aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓκόμες: «Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος»

Γκόμες: «Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος»

Σε μια απολαυστική συνέντευξη προχώρησε ο Βίτορ Γκόμες μέσω της επίσημης σελίδας της Ομόνοιας στο Facebook. Ο ποδοσφαιριστής των πρασίνων απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις των φιλάθλων του «τριφυλλιού», ενώ… παρτενέρ του ήταν και ο Τζόρντι Γκόμεθ οι οποίοι κράτησαν συντροφιά στον κόσμο της Ομόνοιας για ένα περίπου δίωρο.

Ο Πορτογάλος μέσος τόνισε μεταξύ άλλων πως η ομάδα της πρωτεύουσας είναι η καλύτερη στο νησί, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του πως μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον τρόπο εκγύμνασης που ακολουθεί λόγω της καραντίνας, και ανέφερε πως άπαντες στο οικοδόμημα των πρασίνων επιθυμούν να επιστρέψουν στην ενεργό δράση. Ωστόσο, τόνισε πως η υγεία είναι πάνω απ’ όλα, ενώ δεν μπορούσε να παραλείψει να μιλήσει για τον κόσμο της ομάδας.

Πατήστε ΕΔΩ για να ενημερωθείτε και για τη συνέντευξη του Τζόρντι Γκόμεθ.

Η ιστοσελίδα μας, Goal.com.cy, σας μεταφέρει πιο κάτω όλα όσα ειπώθηκαν από τον Βίτορ Γκόμες.

Στις αρχικές του τοποθετήσεις και μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι θέλει να παραμείνει στην Ομόνοια και τη νέα σεζόν, ενώ τόνισε πως απολαμβάνει την παρουσία του στην ομάδα: «Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε αυτό που ξεκινήσαμε τη φετινή σεζόν και θα ήθελα να μείνω 100% και του χρόνου. Το απολαμβάνω στην Ομόνοια, ο κόσμος με υποδέχθηκε πολύ θερμά και προσαρμόστηκα γρήγορα. Ελπίζω να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε πολύ καλά φέτος. Δεν τελείωσε ακόμα, θέλουμε να το τελειώσουμε με καλό τρόπο».

Σε ερώτηση αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να τελειώσει την καριέρα του στην Ομόνοια, απάντησε: «Δεν σκέφτομαι την απόσυρση τώρα. Απολαμβάνω τη ζωή στην Κύπρο, όχι όπως θέλω γιατί είμαι μόνος μου και μου λείπει η γυναίκα και το παιδί μου. Αυτό που κάνουμε στο πρωτάθλημα όμως με κάνει χαρούμενο, όπως και όλους τους οπαδούς της Ομόνοιας, και σκέφτομαι πώς θα συνεχίσω να το απολαμβάνω».

Για την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη αλλά και τον στόχο τους ομίλους, σχολίασε: «Πρώτα θα πρέπει να πετύχουμε την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό που θέλουμε είναι να το πετύχουμε μέσω της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Έπειτα, θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Στη συνέχεια, απάντησε για τον αγαπημένο του συμπαίκτη: «Ο Τζόρντι είναι πολύ καλός φίλος. Όμως το ομαδικό πνεύμα είναι πολύ ανεπτυγμένο, οι σχέσεις μας είναι φανταστικές. Δεν κάνουμε δύο ομάδες, οι ξένοι και οι Κύπριοι. Είμαστε όλοι μαζί και έχουμε εξαιρετική σχέση. Είναι φυσιολογικό να είσαι πιο κοντά με κάποιους, όπως για παράδειγμα με τον Τιάγκο, τον Τζόρντι, τον Μανρίκε. Αν συνεχίσω όμως θα πω όλους τους παίκτες (γέλια)».

Για το τι του είπε ο Ασίς πριν υπογράψει στην Ομόνοια, αποκάλυψε: «Μου είπε μόνο θετικά. Μου είπε πως πέρασε πολύ ωραία χρόνια στην Ομόνοια, ότι το απόλαυσε. Μου είπε πως η Ομόνοια έχει τον περισσότερο κόσμο. Μόνο θετικά, και όλα όσα μου είπε, τα συνάντησα. Όταν με πήρε τηλέφωνο και με ρώτησε αν θέλω να πάω στην Ομόνοια, απάντησε θετικά. Ο Νούνο είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Με βοήθησε πολύ, ειδικά στις πρώτες μέρες. Με βοήθησε με το οδήγημα που δεν ήταν εύκολο, με μικρά απλά πράγματα. Η βοήθεια του ήταν πολύ μεγάλη».

Σχετικά με τα συνθήματα που ακούγονται από τους φίλους της Ομόνοιας στο γήπεδο κι αν τα κατανοούν, ο Γκόμες σχολίασε: «Δεν καταλαβαίνω και πολλά. Καταλαβαίνω λίγα πράγματα τα οποία δεν ξέρω αν μπορώ να τα πω τώρα (γέλια). Είναι ελληνικά όμως καταλαβαίνω από την ατμόσφαιρα την αγάπη του κόσμου και την στήριξη μου μας δίνουν, είναι εξαιρετική».

Ο Πορτογάλος έπειτα απάντησε σχετικά με το αν γνωρίζει την ιστορία της Ομόνοιας και πως ο μισός πληθυσμός του νησιού είναι οπαδός της: «Ξέρω πως οι περισσότεροι στην Κύπρο είναι φίλαθλοι της Ομόνοιας, μου το είπε και ο Ασίς. Φαίνεται αυτό και στα εκτός έδρας παιχνίδια. Νιώθω πως ο κόσμος μας είναι περήφανος με τα αποτελέσματα και αυτό είναι πολύ ευχάριστο».

Για τους μισθούς των παικτών και τι πιστεύουν πως πρέπει να γίνει λόγω Κορωνοϊού, είπε: «Η κατάσταση είναι άσχημη για όλους. Περιμένουμε την κυβέρνηση και την Ομοσπονδία για να δούμε τι θα γίνει. Δεν έχουμε απάντηση για την ώρα».

Στη συνέχεια, κλήθηκε να σχολιάσει τα χαρακτηριστικά του Μπεργκ: «Είναι πρώτα απ’ όλα καλός άνθρωπος. Είναι σαν φίλος μας, προσπαθεί να καταλάβει πως νιώθουμε, να μας καταλάβει, μας μιλάει συνεχώς. Είναι πολύ καλός προπονητής κατά την γνώμη μου. Κάποιος θα πει πως τα λέω αυτά επειδή παίζω συνεχώς (γέλια), αλλά όχι, είναι πολύ καλός τεχνικός. Μας διδάσκει συνέχεια. Στην αρχή ήταν δύσκολο, ειδικά τις πρώτες μέρες, να καταλάβουμε την φιλοσοφία του γιατί ήμασταν νέα ομάδα, πολλοί νέοι παίκτες. Αλλά στη συνέχεια, καταλάβαμε πως θέλει να παίζουμε, τι πρέπει να κάνουμε στις δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζαμε στο γήπεδο».

Για το τι τους ζητάνε οι φίλοι των πρασίνων όταν τους βλέπουν εκτός γηπέδου, ανέφερε: «Όλοι οι φίλαθλοι στον κόσμο, ζητάνε τη νίκη. Μας ζητάνε να δίνουμε τα πάντα όταν παίζουμε, το νιώθουμε αυτό και στο γήπεδο. Να παλεύουμε για την Ομόνοια και να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

Σχετικά με το παιχνίδι που θυμούνται έντονα από τη φετινή σεζόν και τον λόγο, είπε: «Θα έλεγα το παιχνίδι με την ΑΕΚ, πριν τα Χριστούγεννα, το τελευταίο του 2019. Μου έμεινε η ατμόσφαιρα στο τέλος, οι πανηγυρισμοί, η αγάπη του κόσμου ήταν έντονα. Επίσης, το τελευταίο με την ΑΕΛ στο Τσίρειο πριν την διακοπή. Όλοι έμειναν στο γήπεδο και τραγουδούσαν».

Ο Γκόμες κλήθηκε να σχολιάσει και την παρουσία των νεαρών στην ομάδα (Κακουλλής, Κυριακίδης, Χαραλάμπους, Τζιωνής): «Είναι το μέλλον της Ομόνοιας. Έχουν ποιότητα, θα πρέπει να μάθουν και να διδαχθούν από τους έμπειρους παίκτες τότε μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, που είναι να παίζουν αρκετά παιχνίδια. Η ποιότητα υπάρχει».

Για το αν τους χτύπησε την πόρτα άλλη ομάδα της Κύπρου, ο Γκόμες απάντησε: «Πριν κάποια χρόνια, όταν ήταν ο Πέδρο Εμάνουελ προπονητής στον Απόλλωνα, μου ανέφερε ένας ατζέντης για ενδιαφέρον του Απόλλωνα. Δεν έγινε όμως ποτέ επίσημη πρόταση. Η μοναδική επίσημη πρόταση είναι από την Ομόνοια».

Για το αγαπημένο του φαγητό, απάντησε: «Χαλλούμι».

Για το αν πιστεύει πως η Ομόνοια μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, τόνισε: «Φυσικά και το πιστεύω. Είμαστε πρώτοι και αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι πως θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να τα καταφέρουμε. Ξέρουμε πως είναι δύσκολο λόγω των ντέρμπι όμως πιστεύουμε πως μπορούμε».

Σχετικά με το αν πρέπει να αρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι, ο Πορτογάλος είπε: «Θέλω να παίξω, θέλω να κερδίσω. Πιστεύω ότι πριν αρχίσει η δράση, όλοι πρέπει να περάσουμε από το τεστ του Κορωνοϊού. Παίκτες, προσωπικό κτλπ. Το θέμα είναι ο έλεγχος. Δεν είναι μόνο οι παίκτες, είναι και οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι, είναι πολλοί άνθρωποι. Αν όλοι είναι καλά, και υπάρχουν οι συνθήκες μπορεί να τελειώσει το πρωτάθλημα».

Ο Γκόμες απάντησε για την φυσική του κατάσταση και για το πώς διατηρούνται οι παίκτες: «Ακολουθούμε το πρόγραμμα που μας δόθηκε. Τρέχουμε έξω. Σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να μένουμε στον καναπέ και να μην γυμναζόμαστε. Κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρούμαστε».

Για τα ποδοσφαιρικά του είδωλα: «Δεν έχω είδωλο, έχω αγαπημένους ποδοσφαιριστές. Μπορώ να πω τον Πίρλο, Τζέραρντ, Ζιντάν. Αρκετοί που παίζουν στη θέση που αγωνίζομαι, τους βλέπω ώστε να κάνω τον εαυτό του καλύτερο».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που αντιμετώπισαν φέτος, απάντησε: «Θα έλεγα πως αντιμετωπίσαμε καλές ομάδες. Ο Απόλλωνας ήταν δύσκολος, όπως και ο ΑΠΟΕΛ. Δεν θυμάμαι κάποιον παίκτη που να μας δυσκόλεψε».

Σχετικά με το πώς περνά τον ελεύθερο του χρόνο, ανέφερε: «Κάνω προπόνηση, μαγειρεύω, μιλάω με τους γονείς και τη γυναίκα μου, καθώς είμαι μόνος μου εδώ. Παρακολουθώ ταινίες, σειρές. Αυτό που θέλουμε είναι να παίζουμε (γέλια)».

Για το ποιος έχει το περισσότερο χιούμορ στην ομάδα και γιατί, είπε: «Ο Ορτέγα 100%. Γελάμε μόνο που το σκεφτόμαστε. Πρέπει να είναι κάποιος εκεί για να καταλάβει τι συμβαίνει και γιατί γελάμε με τον Ορτέγα».

Για την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών: «Η Μπαρσελόνα του Γκουαρντιόλα, ήταν απίστευτη. Για μένα είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου».

Μέσι ή Ρονάλντο: «Ρολάντο. Μου αρέσει όμως και ο Μέσι. Δεν μπορούμε να τους συγκρίνουμε, παίζουν διαφορετικά».

Για το αν δεν κατακτηθεί φέτος το πρωτάθλημα, μπορεί να γίνει του χρόνου, απάντησε: «Φυσικά. Αν δεν το πετύχουμε φέτος, θα προσπαθήσουμε του χρόνου, θα δούμε τον καλύτερο μας εαυτό. Πολλοί δεν γνωρίζουν, αλλά αυτό που έγινε φέτος δεν είναι καθόλου εύκολο. Θα δώσουμε ότι μπορούμε φέτος. Δεν θέλω να μιλάω για την επόμενη σεζόν. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, θα προσπαθήσουμε για του χρόνου. Όμως αυτή δεν έχει τελειώσει».

Για τις πρώτες του εντυπώσεις και για το τι θυμούνται από τις πρώτες τους μέρες, απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, θυμάμαι την ευγένεια και την καλοσύνη του κόσμου, που με έκαναν να νιώσω όμορφα. Ήθελε να με βοηθήσει. Με ρωτούσαν αν μου άρεσε η Κύπρος».

Για το πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ και την παρουσία της Ομόνοιας, ανέφερε: «Πιστεύω πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Δεν είναι μόνο η γνώμη, αλλά και ποδοσφαιριστών άλλων ομάδων που μου το είπαν είτε δημόσια είτε προσωπικά. Πιστεύω πως μπορούμε να κατακτήσουμε τον τίτλο φέτος και τα επόμενα χρόνια. Δεν είναι εύκολο να μπούμε στους ομίλους, αν όμως φτάσουμε κοντά, θα το προσπαθήσουμε φυσικά».

Με ποιους πρωτοκλασάτους παίκτες συγκρίνει τον εαυτό του, είπε: «Δεν μπορώ να συγκριθώ με κάποιον. Αν ήμουν σαν Πίρλο, Τζέραρντ, Ζιντάν, θα ήμουν στην Αγγλία για παράδειγμα. Δεν μπορώ να συγκριθώ μαζί τους».

Για το αν πιστεύει πως το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι ψηλής ποιότητας, σχολίασε: «Είναι σαν ντραμπολίνο για να πάει κάποιος σε πιο ψηλό επίπεδο. Είναι αρκετά ποιοτικό».

Για το αν πιστεύει πως κάποιος Κύπριος μπορεί να αγωνιστεί στην Αγγλία, ή στην Ισπανία, είπε: «Αν έχεις ποιότητα, μπορείς να παίξεις. Κάποιες φορές παίζει ρόλο και η ευκαιρία που έχεις. Οποιοσδήποτε μπορεί, φτάνει να πάρει την ευκαιρία».

Σχετικά με το αν νιώθει άνετα στην Κύπρο, σχολίασε: «Είμαι καλά εγώ. Έχω επιθυμήσει την οικογένεια μου, αλλά είμαι στον καλύτερο σύλλογο της Κύπρου και είναι καλά να ζεις εδώ. Έχει καλό καιρό, καλό φαγητό. Είμαι χαρούμενος».

Για τους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών λόγω του Κορωνοϊού, είπε: «Δεν είναι εύκολη η κατάσταση, να παίζουμε χωρίς τους φιλάθλους μας. Είναι όμως καλύτερα λόγω της πανδημίας, όμως εμένα δεν μου αρέσει. Είναι σαν φιλικά, ακούμε τις φωνές μας στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό όμως είναι η υγεία. Είναι δύσκολο για όλους. Προτιμούμε να παίζουμε με κόσμο, αλλά αν δεν είναι εφικτό θα είναι δύσκολο».

Σχετικά με το πώς φαντάζεται την Ομόνοια σε 5 χρόνια, ανέφερε: «Δεν ξέρω τι θα γίνει σε πέντε χρόνια, είναι δύσκολο να προβλέψω. Το μόνο που ξέρω είναι πως χτίζουμε κάτι μοναδικό. Αν συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε, θα παλεύουμε κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στις συνθήκες, παίκτες, κόσμο, τότε αυτές υπάρχουν».

Για το αν θα παραμείνει στον χώρο του ποδοσφαίρου μετά το τέλος της καριέρας του, τόνισε: «Σίγουρα. Θα ήθελα κάποιον ρόλο στο ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω ποιον ακόμη. Είτε προπονητής, είτε μάνατζερ».

Για το πρώτο πράγμα που θέλει να κάνει μετά την καραντίνα, είπε: «Σίγουρα προπόνηση. Μου έλειψαν οι συμπαίκτες μου και όλοι στο προπονητικό κέντρο. Να παίξω μπάλα με τους συμπαίκτες μου».

Τέλος, κατέληξε με το μήνυμα του προς τον κόσμο της Ομόνοιας: «Θέλω να σας ευχαριστήσω που επιλέχθηκα γι’ αυτή την συνέντευξη. Να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, κι ας μην είναι στο γήπεδο μαζί μας. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε τον τίτλο».

https://www.facebook.com/OMONOIAfootball/videos/530097427933494/

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ