστής στην Ομόνοια για τα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Τσίρειο. Η Ομόνοια «κάηκε» για τη ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο, παράπτωμα για το οποίο οι Πειθαρχικοί Κανονισμοί της ΚΟΠ είναι σαφέστατοι και προνοούν τιμωρία της έδρας.

Μιλάμε για τη φάση στην οποία από την κερκίδα της Ομόνοιας ρίχθηκε κροτίδα, ενώ ο Άλεξ ντα Σίλβα ήταν έτοιμος να εκτελέσει κόρνερ. Στην εν λόγω αναμέτρηση είχαμε και προσωρινή διακοπή του αγώνα για επτά λεπτά, για την οποία η Ομόνοια τιμωρήθηκε με πρόστιμο.

Η σύγχυση ανάμεσα στους ποδοσφαιρόφιλους για τις ποινές και ιδιαίτερα τα πρόστιμα, που επιβάλλει ο αθλητικός δικαστής της ΚΟΠ, ώς ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη. Για παράδειγμα η Ομόνοια καταδικάστηκε σε οκτώ καταγγελίες με πρόστιμο και για άλλη μία με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Απλούστατα διότι άλλο θέμα η «μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο γήπεδο», άλλο η «πυροδότηση επικίνδυνων αντικειμένων», άλλο η «ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο» κι άλλο η «ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο»! Η Ομόνοια καταδικάστηκε με αποκλεισμό για τα επικίνδυνα αντικείμενα. Όπου ρίψη «επικίνδυνων», κεκλεισμένων των θυρών! Τόσο απλά…

Το βέβαιο είναι ότι η διοίκηση των πρασίνων θα κληθεί να πληρώσει κι ένα σεβαστό ποσό ως πρόστιμο (20.000 ευρώ). Το ύψους του προστίμου δεν αναφέρεται στις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή, αλλά ώς ένα βαθμό προνοείται σαφέστατα από τους Πειθαρχικούς Κανονισμούς της ΚΟΠ. Τους… σκαλίσαμε λίγο και οι σχετικές ταρίφες έχουν ενδιαφέρον.

Έχουμε και λέμε:

* Πέντε κίτρινες σε παίκτες της ομάδας, για την Α ́ Κατηγορία πρόστιμο (τουλάχιστον) €800, για την Β ́ €450 και για την Γ’ €450.

* Είσοδος ή απόπειρα εισόδου στον αγωνιστικό χώρο φιλάθλων (συμπεριλαμβανομένων και των πανηγυρισμών) πρόστιμο (κατ’ ελάχιστο όριο) €2.400.

* Για ρίψη αντικειμένων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, στις κερκίδες και οποιονδήποτε άλλο χώρο εντός του σταδίου πρόστιμο (κατ’ ελάχιστον) €1.200.

* Για πυροδότηση βεγγαλικών, κροτίδων, πυροτεχνημάτων κ.λπ. €1.200.

*Για μεταφορά-κατοχή επικίνδυνων αντικειμένων €1.200.

*Χρήση λέιζερ €2.400, σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης €5.600 ευρώ, σε περίπτωση τρίτης καταδίκης €10.000 και πέραν των τριών συσσωρευμένων καταδικών, διεξαγωγή ενός ή περισσοτέρων αγώνων κεκλεισμένων των θυρών και €8.000.

*Δηλώσεις γραπτές σε σχέση με τη διαιτησία €5.000 και σε περίπτωση επανάληψης €10.000.

* Για πυροδότηση μολότοφ ή άλλων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδων μεγάλης ισχύος, φωτοβολίδων με πιστόλι, ποινή αποκλεισμού της έδρας για μία αγωνιστική συν πρόστιμο.

* Οποιοσδήποτε χειροδικήσει ή ασκήσει βία κατά διαιτητών εντός σταδίου και τραυματίσει διαιτητή, τότε το σωματείο του παραπέμπεται στη Δικαστική Επιτροπή. Η τιμωρία θα περιλαμβάνει υποχρεωτικά αφαίρεση τριών (3) βαθμών την πρώτη φορά, πλέον πρόστιμο. Για κάθε επόμενη φορά η Δικαστική θα αφαιρεί περισσότερους από τρεις (3) βαθμούς! Η ποινή αυτή θα ισχύει και σε περίπτωση που τα γεγονότα έγιναν σε φιλικό αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ