aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ λέξη που προκαλεί κούραση στον κόσμο

Η λέξη που προκαλεί κούραση στον κόσμο

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Υπομονή, υπομονή και πάλι υπομονή. Μια λέξη που κουράστηκε να ακούει τα τελευταία χρόνια ο κόσμος της Ομόνοιας. Φέτος, σ’ ένα νέο κακό ξεκίνημα, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι με την έλευση του Πάμπου Χριστοδούλου και τις επιλογές του, οι φίλοι του «τριφυλλιού» κάνουν και πάλι υπομονή. Μάλιστα, στηρίζουν ίσως πιο έντονα από τα προηγούμενα χρόνια την ομάδα τους, ευελπιστώντας ότι θα έλθει η στιγμή που θα ανεβάσει στροφές και θα σταθεροποιήσει την απόδοσή της.

Η υπομονή του κόσμου περνά μέσα από την ομάδα. Πώς; Με βελτίωση της εικόνας της, ιδιαίτερα αμυντικά που σε κάθε ματς γίνονται «χοντρά» λάθη και τα πληρώνει αλλά και με θετικά αποτελέσματα. Ο κόσμος περιμένει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα μέσα από την παρουσία της ομάδας του. Από την άλλη, τι να το κάνει ότι ήταν καλύτερη απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, αλλά όχι μόνο δεν σκόραρε, δέχθηκε και τρία γκολ σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες του αντιπάλου στον στόχο. Γι’ αυτό είναι που φαντάζει επιβεβλημένο, να συνδυάσει βελτίωση με αποτέλεσμα.

Το συμπέρασμα που έχει εξαχθεί μετά από 11 αγώνες πρωταθλήματος, άλλωστε «φωνάζει», είναι ότι η Ομόνοια πάσχει αμυντικά. Κάποιες «τρύπες», όπως είναι αυτή του τερματοφύλακα και του ανασταλτικού μέσου, πλέον μόνο με μετεγγραφές τον Ιανουάριο μπορεί να κλείσουν. Επίσης, στο κέντρο της άμυνας, εάν ο Εκίθα δεν είναι σε θέση όχι απλώς να βοηθήσει αλλά να κάνει τη διαφορά, τότε και εκεί φαντάζει ως επιβεβλημένη μετεγγραφή. Ωστόσο, επειδή 2-3 ποδοσφαιριστές (κι αν της βγουν) δεν μπορούν από μόνοι τους να αντιστρέψουν τη σημερινή εικόνα, θα πρέπει να ανεβάσει ως σύνολο η Ομόνοια την απόδοσή της εάν θέλει να ελπίζει σε καλύτερες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ