aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑH Νέα Σαλαμίνα διέσυρε την Ομόνοια και την «ξεγύμνωσε» (vid & pics)

H Νέα Σαλαμίνα διέσυρε την Ομόνοια και την «ξεγύμνωσε» (vid & pics)

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ερυθρόλευκο χαστούκι πέντε… ρίχτερ στην Ομόνοια! Η Νέα Σαλαμίνα διέσυρε με 5-2 τους πράσινους στο «Αμμόχωστος» σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα. Επτά γκολ, δύο ανατροπές και δύο δοκάρια. «Φωτιά» η επίθεση των ερυθρόλευκων, πέντε ποδοσφαιριστές έβαλαν από ένα γκολ και ανάγκασαν την Ομόνοια στην μεγαλύτερη της φετινή ήττα (πρώτη φορά που δέχεται πέντε γκολ στην φετινή περίοδο). «Παιδική» η αντιμετώπιση της άμυνας της Ομόνοιας, δέχθηκε τέσσερα γκολ έξω από την περιοχή με την ευθύνη να βαραίνει και τον Μεχίας.

Διαβάστε επίσης: Δέχθηκε «χαστούκι» με πέντε γκολ μετά από 16 μήνες η Ομόνοια!

Με τη νίκη της η Νέα Σαλαμίνα εδραιώνεται στην 5η θέση με 40 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια έμεινε στην 6η θέση με 36 βαθμούς.

Πέντε γκολ και από γκολάρα σε… γκολάρα

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο «Αμμόχωστος» τα είχε όλα! Πέντε γκολ, δύο ανατροπές και δύο δοκάρια. Αρχικά η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε, η Ομόνοια έκανε την ανατροπή και οι ερυθρόλευκοι πήραν ξανά το προβάδισμα!

Καλύτερο ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να ονειρευτεί ο Σάββας Πουρσαϊτιδης, καθώς η ομάδα του μπήκε πολύ δυναμικά στο παιχνίδι, απείλησε με δοκάρι του Ελουντού (1’) και σκόραρε με τον Μαργκάσα (5’, 1-0). Μάλιστα, θα μπορούσε να προηγηθεί με δύο γκολ αν ο Τζιολοβάρτ δεν σημάδευε από πλεονεκτική θέση το δοκάρι του Μεχίας (12’).

Στην συνέχεια, η Νέα Σαλαμίνα έδωσε αναίτια χώρους στην Ομόνοια και το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο. Αρχικά ο Τζιολοβάρτ βρήκε «αέρα» στην σέντρα του Μανρικέ και ο Μαυρίας έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα του Βεσελόφσκι (18’, 1-1), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Κολοβός πέτυχε ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του (23’, 2-1).

Οι ερυθρόλευκοι δεν το έβαλαν κάτω και ανέτρεψαν με ανατροπή στην ανατροπή ξανά τα δεδομένα. Ο Ελουντού ήταν αυτός που ισοφάρισε (33’, 2-2) με σουτ έξω από την περιοχή και ο Τιάγκο αυτός που έδωσε ξανά με σουτ στη κίνηση προβάδισμα στην ομάδα του (42’, 3-2).

«Φωτιά» η Νέα Σαλαμίνα, για… κλάματα η Ομόνοια

Η Νέα Σαλαμίνα συνέχισε να είναι εξαιρετική και μέσα σε 11 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο «τέλειωσε» την Ομόνοια και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της. Μέχρι το 56’, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν δύο γκολ με σουτ του Κορέια (53’, 4-2) και κεφαλιά του Κίνγκσλεϊ (56’, 5-2).

Ως «παιδική» μπορεί να χαρακτηριστεί η αντιμετώπιση των αμυντικών της Ομόνοιας, καθώς δέχθηκαν τέσσερα γκολ από σουτ εκτός περιοχής, με την ευθύνη βέβαια να βαραίνει και τον Μεχίας.

Ο αγώνας κύλησε με τους οπαδούς της Νέας Σαλαμίνας να το διασκεδάζουν και τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας να διαδραματίζουν ρόλο «κομπάρσου», καθώς ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και παραδόθηκαν κυριολεκτικά στις ορέξεις των ποδοσφαιριστών του Σάββα Πουρσαΐτιδη.

Από την Νέα Σαλαμίνα δεν υστέρησε κανένας, με πέντε ποδοσφαιριστές να σκοράρουν από ένα γκολ, ενώ από την Ομόνοια παίρνουν όλοι απροβίβαστο βαθμό σε ένα παιχνίδι που ξεγύμνωσε όλη την σεζόν των πρασίνων.

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Bεσελόφσκι, Τζολοβάρτ, Φουστά, Ρέινολντς, Ζαΐλσον, Κορέια, Μαργκάσα (83′ Νουρ), Κωστή, Τιάγκο, Ελουντού, Κίνγκσλεϊ (73′ Πική).

Ομόνοια (Γιάννης Αναστασίου): Μεχίας, Μότα, Μανρίκε, Γκαφούρ, Κούσουλος, Λοέ (59′ Κατελάρης), Γκόμεθ, Κολοβός (79′ Χαραλάμπους), Μόντες (71′ Ζίβετς), Μαυρίας, Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: 5′ Μαργκάσα, 33′ Ελουντού, 42′ Τιάγκο, 53′ Κορέια, 56′ Κίγκσλει / 18′ Μαυρίας, 23′ Κολοβός

Κίτρινες: Φουστάρ / Λοέ, Γκόμεθ, Χαραλάμπους

Αποβολές:

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου

Α’ Βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου

Β’ Βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους

4ος: Βασίλης Δημητρίου

Παρατηρητής Διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ