aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓκόμεθ: «Μίλησα με τους παίχτες, όλη η ευθύνη ανήκει σ’ εμένα»

Γκόμεθ: «Μίλησα με τους παίχτες, όλη η ευθύνη ανήκει σ’ εμένα»

Ο τεχνικός διευθυντής και ο υπηρεσιακός τεχνικός Άνχελ Γκόμεθ δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας, μιλά περί ευθύνης, στέλλει μήνυμα άμεσης αγωνιστικής ανάκαμψης και μοιράζεται τις σκέψεις του για το θέμα του νέου προπονητή.

Το αρχικό του σχόλιο: «Η Πάφος είναι το επόμενο μας παιχνίδι και γνωρίζουμε πολλά πράγματα γι’ αυτήν την ομάδα. Όμως, για εμάς το πιο σημαντικό είναι η ομάδα μας, οι παίκτες μας, να έχουν καλή νοοτροπία για να αγωνιστούν σε αυτό το παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος: Να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση μας, πρέπει να κερδίσουμε και να απολαύσουμε το παιχνίδι το Σάββατο».

Για τη συνέχεια: «Μίλησα με τους ποδοσφαιριστές και όλη η ευθύνη ανήκει σε εμένα. Οι παίκτες γνωρίζουν την υπάρχουσα κατάσταση, είναι στεναχωρημένοι και θέλουν να αρχίζουν να κερδίζουν παιχνίδια για να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση. Δουλεύουν πολύ σκληρά, προφανώς και ανησυχούν, αλλά το μήνυμα μου είναι ξεκάθαρο: Να φρεσκάρουμε τη νοοτροπία μας, η ευθύνη και η πίεση είναι σε εμένα. Πρέπει να απολαύσουν την εβδομάδα και το Σάββατο μόνο μία λέξη υπάρχει: η νίκη. Πιστεύω πως, πρώτα από όλα, πρέπει να φρεσκάρουμε τη νοοτροπία μας και να έχουμε περισσότερη ηρεμία. Οι τελευταίες ώρες ήταν δύσκολες για όλους μας, την ομάδα και τον Σύλλογο. Τώρα, το πιο σημαντικό είναι αυτό που συμβαίνει. Έχουμε πολλούς έμπειρους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έζησαν αυτήν την κατάσταση και τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, αυτό είναι το πιο σημαντικό. Να επαναφέρουμε την αυτοπεποίθηση μας και να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι το Σάββατο».

Για την αγωνιστική εικόνα: «Πιστεύω πως η ομάδα σε κάποια χρονικά σημεία όλων των παιχνιδιών ήταν πολύ καλή και σε κάποια, προφανώς, δεν ήταν καλή. Σε αυτά τα τελευταία ματς, όχι μόνο με το πέναλτι, αλλά η ομάδα είχε και άλλες ευκαιρίες. Απέναντι στον Απόλλωνα είχαμε ένα πέναλτι, είχαμε και άλλες ευκαιρίες. Απέναντι στην ΑΕΚ, στο πρώτο ημίχρονο, ήμασταν πολύ καλύτεροι από αυτούς, αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό δεν είναι αρκετό. Στο ποδόσφαιρο κερδίζεις μόνο όταν εσύ σκοράρεις και η άλλη ομάδα δεν σκοράρει. Τώρα, πρέπει να δουλέψουμε σε αυτά τα στοιχεία. Πιστεύω πως η ομάδα έχει τους ποδοσφαιριστές για να ανατρέψει την κατάσταση».

Για τον Ολίβα: «Πρώτα από όλα, αυτό που θέλω να πω για τον Χουάν Κάρλος είναι πως έχω μεγάλο σεβασμό προς αυτόν. Πιστεύω πως ο Ολίβα έχει μεγάλη καριέρα στον κόσμο του ποδοσφαίρου, σε διάφορες χώρες. Ήρθε στην Κύπρο με όραμα να πετύχει κάτι σπουδαίο. Μετά από τα τελευταία αποτελέσματα, μετά το πρόβλημα που είχαμε στο γκολ… Στο ποδόσφαιρο, κάποιες φορές, αυτά συμβαίνουν. Η άποψη μου, την οποία συζήτησα με τον κύριο Σταύρο, τον Δημήτρη, με πολλούς ανθρώπους, και το μόνο που τους είπα για τον Ολίβα είναι να τον ευχαριστήσουν. Είναι κορυφαίος επαγγελματίας, προσπάθησε να δημιουργήσει κάτι καλό εδώ, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλαμε. Μετά από όλα αυτά, αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να συνεχίσουμε και να πάρουμε την Ομόνοια στη θέση που της αξίζει».

Και πρόσθεσε: «Η κατάσταση ήταν πολύ ξεκάθαρη μετά την απόφαση που πήραμε για τον Ολίβα. Λάβαμε πάρα πολλά βιογραφικά, από διάφορους προπονητές σε όλο τον κόσμο για να κάνουμε την επιλογή μας. Όμως, πιστεύω πως για να κάνουμε την καλύτερη επιλογή, αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε χρόνο. Τώρα, νιώθω πως χρειάζεται και το πιο πιθανόν θα το κάνω, να μείνω με την ομάδα. Να παραμείνω με τους ποδοσφαιριστές μου, για το επόμενο, ίσως για το μεθεπόμενο παιχνίδι και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Αυτή τη στιγμή, το πιο σημαντικό, είναι να επικεντρωθούμε στο Σάββατο, μετά στην Τετάρτη και μετά θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με τον προπονητή».

Για την κριτική του κόσμου: «Είναι προφανές. Είμαι και εγώ φίλαθλος της ομάδας αλλά και άλλων ομάδων. Είναι φυσιολογικό να μην είναι ικανοποιημένοι μαζί μας. Είμαι σίγουρος, 100% σίγουρος πως θα το αλλάξουμε αυτό. Δεν μπορώ να παρακαλέσω τον κόσμο μας να έρθει το Σάββατο για να είναι δίπλα στην ομάδα, γιατί πιστεύω δεν έχω κάποιο λόγο να το πω αυτό στους φιλάθλους μας. Όμως θα δουν πως θα αλλάξουμε την κατάσταση. Είμαι σίγουρος πως σε σύντομο χρονικό διάστημα οι φίλαθλοι θα είναι ξανά μαζί μας και θα αλλάξουμε την κατάσταση. Μπορώ να πω ότι λυπάμαι πολύ για τα τελευταία αποτελέσματα και τώρα πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τον κόσμο μας, να τους κοιτάξουμε στα μάτια και να τους πούμε: Εντάξει, δεν βρισκόμαστε σε καλή χρονικά στιγμή, αλλά δουλεύουμε πάρα πολύ για να ανατρέψουμε την κατάσταση».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ