aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑH Ομόνοια για την τραγωδία του Ibrox: «Ποτέ ξανά τέτοιες τραγωδίες»

H Ομόνοια για την τραγωδία του Ibrox: «Ποτέ ξανά τέτοιες τραγωδίες»

Η Ομόνοια με ανακοίνωσή της τιμά την μνήμη των θυμάτων στη μεγαλύτερη τραγωδία του ποδοσφαίρου της Σκωτίας όταν σαν σήμερα, στις 2 Ιανουαρίου 1971, 66 ψυχές χάθηκαν όταν καταπλακώθηκαν στο ντέρμπι του Οld Firm.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Στις 2 Ιανουαρίου 1971 η Σκωτία έζησε τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική της τραγωδία.

Το “Old Firm” ανάμεσα σε Rangers και Celtic πλησίαζε στο τέλος του όταν οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο σκορ. Τότε οπαδοί της Rangers άρχισαν να αποχωρούν από το γήπεδο, όμως αρκετοί από αυτούς επιχείρησαν να επιστρέψουν πίσω στη θέση τους όταν η ομάδα τους ισοφάρισε μερικά λεπτά αργότερα. Και έγινε το μοιραίο. Τα κάγκελα στα σκαλιά της εξόδου 13 υποχώρησαν και δεκάδες άνθρωποι καταπλακώθηκαν. Συνολικά 66 ψυχές χάθηκαν.

Η τραγωδία οδήγησε σε ανακατασκευές του γηπέδου οι οποίες το μεταμόρφωσαν σε ένα σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο 50.000 θεατών το οποίο ονομάζεται από το 1997 “Ibrox Stadium”. Τα πρώτα χρόνια είχε τοποθετηθεί μια πλάκα στο σημείο της τραγωδίας και από το 2001 βρίσκεται στην έξοδο 13 ένα μνημείο με τα ονόματα των νεκρών και το άγαλμα του τότε αρχηγού της Ρέιντζερς, Τζον Γκρέιγκ.

Αιωνία η μνήμη των θυμάτων. Ποτέ ξανά τέτοιες τραγωδίες στα γήπεδα!».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ