aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΗ Ομόνοια έβαλε στο στόχαστρο τον αρχηγό της Εθνικής Κούβας! (pics & vids)

Η Ομόνοια έβαλε στο στόχαστρο τον αρχηγό της Εθνικής Κούβας! (pics & vids)

Ένα πολύ καλό γνώριμό του, από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ θέλει να φέρει στην πετοσφαιρική Ομόνοια ο προπονητής της Γιάννης Καλμαζίδης. Δεν είναι άλλος από τον αρχηγό της Εθνικής Κούβας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο 2016, Χαβιέ Χιμένεθ.

Ο 27χρονος διεθνής ακραίος Χαβιέ Ερνέστο Σκουλ Χιμένεθ, όπως είναι το πλήρες του ονοματεπώνυμο, είναι σε προχωρημένες επαφές με τους τριφυλλοφόρους της Λευκωσίας και δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να υπάρξουν ανακοινώσεις. Όπως είναι γνωστό, στη νέα περίοδο η Ομόνοια έχει θέσει πολύ ψηλούς στόχους που δεν περιορίζονται μόνο στην κατάκτηση των εγχώριων τίτλων, αλλά περιλαμβάνουν και επιτυχίες στην Ευρώπη.

Όταν πριν τρία χρόνια ο Χιμένεθ πήγε στον ΠΑΟΚ τάραξε τα νερά όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του παγκοσμίου βόλεϊ, διότι ήταν ο πλέον φορμαρισμένος αθλητή της Εθνικής Κούβας. Ο πρώτος διεθνή αθλητή που στο «πικ» της καριέρα του που πήρε την άδεια της κουβανικής κυβέρνησης για να φύγει έξω από το νησί, αλλά και επειδή ο ΠΑΟΚ πέτυχε έναν στόχο που τον κυνηγούσαν για χρόνια μεγάλοι ευρωπαϊκοί και ρωσικοί σύλλογοι.

Στον ΠΑΟΚ λατρεύτηκε από τον κόσμο του, λόγω του χαρακτήρα του και του αυθορμητισμού του. Ήταν ανάμεσα στους στυλοβάτες της κατάκτησης δύο σερί πρωταθλημάτων 2014-15 και 2015-16 με προπονητή των Γιάννη Καλμαζίδη.

Ο πανηγυρισμός του, που θυμίζει κάτι από ολυμπιακή γυμναστική, έγινε σήμα κατατεθέν για τους Παοκτζήδες.

Ήταν ένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που βοήθησαν τα μέγιστα έτσι ώστε ο ΠΑΟΚ να γεμίζει στα γήπεδα του βόλεϊ και να προκαλεί το θαυμασμό όλων.

Στη λήξασα σεζόν, ο Χιμένεθ αγωνίστηκε στην Ιταλία, στη Μολφέτα ομάδα της Α’ Κατηγορίας, σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα στον κόσμο. Ο Χαβιέ Ερνέστο Σκουλ Χιμένεθ είναι γεννημένος στις 16 Νοεμβρίου 1989 κι έχει ύψος 1.98. Στην Κούβα, αγωνιζόταν στη Ματάνζας. Στο πρωτάθλημα Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής το 2015 αγωνίστηκε και διαγώνιος, όπου αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ. Στη χώρα του αποκαλείται «μικρός Σάντσεζ» από το όνομα του σπουδαίου ακραίου που φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού την περίοδο 1995-96. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Σκουλ Χιμένεθ στην εθνική Κούβας είχε προπονητή τον Ροντόλφο Σάντσεζ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ