aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓκόμεθ στη «Marca»: «Πήρα τη σωστή απόφαση»

Γκόμεθ στη «Marca»: «Πήρα τη σωστή απόφαση»

Το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του πανηγύρισε με την Ομόνοια ο Τζόρντι Γκόμεθ. Ο πολύπειρος μέσος θα συνεχίσει στο «Ηλίας Πούλλος» καθώς υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με το «τριφύλλι». Για χάρη του αρχηγού της Ομόνοιας η φημισμένη «Marca» έκανε αφιέρωμα στην επιστροφή των πρασίνων στους τίτλους φιλοξενώντας δηλώσεις του 35χρονου ποδοσφαιριστή.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Ήταν μια εξαιρετική επιτυχία. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε περισσότερα. Μπήκαμε στους ομίλους του Europa League για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας και κερδίσαμε ξανά το πρωτάθλημα 11 χρόνια μετά. Νομίζω ότι το αξίζαμε», είπε αρχικά στην «Μarca» ο εκ των αρχηγών της Ομόνοιας και αναφέρθηκε στην περσινή διακοπή του πρωταθλήματος.

«Ως πρώτοι στη βαθμολογία παίξαμε στους προκριματικούς γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν αναγνωριστήκαμε επίσημα ως πρωταθλητές. Εκείνη την εποχή θέσαμε στους εαυτούς μας το στοίχημα να κερδίσουμε το επόμενο πρωτάθλημα», σημείωσε ο Γκόμεθ και ακολούθως περιέγραψε στους συμπατριώτες του τους πανηγυρισμούς που έλαβαν χώρα παρά την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Στον αγώνα άφησαν να μπει το 15% της χωρητικότητας του σταδίου. Υπήρχαν περίπου 3.000 ή 4.000 οπαδοί για να μας δουν να σηκώνουμε το τρόπαιο. Όταν φτάσαμε στο προπονητικό κέντρο με ένα ανοικτό λεωφορείο ήταν εντυπωσιακό. Τραγουδούσαν περίπου 15.000 υποστηρικτές, με πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες. Άνθρωποι ήρθαν από όλες τις πόλεις για εμάς», λέει ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Κύπρου.

Είναι ο δεύτερος τίτλος στην καριέρα του Τζόρντι Γκόμεθ, ο οποίος πανηγύρισε το FA CUP με την Γουίγκαν το 2013. «Είναι δύο τελείως διαφορετικοί τίτλοι. Η νίκη στο Κύπελλο με τη Γουίγκαν ήταν αδιανόητη, ένα μεγάλο επίτευγμα, αλλά είμαι επίσης πολύ ενθουσιασμένος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος με την Ομόνοια. Παλεύουμε για ένα στόχο όλη τη σεζόν και η ανταμοιβή μας ήρθε. Είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές της καριέρας μου».

Στο αφιέρωμα της «Μarca» γίνεται αναφορά στην παρουσία του Χένινγκ Μπεργκ, τρεις φορές πρωταθλητή Αγγλίας με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπλάκμπερν. «Κατά τη διάρκεια της σεζόν είχαμε σκαμπανεβάσματα. Όταν παίξαμε στην Ευρώπη ήμασταν 6-7 παιχνίδια χωρίς νίκη, αλλά καταφέραμε να μην παρεκκλίνουμε από τον στόχο μας. Το κλειδί ήταν η αμυντική μας σταθερότητα και στην επίθεση είχαμε παίκτες που έκαναν τη διαφορά», υποστήριξε ο Γκόμεθ και κλείνοντας αναφέρθηκε στην ανανέωση συμβολαίου με την Ομόνοια γι’ άλλο ένα χρόνο.

«Έχω ανανεώσει για ένα ακόμη έτος. Τότε θα δούμε. Από τότε που έφτασα στην ομάδα το 2018 νιώθω πολύ καλά. Η πρώτη χρονιά δεν ήταν καλή, αλλά από τότε, η ομάδα δεν σταμάτησε να βελτιώνεται. Αισθάνομαι ότι είμαι στο σωστό κλαμπ και ότι πήρα τη σωστή απόφαση», κατέληξε ο 35χρονος μέσος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ