aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Η Ομόνοια είχε χαμηλότερο μπάτζετ από Απόλλωνα, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ισάξιο με ΑΕΛ»

«Η Ομόνοια είχε χαμηλότερο μπάτζετ από Απόλλωνα, Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ, ισάξιο με ΑΕΛ»

Πιο χαλαρός πλέον, ο Λεωνίδας Παπαδάκης μίλησε για τον τίτλο με την Ομόνοια, το «διαζύγιο» και τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Ο Χανιώτης Head of Performance αναχωρεί αυτές τις ημέρες από την Κύπρο ως πρωταθλητής (επιτυχημένος σταθμός στην καριέρα του τα τελευταία 3 χρόνια) και επιστρέφει στα Χανιά για μερικές ημέρες διακοπών και ξεκούρασης.«»

Ο Χανιώτης Head of Performance αναχωρεί αυτές τις ημέρες από την Κύπρο ως πρωταθλητής (επιτυχημένος σταθμός στην καριέρα του τα τελευταία 3 χρόνια) και επιστρέφει στα Χανιά για μερικές ημέρες διακοπών και ξεκούρασης. Παράλληλα, ξεκινά τις, επί της ουσίας, βολιδοσκοπήσεις του για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Ο Λεωνίδας Παπαδάκης μίλησε στο ραδιόφωνο των Χανίων ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης των Σπορ» με τον Βασίλη Φουντουλάκη για όλα τα παραπάνω και άλλα περισσότερα.

Διαβάστε τι είπε

Για το κυπριακό πρωτάθλημα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες: Ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικό με συνέπεια τρεις ομάδες να παίζουν για την πρώτη θέση, μέχρι το τέλος. Υπήρχε πίεση και κρίθηκε στο ποιος θα κάνει στραβοπάτημα. Εμείς είχαμε χαμηλότερο μπάτζετ από τον Απόλλωνα, ισάξιο με την ΑΕΛ, χαμηλότερο από Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ και Πάφο και σπάσαμε το “μπλοκ” αυτών των ομάδων και να διεκδικούμε τον τίτλο. Είχαμε παράλληλα 11 ματς περισσότερα από τους ανταγωνιστές μας, που είχαν αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για το γεγονός ότι ήθελε προσεκτική διαχείριση το ρόστερ της ομάδας: Υπήρχε δυσκολία. Είχαμε μικρό ρόστερ που το 35% ήταν παίκτες κάτω των 20 και το 35%πάνω από 30 ετών. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω τις επιλογές αλλά να διαχειρίζομαι το υλικό. Είχαμε βασικό ποδοσφαιριστή 37 ετών και βασικό 17 ετών!

“Ο κόσμος της Ομόνοιας με αγάπησε”

Για το αν η Ομόνοια επεδίωξε τον τίτλο: Δεν νοείται να μην ξεκινάει πρωτάθλημα και να μη λέει η Ομόνοια ότι δεν πάει για τον τίτλο. Θα παλέψει και θα κυνηγήσει το πρωτάθλημα. Και πέρυσι τερματίσαμε πρώτοι αλλά το πρωτάθλημα διεκόπη λόγω κορωνοϊού και για αυτό παίξαμε στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για το πώς κρίνει τη δική του παρουσία στην Ομόνοια στην οποία έμεινε 3 χρόνια: Επιτυχημένη ναι. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Αισθάνομαι υπόχρεος στον κόσμο αυτής της ιστορικής ομάδας. Αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά του συλλόγου. Συμμετείχαμε στα play off του Γιουρόπα Λιγκ και ταυτόχρονα πήραμε το πρωτάθλημα.

“Δεν ξέρω αν θα είμαι στην Ελλάδα ή αλλού”

Για ποιο λόγο ολοκληρώνεται η συνεργασία του με την Ομόνοια: Εδώ και δύο ημέρες απαντάω σε δημοσιογράφους για το ίδιο ερώτημα. Οι λόγοι ήταν επαγγελματικοί. Μου έγινε καιρό πριν πρόταση ανανέωσης αλλά καθυστερούσα την απάντηση γιατί υπήρχε απίστευτη πίεση στον σύλλογο γιατί διεκδικούσε το πρωτάθλημα και θεώρησα καλό να τελειώσουμε πρώτα τις υποχρεώσεις μας. Δεν συμφωνήσαμε με τη διοίκηση στους όρους συνεργασίας για τα επόμενα χρόνια, έγιναν προσπάθειες… Κρατάω απίστευτη σχέση με τον προπονητή μας τον Χένινγκ Μπεργκ που έκανε ό,τι είναι δυνατόν για να τα βρούμε με τη διοίκηση, αλλά αποφασίσαμε να προχωρήσουμε χωριστά. Δεν ήταν εύκολο και για εμένα αυτό. Θεώρησα καλό να το λύσουμε ως φίλοι και να μείνουν οι καλές αναμνήσεις του ενός από τον άλλο.

“Ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του…”

Για τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του: Και στη διάρκεια παραμονής μου στην Ομόνοια υπήρξαν βολιδοσκοπήσεις και προτάσεις συνεργασίας. Δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν συζητήσεις, αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε κάτι τελικό. Αυτή τη στιγμή προέχει να ξεκουραστώ μετά από μια πιεστική χρονιά. Επίσης όλα είναι ανοιχτά για το αν η επόμενη ομάδα μου είναι στην Ελλάδα ή αλλού. Χρονικά επίσης δεν μπορώ να πω πότε θα έχει προκύψει η νέα συνεργασία με κάποια ομάδα.

Το σχόλιο του για το κυπριακό πρωτάθλημα: Είναι κάτι που με στενοχωρεί γιατί έχω ζήσει το ελληνικό πρωτάθλημα, έχω δει τα καλά και τα κακά του, έχω στηλιτεύσει πρακτικές λαθεμένες και έχω επικροτήσει άλλες. Στην Κύπρο η Ομοσπονδία λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του πρωταθλήματος και προσπαθούν να προωθήσουν το προϊόν τους. Δεν υπάρχει βία, οι ομάδες επενδύουν σε ποδοσφαιρικά κέντρα και σε ποδοσφαιριστές και βοηθά να προσεγγίσουν καλούς ποδοσφαιριστές του εξωτερικού για να παίξουν στην Κύπρο, σε αντίθεση με την Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός έχει ανεβάσει την Κύπρο στο ranking της UEFA αφού βγάζει στην Ευρώπη 5 ομάδες (2 στο Τσάμπιονς Λιγκ), σε αντίθεση με την Ελλάδα που βγάζει 4 (1 στο Τσάμπιονς Λιγκ). Τη διαφορά στην Ελλάδα την κάνει μόνο ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα ενός πρωταθλήματος. Πρέπει οι Έλληνες παράγοντες να βρουν του τρόπους ώστε οι ομάδες τους να είναι ανταγωνιστικές σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ