aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ. Χαραλάμπους: «Καλύτερη απ’ όλους η Ομόνοια, ξεχώρισα δύο παίκτες»

Η. Χαραλάμπους: «Καλύτερη απ’ όλους η Ομόνοια, ξεχώρισα δύο παίκτες»

Την άποψη πως η Ομόνοια έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα μέχρι την αναστολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Ηλίας Χαραλάμπους. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής επεσήμανε ότι η ομάδα που τον ανέδειξε είναι η πιο σταθερή στο πρωτάθλημα.

«Περίμενα ότι θα είναι πιο δυνατές. Και να σας πω κάτι; Όλος ο φίλαθλος κόσμος είναι χαρούμενος που είναι δυνατές αυτές οι ομάδες. Εγώ έχω φίλο ΑΠΟΕΛίστα που μου λέει ότι είναι χαρούμενος που είναι ισχυρές αυτές οι ομάδες. Ίσως να μην περίμενα ότι θα είναι πρώτες, αλλά περίμενα ότι θα είναι δυνατές. Για μένα η Ομόνοια είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο και είναι η πιο σταθερή. Έχουν γίνει σωστές επιλογές. Όπως φυσικά και στην Ανόρθωση. Είναι έμπειρη ομάδα και δεν είναι τυχαίο που αυτές οι δύο ομάδες είναι στην κορυφή», είπε ο Ηλίας Χαραλάμπους και έσταξε… μέλι για τον Ιβάν Τρισκόφσκι, ενώ ξεχώρισε δύο παίκτες από το ρόστερ των πρασίνων.

«Ο Ιβάν (Τρισκόφσκι) είναι σταθερή αξία. Και είναι εξαιρετικός χαρακτήρας. Μιλάμε για ένα χρυσάφι. Ταπεινός, οικογενειάρχης, επαγγελματίας, τα έχει όλα. Από την Ομόνοια έχω ξεχωρίσει δύο παίκτες. Τον Μποτεάκ και Ακιντόλα, επίσης. Από την Ανόρθωση μου αρέσει ο Σίλντενφελντ, κρατάει την άμυνα και είναι ηγετική μορφή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όσο για τον προπονητή που σημάδεψε την καριέρα του; «Ένας προπονητής που έχω ακόμα επαφή είναι ο Φερνάντο Σάντος (σ.σ. ήταν προπονητής του στον ΠΑΟΚ). Είναι εξαιρετικός άνθρωπος και για μένα ίσως ο καλύτερος προπονητής που δούλεψα ποτέ», ενώ ερωτήθηκε και για τους συμπαίκτες που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Διαβάστε επίσης: 

«Εντάξει, πάρα πολλούς. Μπορώ να πω τον Ιβάν Τρισκόφσκι από τους πιο πρόσφατους. Από τους πιο παλιούς μια τεράστια προσωπικότητα ήταν ο Ζαγοράκης. Πραγματικός ηγέτης. Και από την Εθνική, οι Κωνσταντίνου, Χαραλαμπίδης και Οκκάς. Ήταν όλοι τους ηγέτες, αν και δεν θέλω να αδικήσω κάποιους άλλους. Ξέχασα να αναφερθώ στον Καϊάφα. Είναι κρίμα και άδικο να μην αναφερθώ σε αυτόν γιατί με βοήθησε πάρα πολύ στα αρχικά στάδια της καριέρας μου».

Για τις συχνές αλλαγές προπονητών στην Κύπρο, ποια είναι η άποψή σου; «Εξαρτάται από το πλάνο της κάθε ομάδας. Αν πιστεύεις σε κάποιον πρέπει να τον υποστηρίξεις. Στην Αγγλία μπορεί να χάσεις δέκα παιχνίδια και να μείνεις εκεί. Όπως έγινε και με τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Πρέπει να στηρίζονται. Και δεν το λέω γιατί τώρα είμαι στο επάγγελμα, πάντα το έβλεπα αυτό. Πρέπει να δίνεις χρόνο σε έναν προπονητή να δουλέψει. Εγώ πιστεύω ότι από την στιγμή που επιλέγω τον οποιοδήποτε να είναι στον πάγκο πρέπει να τον στηρίξεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ