aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΗ αγγλική επιβεβαίωση, τα θετικά και τα μικρά ψεγάδια!

Η αγγλική επιβεβαίωση, τα θετικά και τα μικρά ψεγάδια!

Κάθε αρχή και δύσκολη και έτσι ήταν για την Ομόνοια η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Ωστόσο, όταν έχεις στην ομάδα σου ένα παίκτη όπως ο Ντέρμπισαϊρ, που είναι δεινός γκολτζής, τότε μπορείς να κερδίζει και ματς στα οποία στο τέλος αγχώνεσαι. Γι’ αυτό και η Ομόνοια με τον οίστρο του Άγγλου επιθετικού, περσινού πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος, έφθασε στη νίκη επί του μαχητικού Εθνικού Άχνας (2-1). Ο 31χρονος φορ πέτυχε και τα δύο γκολ του «τριφυλλιού» και «φώναξε» πως, συνεχίζει απ’ εκεί που έμεινε πέρσι.

Οι πράσινοι έδωσαν συνέχεια στην παράδοση που τους θέλει να αρχίζουν με νίκη το πρωτάθλημα, φθάνοντας στη 10η νίκη τους σε 11 αγώνες από τη σεζόν 2007-08 και ένθεν. Επίσης, είναι αήττητοι με τον Εθνικό στην έδρα τους αφού από τη πιο πάνω σεζόν μέχρι τώρα, μετράνε 10 νίκες και μόλις μιαν ισοπαλία.

Αυτό που κρατάνε στην Ομόνοια είναι την ουσία, τους τρεις βαθμούς. Η νέα Ομόνοια άρχισε νικηφόρα την προσπάθειά της στη σεζόν, γεγονός που της επιτρέπει να ανακτήσει αυτοπεποίθηση και δυναμική ενόψει της συνέχειας. Παρόλο που είχε καλά διαστήματα, ιδιαίτερα το πρώτο 25λεπτο, η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έδειξε να θέλει ακόμη δουλειά, ιδιαίτερα στον τομέα της ομοιογένειας.

Απ’ εκεί που έμεινε πέρσι συνέχισε ο Ματ Ντέρμπισαϊαρ. Ο περσινός πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πέτυχε και τα δυο γκολ της Ομόνοιας απέναντι στον Εθνικό Άχνας και την οδήγησε στην πρώτη της επιτυχία. Και στις δυο περιπτώσεις ήταν στη σωστή θέση και απλώς έσπρωξε την μπάλα στην αντίπαλη εστία. Επιβεβαίωσε την ικανότητά του στο σκοράρισμα και έχοντας δίπλα του ποιοτικούς συμπαίκτες, μπορεί να κάνει άλλη μια εξαιρετική σεζόν.

Όταν ισοφάρισαν οι μπλε στο 69’ «πάγωσε» το ΓΣΠ και αιφνιδίασαν τους παίκτες της Ομόνοιας, που από το 68’ και μετά έψαχναν το δεύτερο γκολ, όμως αδυνατούσαν να φτιάξουν τη μεγάλη φάση. Τελικά, μια ενέργεια του Κανού, που… άδειασε την αντίπαλη άμυνα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντέρμπισαϊρ έκρινε το ματς. Το γκολ επιτεύχθηκε από κανονική θέση.

Για πρώτο παιχνίδι είναι λίγα τα συμπεράσματα. Η Ομόνοια έδειξε αρετές αλλά και αδυναμίες. Ξεχώρισαν οι Γ. Σοάρες και Φαμπρίσιο στην «καρδιά» της άμυνας, με τον Πάμπο Χριστοδούλου να «παντρεύει» έναν αριστεροπόδαρο στόπερ με έναν δεξιοπόδαρο. Γενικώς τόσο στην ανασταλτική λειτουργία, όσο και στην επιθετική, τα πήγε καλά η Ομόνοια και είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

Κάποια από τα ψεγάδια στην πρώτη εμφάνιση του τριφυλλιού, ήταν η απόδοση του Λεάντρο Γκονσάλες ο οποίος κινήθηκε σε ρηχά νερά, όμως, όλοι γνωρίζουν στο σύλλογο πως πρόκειται για σπουδαίο παίκτη που έχει περιθώρια βελτίωσης και το γεγονός πως ο διακόπτης ήταν κάτω σε αρκετά διαστήματα του ματς, κάτι που παραδέχθηκε και ο Ρενάτο Μαργκάσα. Επίσης, άτυχος φάνηκε ο Λόπες ο οποίος είχε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη.

Aυτό που μετρά όπως είπαμε στην αρχή, είναι το θετικό ξεκίνημα και οι τρεις βαθμοί για την Ομόνοια, με τους πράσινους να τονίζουν συνεχώς πως στα πρώτα παιχνίδια αυτό που μετράει είναι οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις θα έλθουν στην ώρα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ