aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ Αστυνομία καλεί τον Παπασταύρου για κατάθεση

Η Αστυνομία καλεί τον Παπασταύρου για κατάθεση

Ο Στέλιος Στυλιανού, βοηθός εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό ποδόσφαιρο σε σχέση και με τους συλληφθέντες, στο πως προχωρεί η διερεύνηση της υπόθεσης στον Super Sport FM 104.0.

Για την πορεία των ερευνών της Αστυνομίας σε σχέση με τους συλληφθέντες ως ύποπτους για χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων αναφέρθηκε ο βοηθός εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Στέλιος Στυλιανού.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Super Sport FM επεσήμανε πως έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις. Αν και εφόσον χρειαστεί, μπορεί να ενισχυθεί αυτός ο αριθμός ανάλογα με τις ανάγκες της υπόθεσης, ενώ όπως είπε αν προκύψουν άλλα στοιχεία, μπορεί να ανανεωθεί η κράτηση των ύποπτων και όχι ένοχων, Δημήτρη Μασιά και Ανδρέα Κωνσταντίνου. Μάλιστα, ο κ. Στυλιανού μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως θα κληθεί για κατάθεση με την πρώτη ευκαιρία ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Σταύρος Παπασταύρου. «Θα κληθεί να καταθέσει όσα γνωρίζει. Εμείς αναμένουμε με την πρώτη ευκαιρία, για να ληφθούν τα όποια δεδομένα, ή πληροφορίες από τον κ. Παπασταύρου», ήταν η σχετική αναφορά.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες αναφορές του:

Για την διερεύνηση της υπόθεσης: «Έχουμε δύο πρόσωπα υπό κράτηση ως υπόπτους για χειραγώγηση αγώνων. Οι ανακριτές είναι επιφορτισμένοι με τη λήψη καταθέσεων με σκοπό, κατά πόσο έχουν διαπραχθεί και ποια αδικήματα. Έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις, όμως πέρα από αυτό γίνονται κι άλλες ενέργειες με την λήψη τηλεπικοινωνιακών δεδομένων με σκοπό να αξιολογηθούν και αυτά τα ευρήματα. Εξετάζεται κατά πόσο υπήρξε επικοινωνία και πότε και μεταξύ ποιον. Το περιεχόμενο συνομιλίας δεν εξετάζεται. Είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο στην όποια μαρτυρία υπάρχει. Αξιοποιείται το υλικό που θα εντοπιστεί αναλόγως από τους ανακριτές».

Για τις καταγεγραμμένες συνομιλίες: «Για αυτό γίνεται και η προσπάθεια. Θα είναι σημαντικό όπλο το να μπορείς να παρακολουθείς σημαντικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις στα χέρια της Αστυνομίας. Θα ενισχύει τη θέση της Αστυνομίας στην εξιχνίαση τέτοιων υποθέσεων».

Για τις μαρτυρίες που υπάρχουν σε αυτή την υπόθεση: «Μακάρι να δινόταν η κατάλληλη ενημέρωση στην Αστυνομία, η κατάλληλη μαρτυρία για να μπορούμε να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε υπόθεση».

Για το στάδιο στο οποίος βρίσκονται οι καταθέσεις της υπόθεσης: «Έχουν ληφθεί αρκετές καταθέσεις. Αν και εφόσον χρειαστεί, μπορεί να ενισχυθεί αυτός ο αριθμός ανάλογα με τις ανάγκες της υπόθεσης. Αν προκύψουν άλλα στοιχεία, μπορεί να ανανεωθεί αυτή η κράτηση, και τονίζω πως αυτή τη στιγμή μιλούμε για υπόπτους».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες από το red button: «Έχουν διαβιβαστεί πληροφορίες και για άλλο παιχνίδια. Επαναλαμβάνω ότι μιλάμε για πληροφορίες, οι οποίες καταλήγουν στον αξιωματικό που έχει οριστεί από τον Αρχηγό για αυτό το θέμα, που έχει την αρμοδιότητα να χειρίζεται αυτές τις πληροφορίες».

Για το αν αυτές οι πληροφορίες θα οδηγήσουν ενδεχομένως και σε άλλες συλλήψεις: «Καλύτερα να γίνει η αξιολόγηση των πληροφοριών πρώτα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το οτιδήποτε. Μέχρι στιγμής πάντως δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι τέτοιο».

Για το αν θα ζητηθεί ανανέωση των διαταγμάτων αν δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που χρειάζονται: «Δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε από τώρα».

Για τις τοποθετήσεις Παπασταύρου: «Θα κληθεί να καταθέσει όσα γνωρίζει. Εμείς αναμένουμε με την πρώτη ευκαιρία, για να ληφθούν τα όποια δεδομένα, ή πληροφορίες από τον κ. Παπασταύρου».

Για τις δηλώσεις Κώστα Ηλία: «Σίγουρα θα κληθούν όσοι έχουν στοιχεία να τα δώσουν και να αναφέρουν όσα γνωρίζουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ