aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ ισορροπία και το χαλαρό ξεκίνημα…

Η ισορροπία και το χαλαρό ξεκίνημα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ο απολογισμός των τερμάτων που πέτυχε και δέχθηκε η Ομόνοια, στις πρώτες έξι αγωνιστικές, «μιλάνε» για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του παιχνιδιού της. Τα 13 γκολ υπέρ δείχνουν ομάδα που έχει το γκολ, άλλωστε σκόραρε και στα έξι ματς, με μέσο όρο 2 και κάτι ανά παιχνίδι. Είναι η δεύτερη καλύτερη επιθετική γραμμή του πρωταθλήματος, πίσω από τις δύο πρώτες ομάδες, ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ, που πέτυχαν από 14 γκολ.

Την ίδια ώρα όμως, τα εννιά γκολ παθητικό «φωνάζουν» για το τεράστιο αμυντικό πρόβλημα. Είναι ο χειρότερος και με διαφορά μάλιστα απολογισμός, σε σχέση με τις άλλες τέσσερις ομάδες, που είναι στην πρώτη πεντάδα. Δέχεται ενάμισι γκολ ανά αγώνα. Ουσιαστικά, η Ομόνοια πληρώνει την απώλεια βαθμών, όχι γιατί δεν είναι σε θέση να σκοράρει, αλλά γιατί δεν μπόρεσε να ανάψει κόκκινο στους επιθετικούς των αντιπάλων της. Δέχθηκε γκολ και στους έξι αγώνες. Ψάχνει απεγνωσμένα το πρώτο μηδέν παθητικό στη σεζόν.

Αναλύοντας τα γκολ του «τριφυλλιού», υπέρ και κατά, εξάγεται το συμπέρασμα πως υπάρχει ισορροπία στο σκοράρισμα ανά ημίχρονο. Πέτυχε επτά γκολ στο πρώτο 45λεπτο και άλλα έξι στο δεύτερο. Δεν συμβαίνει το ίδιο στην άμυνα, αφού, όσον αφορά στα γκολ κατά, τα έξι τα δέχθηκε στο πρώτο ημίχρονο και τα άλλα τρία στο δεύτερο. Δείγμα ότι έχει χαλαρό ξεκίνημα στην άμυνα και δίνει το δικαίωμα στον αντίπαλό της να της κάνει τη ζημιά και μετά τρέχει.

Όπως έγινε με την Αναγέννηση, την Καρμιώτισσα και τον Απόλλωνα, που βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στην πρώτη περίπτωση κατάφερε να ισοφαρίσει, στη δεύτερη ανέτρεψε τα εις βάρος της δεδομένα, την τρίτη φορά, έχοντας και ποιοτικό αντίπαλο απέναντί της, απλώς μείωσε στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο, αφού πλήρωσε τα αμυντικά κενά της, παρουσιάστηκε πιο συμπαγής.

Οι πράσινοι, με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, θα επιδιώξουν την ίδια, αν όχι και καλύτερη, παραγωγικότητα στο σκοράρισμα. Παράλληλα, και εκεί εστιάζουν την προσοχή τους, θα θελήσουν να φτιάξουν την αμυντική τους συμπεριφορά, ψάχνοντας και το μηδέν παθητικό, που θα συμβάλει σε αναζήτηση νέων επιτυχιών.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ (ΓΚΟΛ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑ)

ΕΡΜΗΣ (3-1): Ντέρμπισαϊρ 2’, Αγκάγιεφ 15’, 84’ / Ντε Μέλο 20’

ΔΕΡΥΝΕΙΑ (2-2): Ντέρμπισαϊρ 35’, 45’ / Μπριζίντο 25’, Κυπριανού 32’

ΔΟΞΑ (1-1): Σέρινταν 17’ / Ρούντι 76’

ΕΘΝΙΚΟΣ (2-1): Σέρινταν 16’, 76’ / Χατζηβασίλης 60’

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (3-2): Σέρινταν 29’, Ντέρμπισαϊρ 73’, 80’, Μαργκάσα 84’ / Όρντος 19’, Ταραλίδης 55’

ΑΠΟΛΛΩΝ (1-2): Κατελάρης 69’ / Γκιέ Γκιέ 20’, Ντα Σίλβα 30’

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ