aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ μέση που πονά και η λύση Μαργκάσα…

Η μέση που πονά και η λύση Μαργκάσα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πονά στη μέση και το φωνάζει η Ομόνοια. Το λάθος εντοπίστηκε και αυτό που μένει είναι να δοθεί λύση άμεσα. Η διαπίστωση της τεχνικής ηγεσίας δεν είναι σημερινή αλλά το φανέρωσε μετά το ματς στην Πάφο, με την απόφασή της στα δυο πρόσφατα ματς με ΑΕΚ και Αλκή Ορόκλινη, να κρατήσει στον πάγκο τον Μαντούρο και να δώσει φανέλα βασικού στον Κατελάρη. Ο νεαρός διεθνής κλήθηκε να καλύψει τη θέση του ανασταλτικού μέσου.

Το εγχείρημα όμως και πάλι δεν πέτυχε. Και είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο καθ’ αυτό που αγωνίζεται στη συγκεκριμένη θέση αλλά με την όλη αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Κατελάρης είναι πιο μαχητικός και αποφασιστικός στα μαρκαρίσματά του, ακόμη και πιο γρήγορος, όμως και πάλι επιβάλλεται η στήριξη των υπολοίπων.

Όταν χαθεί η μπάλα, οι επιστροφές δεν είναι αυτές που επιβάλλονται, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία στον αντίπαλο να δημιουργήσει με γρήγορες εναλλαγές της μπάλας τις προϋποθέσεις. Μάλιστα, το γεγονός αυτό, από τη στιγμή που μέσα στο παιχνίδι δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, προκαλεί και νευρικότητα στις τάξεις των παικτών και δεν τους επιτρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Πιθανός λόγος που επιφέρει και τα λάθη, τα οποία η Ομόνοια τα πληρώνει σε μεγάλο βαθμό με γκολ. Δεν εξηγείται αλλιώς, από τη στιγμή που οι τελικές προσπάθειες στον στόχο των αντιπάλων της στα τέσσερα ματς να είναι περιορισμένες κι όμως να έχει δεχθεί επτά γκολ.

Η άποψη που επικρατεί σε μεγάλη μάζα των φίλων της Ομόνοιας είναι ότι μια λύση που φαντάζει ως ιδανική για τη θέση του ανασταλτικού μέσου, σύμφωνα πάντα και με τον τρόπο που θέλησε ο Χριστοδούλου να αγωνίζεται (4-3-3) είναι ο Μαργκάσα. Άλλωστε, είναι η φυσική του θέση. Ποδοσφαιριστής με τρεξίματα, δύναμη και πάθος στο παιχνίδι του. Αφού στην ομάδα υπάρχει κλασικός αριστερός μπακ, ο Καντέ, ίσως στα προσεχή ματς γίνει μια τέτοια κίνηση από τον τεχνικό των πρασίνων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βελτιώσει τα κακώς έχοντα. Σίγουρα αυτός ξέρει καλύτερα…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ