aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ διακοπή βοηθά μετά από γκέλα

Η διακοπή βοηθά μετά από γκέλα

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Πολλές φορές, όταν μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα ακολουθεί διακοπή του πρωταθλήματος, είθισται να λέμε ότι η «ανάπαυλα» κρίνεται ευεργετική, καθώς δίνεται η ευκαιρία στην ομάδα ν’ ανασυνταχτεί και παράλληλα η τεχνική ηγεσία με τους παίκτες έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν στις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν στον προηγούμενο αγώνα. Το αν είναι ωφέλιμη η διακοπή είναι κάτι που αποδεικνύεται στην πράξη, από την εμφάνιση και κυρίως από το αποτέλεσμα στον επόμενο αγώνα.

Για την Ομόνοια, πάντως, συνήθως η διακοπή βοηθά. Και εξηγούμε: Είναι χαρακτηριστικό ότι τις προηγούμενες πέντε σεζόν που το «τριφύλλι» πήρε… ανάσες μετά από γκέλα του στο πρωτάθλημα, κατάφερε να κερδίσει την πλειοψηφία των αγώνων που ακολούθησαν. Πιο συγκεκριμένα, από τις δέκα φορές που «στραβοπάτησαν» οι πράσινοι και πριν από την επόμενη αναμέτρησή τους μεσολάβησε διακοπή του πρωταθλήματος, επτά φορές επέστρεψαν δριμύτεροι με νίκη, δύο φορές έμειναν στην ισοπαλία και μόλις μια φορά έχασαν. Ποσοστό επιτυχίας δηλαδή 70% για τους πράσινους, οι οποίοι μάλιστα σημείωσαν τις τρεις νίκες τους σε ντέρμπι. Αξίζει ν’ αναφέρουμε όμως πως φέτος, τη μια και μοναδική φορά που η Ομόνοια είχε αγώνα πριν και μετά από διακοπή, δεν κατάφερε να επανέλθει στις νίκες, αφού μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό (1-1) ακολούθησε η ήττα από τον Ερμή (1-2).

Συνήθως, λοιπόν, η διακοπή του πρωταθλήματος και ιδιαίτερα μετά από γκέλα, κρίνεται ευνοϊκή για την Ομόνοια. Και αυτή τη διακοπή καλείται να εκμεταλλευτεί ο Πάμπος Χριστοδούλου, προκειμένου να προετοιμάσει κατάλληλα τους παίκτες του για το πολύ σημαντικό ντέρμπι κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Μια νίκη επί του «αιώνιου» αντιπάλου θα προσφέρει στο «τριφύλλι» πολύ περισσότερα από τους τρεις βαθμούς και το γόητρο. Θα τονώσει την ψυχολογία και θα φέρει ηρεμία στο «πράσινο» οικοδόμημα.

ΣΕΖΟΝ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ
2012-13 ΑΠΟΕΛ (0-0) Ανόρθωση (0-2)
2013-14 Ανόρθωση (1-3) ΕΝΠ (4-0)
Άρης (1-1) Εθνικός (1-0)
2014-15 Απόλλων (0-3) ΑΕΛ (2-0)
Ερμής (1-1) Δόξα (4-2)
2015-16 Εθνικός (0-1) Δόξα (1-1)
Απόλλων (0-0) Ερμής (1-0)
ΑΠΟΕΛ (2-2) Άρης (1-0)
2016-17 Δερύνεια (2-2) Δόξα (1-1)
Απόλλων (1-2) Ανόρθωση (2-0)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ