aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑH σύμπτωση 41 χρόνια μετά το 10-0 επί της Ομόνοιας στο ιστορικό επίτευγμα του Άγιαξ...

H σύμπτωση 41 χρόνια μετά το 10-0 επί της Ομόνοιας στο ιστορικό επίτευγμα του Άγιαξ (vids)

Ο Άγιαξ δεν έδειξε κανέναν οίκτο στην Φένλο και την διέλυσε μέσα στο σπίτι της με 13-0 (!), στην ευρύτερη νίκη στην ιστορία της Eredivisie, σπάζοντας το ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος (12-1 την Φιτέσε τον Μάιο του 1972, με τέσσερα γκολ του Γιόχαν Κρόιφ και τρία του Γιόχαν Νέεσκενς).

Ο Αίαντας, ο οποίος έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Αϊντχόφεν πριν ακριβώς από δέκα χρόνια (10-0 την… Φέγενορντ!) που σημειώνει 10+ γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος, σημείωσε την τρίτη ευρύτερη νίκη της ιστορίας του.

Μεγαλύτερες νίκες παραμένουν το 14-0 επί της Ντιφερντάνζ για το Κύπελλο UEFA (Σεπτέμβριος του 1984) και το 14-1 επί της WHC για το Κύπελλο Ολλανδίας (Δεκέμβριος του 2009). Στην πέμπτη θέση με τις ευρύτερες σε έκταση επιτυχίες του Άγιαξ έρχεται η συντριβή επί της Ομόνοιας με 10-0 για το δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Η σύμπτωση είναι πως η αναμέτρηση διεξήχθη σαν χθες 41 χρόνια πριν, δηλαδή στις 24 Οκτωβρίου το 1979. Με πέντε γκολ του Δανού Σόρεν Λέρμπι, τρία του Μπλάνκερ και ένα των Κρολ και Άρνεσεν ο «Αίαντας» είχε συντρίψει την Ομόνοια, η οποία στον επαναληπτικό πέτυχε μια ιστορική επιτυχία στο Μακάρειο. Με γκολ των Τσίκκου, Δημητρίου και Σωτήρη Καϊάφα (δύο) κέρδισε με 4-0 (!) τον πανίσχυρο Άγιαξ αποτέλεσμα που άφησε άφωνη ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα στιγμιότυπα του αγώνα στην Ολλανδία

Η ιστορική νίκη στο Μακάρειο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ