aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΗ… νέα Ομόνοια συστήθηκε, με μπροστάρη τον «παλιό» (vid & pics)

Η… νέα Ομόνοια συστήθηκε, με μπροστάρη τον «παλιό» (vid & pics)

Την παράδοση της τελευταίας δεκαετίας (εννέα νίκες και μία ήττα) που την θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί επιβεβαίωσε η Ομόνοια. Οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 της Δόξας στο Μακάρειο στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος και άρχισε με νίκη τις υποχρεώσεις στον «μαραθώνιο».

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ με γκολ των Ματ Ντάρμπισαϊρ στο 25’ και Έρικ Μποτεάκ στο 60’ πήρε το ζητούμενο απέναντι στην ομάδα της Κατωκοπιάς και άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το νέο πρωτάθλημα. Απόλυτη κυρίαρχος στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια πέραν του γκολ έφτιαξε άλλες 1-2 ευκαιρίες για να σκοράρει, ενώ η εστία του Ουζόχο δεν κινδύνευσε καθόλου.

Στο 25’ μετά από σέντρα του Τιάγκο ο Ντάρμπισαϊρ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Γκρεμσλ και πανηγύρισε έξαλλα, αφού ο Άγγλος φορ εμφανίζεται αποφασισμένος ν’ αφήσει πίσω του την περσινή σεζόν στην οποία πέτυχε μόλις δύο τέρματα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Δόξα να βάζει πίεση στην Ομόνοια και να χάνει 3-4 ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Λουίς Κάρλος, όμως ο Ουζόχο φώναξε «παρών» όσες φορές χρειάστηκε διατηρώντας το προβάδισμα για την Ομόνοια.

Στο 60’ ο Μποτεάκ με εκτέλεση φάουλ, έχοντας και τη βοήθεια της τύχης αφού η μπάλα κτύπησε στο τείχος και άλλαξε πορεία, άνοιξε λογαριασμό με τη φανέλα της Ομόνοιας και πήρε το καλύτερο δώρο γενεθλίων.

Πολύ καλοί κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν οι Ορτέγα και Τιάγκο, πήρε άριστα ο Ουζόχο, ενώ σημαντικό στοιχείο στη… νέα Ομόνοια είναι η ύπαρξη ποδοσφαιριστών που ικανότητα στην τροφοδότηση του Ματ Ντάρμπισαϊρ.

Πώς έπαιξαν

Με οκτώ νέα πρόσωπα παρέταξε την Ομόνοια ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός προπονητής παρέταξε την Ομόνοια σε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Ουζόχο στην εστία, τους Περέιρα (δεξιά), Λέτσγιακς (αριστερά), Λούφτνερ – Λανγκ κεντρικό δίδυμο. Στη μεσαία γραμμή οι Κούσουλος και Γκόμεθ συνέθεσαν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων με τον Ορτέγα σε ρόλο επιτελικού μέσου και τους Τιάγκο (αριστερά) και Μποτεάκ (δεξιά) να πλαισιώνουν τον προωθημένο Ντάρμπισαϊαρ.

Στον αντίποδα, ο Λούκας Χατζηλούκας διατήρησε τον σχηματισμό 4-2-3-1 με τον οποίο παρέτασσε την Δόξα και στην περσινή σεζόν. Ο Γκρεμσλ ήταν στην εστία με τετράδα στην άμυνα τους Μιντίκκη (δεξιά), Ντερβίτ – Αρτάμπε κεντρικό αμυντικό δίδυμο και Αλεξάνδρου (αριστερά).

Μπόλιεβιτς, Τραϊτσέφσκι και Ασαμόα ήταν η τριάδα στη μεσαία γραμμή με τους Μέσκα και Λουίς Κάρλος στα άκρα της επίθεσης και τον Καρλάο στην κορυφή.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δόξα (Λούκας Χατζηλούκας): Γκρεμσλ, Μιντίκκης, Ντερβίτ, Αρτάμπε, Αλεξάνδρου, Μπόλιεβιτς (66′ Xαραλάμπους), Τραϊτσέφσκι, Ασαμόα (83′ Παπαφώτης), Μέσκα (66′ Μπραμπίγια), Λουίς Κάρλος, Καρλάο.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Ουζόχο, Περέιρα, Λούφτνερ, Λαγκ, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Γκόμεθ, Ορτέγα (76′ Μίκου), Τιάγκο, Μποτεάκ, Ντάρμπισαϊρ (83′ Έζρα).

Σκόρερ: 25′ Ντάρμπισαϊρ, 60′ Μποτεάκ

Κίτρινες: Ασαμόα, Αρτάμπε / Λούφτνερ

Αποβολές:

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης

Α’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης

Β’ Βοηθός: Νικήτα Στυλιανός

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γερασίμου Παναγιώτης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ