aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΗ έμπειρη Αϊντχόφεν στον δρόμο της Ομόνοιας (προφίλ)

Η έμπειρη Αϊντχόφεν στον δρόμο της Ομόνοιας (προφίλ)

Η Αϊντχόφεν που είναι μια εκ των αντιπάλων της Ομόνοιας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, από το 1974 συμμετέχει συνεχώς στα κύπελλα Ευρώπης, γυρίζει σελίδα στα χέρια του Ρότζερ Σμιντ και θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος αλλά και να κάνει μια καλή πορεία στο Europa League.

Φυσικά είναι μια ομάδα με τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία έχοντας κατακτήσει το Uefa Cup τη σεζόν 1977-1978 αλλά και το European Cup / Uefa Champions League μια δεκαετία αργότερα (1987-1988). Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι είναι η ομάδα που συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση κάθε χρόνο από το 1974 μέχρι και σήμερα. Μόνο η Μπαρτσελόνα κι η Άντερλεχτ έχουν μεγαλύτερο σερί συμμετοχών στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Στη χώρα της είναι κορυφαία ομάδα κι η μεγάλη αντίπαλος του Αγιαξ, μετρώντας 24 πρωταθλήματα, ενώ έχει και 9 Κύπελλα στο παλμαρέ της.

Επίσης, με 11 Johan Cruyff Shields είναι η ομάδα που έχει κατακτήσει το θεσμό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενώ μετρά και 4 νταμπλ.

Φέτος, τα… έσπασε για να πάρει με 9.000.000 ευρώ τον Ιμπραΐμ Σανγκαρέ από την Τουλούζ και τον Φίλιπ Μαξ με 8.000.000 ευρώ από την Άουσμπουργκ, ενώ στην ομάδα πήγε και ως ελεύθερος ο 33χρονος πλέον Εραν Ζάχαβι.

Βέβαια, πούλησε τους Σαμ Λάμερς με 9.000.000 ευρώ στην Αταλάντα και Ζεροέν Ζοέτ με 1.500.000 ευρώ στην Σπέτσια, ενώ έβαλε στα ταμεία της και 200.000 ευρώ από την πώληση του Ρούιτερ στην Βίλεμ.

Πέρυσι, τερμάτισε στην 4η θέση πίσω από Αγιαξ, Αλκμααρ και Φέγενοορντ και φέτος ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας στο πρωτάθλημα 2 νίκες και 1 ισοπαλία (1-1 με την Ερακλες).

Για να μπει στους ομίλους του Europa League, έπρεπε να αποκλείσει την Μούρα με 1-5 και την Ρόζενμποργκ με 2-0 μέσα στη Νορβηγία.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: ΙΜΠΡΑΪΜ ΣΑΝΓΚΑΡΕ 

Η μεταγραφή των 9.000.000 ευρώ! Ο 22χρονος Ιβοριανός μέσος δεν έχει παίξει ακόμη με τους Ολλανδούς, αλλά ήρθε για να ανεβάσει επίπεδο τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Στην Τουλούζ ήταν από τους παίκτες κλειδιά έχοντας σε 86 ματς 2 γκολ και 6 ασίστ και αναμένεται να είναι από τους πιο δύσκολους παίκτες που θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΡΟΤΖΕΡ ΣΜΙΝΤ

Ο 53χρονος Γερμανός ανακοινώθηκε από τους Ολλανδούς τον Μάρτιο, παίρνοντας τη τη θέση του Ερνστ Φάμπερ. Συνηθίζει να παίζει 4-3-1-2 (4-3-3) ή 4-4-2 με δύο αμυντικά χαφ. Προέρχεται από την Γκουοάν της Κίνας, ενώ έχει περάσει από τον πάγκο των Λεβερκούζεν, Ζάλτσμπουργκ, Πάντεμπορν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ