aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓιώργος Σαββίδης: «Ο μεθοδικός Μπεργκ και ο Κακουλλής που θυμίζει λίγο εμένα»

Γιώργος Σαββίδης: «Ο μεθοδικός Μπεργκ και ο Κακουλλής που θυμίζει λίγο εμένα»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όλοι, Ομονοιάτες και μη, μίλησαν όποτε τους δόθηκε η ευκαιρία ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, με τα καλύτερα λόγια για τον Χένινγκ Μπεργκ. Τον προπονητή που με την «πρώτη» οδήγησε την Ομόνοια στην κορυφή, σε πρωταγωνιστική πορεία και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη δουλειά του και το σύνολο που παρουσίασε, κι ας «χτίστηκε» από την αρχή. Δεν μπορούσε να μην το κάνει και ο Γιώργος Σαββίδης, που έσταξε μέλι για την προσφορά του Νορβηγού τεχνικού, μιλώντας στον «Active» και στην εκπομπή «Βάλε ένα γκολ».

Ο Σαββίδης, που υπηρέτησε τον σύλλογο και από τη θέση του προπονητή, του βοηθού προπονητή και του σκάουτερ, χαρακτήρισε τυχερή την Ομόνοια που έχει στον πάγκο της τον Μπεργκ. «Τον θεωρώ πάρα πολύ σοβαρό άνθρωπο. Μου αρέσει το στυλ του, είναι μεθοδικός και πάει βήμα-βήμα. Ξέρει τι κάνει, δηλαδή έχει καταλάβει πλέον και έχει μπει στο πνεύμα του κυπριακού πρωταθλήματος», είπε αρχικά και συνέχισε: «Έχω την εντύπωση ότι, από τις εμπειρίες που αποκτά από το κυπριακό πρωτάθλημα αλλά και τις γνώσεις που κουβαλά ως ποδοσφαιριστής, κυρίως από την παρουσία του στη φοβερή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και με ένα επιτελείο δίπλα του που κατέχει το αντικείμενο και με προσωπικότητα του ομαδικού και όχι του ατομικού πνεύματος, η Ομόνοια έκανε πολύ καλή επιλογή». Καταλήγοντας στην αναφορά του για τον Μπεργκ, είπε χαρακτηριστικά: «Και θα τολμήσω να πω ότι, είναι τυχερή η Ομόνοια που τον έχει για προπονητή της».

Διαβάστε επίσης: Οι παίκτες του Big 6 που μένουν ελεύθεροι στο τέλος της σεζόν

Ακολούθως, ο Γιώργος Σαββίδης κλήθηκε να αναφερθεί στον Ανδρόνικο Κακουλλή. Και δεν δίστασε να πει: «Μου θυμίζει λίγα χαρακτηριστικά δικά μου, εύχομαι και παρακαλώ να με ξεπεράσει»! Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Είναι ένα παιδί που εκτός από την εκρηκτικότητα, αντιλαμβάνεται τι θέλει και έχει ποδοσφαιρικό μυαλό. Διαβάζει δηλαδή το παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό για την εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή που θέλει να πάει ψηλά». Λόγια από έναν σπουδαίο πρώην ποδοσφαιριστή, που κολακεύουν τον Κακουλλή και αποτελούν λόγο για να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μπήκε «σφήνα» στην 10άδα ο Μπεργκ και έβαλε πλώρη για πρωτιά

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ