aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ χειρότερη Ομόνοια της ιστορίας και άλλα «κατορθώματα»

Η χειρότερη Ομόνοια της ιστορίας και άλλα «κατορθώματα»

Η Ομόνοια άρχιζε τη σεζόν 2021-22 τοποθετημένη στην πρώτη θέση των προγνωστικών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ήταν η πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν, προερχόταν από την πρώτη είσοδό της σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έγινε οικονομικά πανίσχυρη μετά από χρόνια, τα είχε όλα…

Αντί αυτού, όμως, μετά την αποψινή ισοπαλία της Πάφος FC με τον Άρη (1-1) έμεινε εκτός α’ γκρουπ με οδυνηρό τρόπο, καθώς ηττήθηκε παραλλήλως 2-4 από τον «αιώνιο» αντίπαλό της, ΑΠΟΕΛ. Συν τοις άλλοις, καταγράφει σειρά από αρνητικές επιδόσεις, «ατομικές» και όχι μόνο. Διαβάστε λοιπόν τα «κατορθώματα», γιατί περί τέτοιων πρόκειται, του κατά τα άλλα πρώτου φαβορί για τον τίτλο:

• Στην καλύτερη περίπτωση θα ισοφαρίσει τη χειρότερη θέση στην ιστορία της. Κατά την πρώτη σεζόν της ένταξής της στην ΚΟΠ (1953-54), η ομάδα του «τριφυλλιού» τερμάτισε έβδομη.

• Θα είναι η χειρότερη θέση της Ομόνοιας μετά από κατάκτηση πρωταθλήματος, αφού στις άλλες φορές ήταν τουλάχιστον τέταρτη.

• Η χειρότερη υπεράσπιση τίτλου στο κυπριακό πρωτάθλημα από την περίοδο 2006-07, όταν ο πρωταθλητής της προηγούμενης περιόδου Απόλλων, τερμάτισε στην έκτη θέση.

• Είναι η δεύτερη φορά από καθιέρωσης της β’ φάσης του πρωταθλήματος (2007-08), που η πρωταθλήτρια μένει εκτός α’ γκρουπ. Η πρώτη ήταν η ΑΕΛ τη σεζόν 2012-13. Με τη σημαντική διαφορά ότι τότε οι όμιλοι ήταν τρεις και καθένας περιλάμβανε τέσσερις ομάδες. Η ομάδα της Λεμεσού ήταν Πέμπτη με το τέλος της α’ φάσης και εάν το πρωτάθλημα διεξαγόταν με το υφιστάμενο σύστημα θα αγωνιζόταν στο α’ γκρουπ.

• Δεν απέμεινε πλέον καμία ομάδα του αποκαλούμενου «big-6», που να μην έχει πέσει έστω και μία φορά στο β’ γκρουπ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ