aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ απάντηση της ΚΟΠ στην Ομόνοια για το VAR

Η απάντηση της ΚΟΠ στην Ομόνοια για το VAR

Άμεση ήταν η απάντηση της ΚΟΠ στο αίτημα της Ομόνοιας για άμεση εφαρμογή των Συστημάτων Επαναληπτικής Προβολής (VAR) και Goal Line Technology. Η Ομοσπονδία απάντησε στη διοίκηση των πρασίνων τονίζοντας ότι η Κύπρος δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την πειραματική εφαρμογή των συστημάτων και στην παρούσα φάση δεν προγραμματίζεται κάτι τέτοιο.

Στην απαντητική επιστολή προς την Ομόνοια σημειώνεται ότι το σύστημα VAR είναι ακόμη σε πειραματικό στάδιο και υπό δοκιμή από την ΦΙΦΑ και οι Ομοσπονδίες δεν έχουν το δικαίωμα να το εφαρμόζουν κατά το δοκούν. Η εφαρμογή των συστημάτων γίνεται πάντοτε σε συνεννόηση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία παρακολουθεί τα αποτελέσματα.

Αναφέρεται επίσης στο ιστορικό της πειραματικής εφαρμογής του VAR, σύμφωνα με το οποίο πριν από ένα χρόνο περίπου ζητήθηκε από τις ομοσπονδίες να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, αλλά η ΚΟΠ όπως και οι περισσότερες Ομοσπονδίες δεν ενδιαφέρθηκε λόγω του κόστους εφαρμογής του συστήματος, αλλά και των πολλαπλών ελλείψεων που υπάρχουν στην Κύπρο σε σχέση με τα στάδια και την τεχνική υποδομή. Σημειώνεται επίσης ότι σύστημα εφαρμόζεται πειραματικά μόνο σε μεγάλες ομοσπονδίες στην Ευρώπη.

Η ΚΟΠ, επίσης, επισημαίνει στην επιστολή της προς τη διοίκηση της Ομόνοιας, ότι η μέχρι σήμερα πειραματική εφαρμογή του VAR έχει και θετικά αλλά και αρνητικά αποτελέσματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ