aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓιατρού: «Πιστεύω θα κάνει το τρία στα τρία και θα πάρει τον τίτλο»

Γιατρού: «Πιστεύω θα κάνει το τρία στα τρία και θα πάρει τον τίτλο»

Πεπεισμένος ότι η Ομόνοια θα κατακτήσει το πρωτάθλημα κάνοντας μάλιστα το τρία στα τρία στις εναπομείνασες αγωνιστικές δήλωσε ο Αντρέας Γιατρού. Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων μιλώντας στον Super Sport FM τόνισε ότι o Xένιγνκ Μπεργκ έδωσε ταυτότητα στην ομάδα που έχει ως κύρια όπλα την σταθερότητα και την εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για τη θητεία του στην Ομόνοια, είπε: «Η δεκαετία του 90’ ήταν πολύ σημαντική για εμάς και την Ομόνοια. Για τον κόσμο της Ομόνοιας είναι κάτι ξεχωριστό. Αν το πρωτάθλημα σήμερα είχε κόσμο, τότε θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Σίγουρα θα έπαιρναν περισσότερη αυτοπεποίθηση οι ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας και θα έπαιζαν 20-30% καλύτερα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές ενθουσιάζονται από ένα γεμάτο γήπεδο».

Για την κριτική που είχε δεχθεί ο Χένινγκ Μπεργκ: «Είναι από όλους παραδεκτό ότι η φετινή χρονιά της Ομόνοιας, παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο τα τελευταία 15 χρόνια. Ο Χένινγκ Μπεργκ έδωσε άλλη προσωπικότητα στην ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι που έδωσαν πολλά στην ομάδα, αλλά ο Μπεργκ έχει δώσει ταυτότητα στην ομάδα. Η σταθερότητα και η εμπιστοσύνη στις δυνατότητές της που βγάζει η Ομόνοια, νομίζω πως θα μας δώσει τον τίτλο στο τέλος. Πιστεύω πως θα κάνει το τρία επί τρία στις αγωνιστικές που απομένουν. Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση και είναι το φαβορί».

Θεωρείς ότι θα κριθεί ο τίτλος στο τελευταίο παιχνίδι; «Τα λάθη πληρώνονται σε αυτό το σημείο που βρισκόμαστε, όμως θεωρώ πως ο κ. Μπεργκ θα αντιμετωπίσει τα τρία παιχνίδια ως τελικούς. Δεν θα υποτιμήσει κανένα παιχνίδι, ούτε την ΑΕΛ φυσικά που ακόμα δεν έχει μείνει εντελώς εκτός στόχου, αλλά ούτε την ΑΕΚ».

Για το τι κάνει την Ομόνοια να ξεχωρίζει: «Βγαίνει ηρεμία και υπομονή στο γήπεδο. Η Ομόνοια βαδίζει σε βάσεις υγιής. Πιστεύω πως στα επόμενα χρόνια η Ομόνοια θα είναι πολύ καλύτερη και θα θυμηθούμε τις παλιές καλές εποχές της».

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Πιστεύω πως η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή, έρχεται με μία κακή ψυχολογία, σε ένα ντέρμπι με μία καλύτερη ομάδα, ειδικά στη δεδομένη στιγμή. Προσωπικά πίστευα πως η ΑΕΛ θα ήταν μέχρι τέλους εκεί. Το αποτέλεσμα με τον Απόλλωνα την έβγαλε εκτός. Πίστευα πως η ΑΕΛ θα διεκδικούσε μέχρι τέλος το πρωτάθλημα και όχι ο Απόλλων. Πιστεύω πως θα έρθει στο ΓΣΠ διψασμένη για κάτι καλό, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία να παραμείνει. Πιστεύω πως και ο Μπεργκ γνωρίζει πως η ΑΕΛ θα έρθει παθιασμένη για τη νίκη και θα προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχει όμως κακή ψυχολογία και αυτό εύχομαι να το εκμεταλλευτεί η Ομόνοια και να πάρει το αποτέλεσμα».

Αν θεωρεί ότι ο τίτλος θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι ανάμεσα σε Ομόνοια και Απόλλωνα: «Ελπίζω και το εύχομαι να γίνει νωρίτερα. Νομίζω κάθε παιχνίδι είναι καθοριστικό. Νομίζω πως θα πάμε σε τελικό πρωταθλήματος στο τέλος με τον Απόλλωνα».

Για το πρωτάθλημα γενικότερα: «Τα παιχνίδια κρέμονται από λεπτομέρειες. Μία κακιά στιγμή, όπως για παράδειγμα του Βοζίνια, μπορεί να αποδειχθεί μοιραία. Γι’ αυτό και η Ομόνοια, που είναι πιο σταθερή ομάδα, είναι το φαβορί. Ο ΑΠΟΕΛ, επειδή δεν υπήρχε μία σταθερότητα, τόσο στη διοίκηση, όσο και στις αλλαγές προπονητών, δεν μπορούσε να σταθεί αν και νομίζω πως είχε καλούς παίκτες. Ο Πουρσαϊτίδης προσπάθησε, όμως δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο. Η έκπληξη της χρονιάς είναι ο Ολυμπιακός Λευκωσίας, που δικαίως έχει καταφέρει όσα έκανε φέτος. Έχει νεαρά παιδιά Κύπριους που τους βλέπεις και τους χαίρεσαι. Μπράβο στον Ολυμπιακό και στον κ. Γιανέφσκι που δεν δίστασε να τους χρησιμοποιήσει. Η ΑΕΚ δεν είχε βάθος. Κάπου εκεί το έχασε το παιχνίδι. Δεν μπόρεσε να αναπληρώσει κάποιες απουσίες, έγιναν και οι αλλαγές στους προπονητές και δημιουργήθηκε μία αστάθεια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ