aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ αποφυγή του… ξεριζώματος

Η αποφυγή του… ξεριζώματος

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

«Η ομάδα έχει θετικά στοιχεία, αλλά χρειάζεται βελτίωση. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά στοιχεία», είχε πει ο Νίκος Νταμπίζας την Παρασκευή στην παρουσίαση του πλάνου του και πρόσθεσε αναφερόμενος στην αποχώρηση ποδοσφαιριστών: «Δεν μπορώ να πω αριθμητικά, αλλά θα είναι ο κατάλληλος αριθμός. Το ξερίζωμα μίας ομάδας είναι επικίνδυνο».

Ήδη είδαν την πόρτα της εξόδου (και επίσημα) τέσσερις ποδοσφαιριστές (Εζέ, Ράμος, Κιρμ, Μπεμπέ), ενώ έπονται κι άλλες αποχωρήσεις, είτε ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους είτε όχι. Αποτελεί ερωτηματικό η παραμονή των Χαφέζ, Σκέμπρι, Ασίς και Ρομαρίκ, που το συμβόλαιό τους με την Ομόνοια εκπνέει τέλος του μήνα. Οι πιο πάνω ποδοσφαιριστές ίσως καθορίσουν ή όχι το… ξερίζωμα.

Την ίδια ώρα, Μπαντιμπάνγκα και Καντούτσης, παρόλο που διατηρούν συμβόλαιο, θα δουν την πόρτα της εξόδου, χωρίς να αποκλείεται και  οποιαδήποτε έκπληξη. Όπως διαμορφώνεται το σκηνικό, δεν είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο οι αποχωρήσεις να φθάσουν και τις δέκα! Μεγάλος αριθμός και είναι ξεκάθαρο πως ο Νταμπίζας θα θελήσει μαζί με τον νέο προπονητή να «χτίσουν» τη νέα Ομόνοια.

Σύμφωνα με τους ποδοσφαιριστές που ήδη αποτελούν παρελθόν και με κάποιες προδιαγραφόμενες αποχωρήσεις, η Ομόνοια θα αναζητήσει ποδοσφαιριστές σ’ όλες τις γραμμές. Γι’ αυτό και πρόθεση του τεχνικού διευθυντή ήταν και παραμένει όπως ξεκαθαρίσει το σκηνικό με το υφιστάμενο ρόστερ, ώστε να κινηθεί αναλόγως για τις προσθήκες.

Μάλιστα, έχει προχωρήσει με συγκεκριμένες περιπτώσεις και έχει ποδοσφαιριστές στο «περίμενε» και την κατάλληλη στιγμή θα κινηθεί για να αποσπάσει την υπογραφή τους. Γι’ αυτό, όσο πιο σύντομα κλείσει το κεφάλαιο προπονητής τόσο το καλύτερο.

Εντός της εβδομάδας αναμένεται να υπάρξει κατάληξη και εφόσον είναι από Ελλάδα μεριά, ίσως μετά την αυριανή μέρα να προκύψουν εξελίξεις. Πέρα από τον Ελευθερόπουλο, «παίζει» τώρα και το όνομα του Ουζουνίδη που σκέφτεται να αποχωρήσει από τον Πανιώνιο κι ας ανανέωσε πρόσφατα.

Πιθανή μη αδειοδότηση του συλλόγου, που θα αποτρέψει παρουσία του στην Ευρώπη, θα οδηγήσει σίγουρα τον Ουζουνίδη στην έξοδο. Περίπτωση που δεν αφήνει αδιάφορο τον «Ντάμπι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ