aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓιατρού: «Ο Μπεργκ έπαιξε να μην χάσει, τον κρίναμε πολλές φορές αλλά…»

Γιατρού: «Ο Μπεργκ έπαιξε να μην χάσει, τον κρίναμε πολλές φορές αλλά…»

Πεπεισμένος ότι η Ομόνοια θα στεφθεί πρωταθλήτρια δήλωσε ο Άντρος Γιατρού (δεξιά στη φωτό). Ο παλαίμαχος άσος των πρασίνων μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» σχολιάζοντας το ντέρμπι του Τσιρείου εξέφρασε την άποψη πως η Ομόνοια υστέρησε σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις της.

Ο άλλοτε μέσος του «τριφυλλιού» επεσήμανε ότι επηρεάστηκε η επιθετικότητα της ομάδας από το γεγονός ότι έπαιζε για δύο αποτελέσματα και εξέφρασε εμπιστοσύνη στον Χένινγκ Μπεργκ ότι στο τέλος θα οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Πώς είδες την χθεσινή εμφάνιση της Ομόνοιας; «Σίγουρα υστέρησε προηγούμενων εμφανίσεών της. Δεν ήταν η Ομόνοια που είδαμε με την ΑΕΛ, για παράδειγμα. Έπαιξε ρόλο ότι ζητούσε δύο αποτελέσματα και όταν γίνεται αυτό παγιδεύεσαι. Πιστεύω ότι έπαιζε για να μην χάσει και πιθανόν να της στοίχισε την επιθετικότητα που είχε σε προηγούμενα παιχνίδια. Καθοριστικό σημείο ήταν η κόκκινη, θεωρώ ότι εάν δεν ήταν η κόκκινη δεν θα έχανε το παιχνίδι».

Η ευκαιρία του Παπουλή ήταν καθοριστική, πιστεύεις; «Μπορείς να πας από το 1’ και να λες για χαμένες ευκαιρίες. Σίγουρα έπαιξε το ρόλο της, γιατί αν προηγείτο 1-0 θα άλλαζε το παιχνίδι και δεν θα μιλούσαμε για νίκη 1-0 επί του Απόλλωνα. Γενικά το παιχνίδι ήταν μέτριο, δεν μπορώ να πω ότι έφτασε σε ψηλά επίπεδα. Ούτε ο Απόλλων ρίσκαρε, ήξερε με ποιο αντίπαλο έπαιζε. Όταν έμεινε η Ομόνοια με 10 παίκτες ο Απόλλων ρίσκαρε περισσότερο. Θεωρώ ότι το χθεσινό παιχνίδι, ίσως να το ήθελε περισσότερο ο Απόλλων».

Τι δεν σου άρεσε από την Ομόνοια; «Η Ομόνοια είναι ταγμένη να κερδίζει τα παιχνίδια. Όταν πας για δύο αποτελέσματα έχει το κόστος του. Ο Απόλλων επιθετικά έχει ποιότητα, με πολλές και καλές επιλογές. Την ασίστ την έδωσε παίκτης που μπήκε ως αλλαγή, σκόραρε παίκτης που μπήκε ως αλλαγή. Η Ομόνοια έπαιζε για να μην χάσει και αυτός ήταν ο λόγος που υστέρησε επιθετικά. Όμως, δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα η Ομόνοια. Είχε ευκαιρίες ο Απόλλων, αλλά ο αντίπαλος δεν ήταν τόσο πιεστικός».

Εκ των υστέρων θεωρείς ότι θα ήταν προτιμότερο η Ομόνοια να έπαιζε με δύο επιθετικούς, Ασάντε και Τσέποβιτς: «Ο Μπεργκ έπαιξε για να μην χάσει και αν έρθει το γκολ καλοδεχούμενο. Έτσι το είδα εγώ το παιχνίδι. Και θα δικαιωνόταν εάν σκόραρε ο Παπουλής. Πολλές φορές δικαιώθηκε ο κ. Μπεργκ. Πόσες φορές είπαμε “γιατί πάει με τους ίδιους ένδεκα”. Τον κρίναμε πολλές φορές και φάνηκε ότι ο άνθρωπος ξέρει τη δουλειά του καλά. Και ξέρει γιατί δεν κάνει το rotation που κρίνουμε εμείς ότι πρέπει να κάνει. Επέλεξε μια ομάδα παικτών και πορεύεται με αυτούς. Δεν είναι καιρός για πειράματα. Εγώ πιστεύω ότι θα πανηγυρίσει στο τέλος η Ομόνοια τον τίτλο. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στον κ. Μπεργκ. Αν λέγαμε πριν δύο χρόνια ότι πάμε για πρωτάθλημα, οι περισσότεροι θα γελούσαμε».

Και πλέον δημιουργούνται νέα δεδομένα στη μάχη του τίτλου, έτσι; «Θέλαμε να δώσουμε περισσότερο χρώμα στο πρωτάθλημα (γέλια). Σίγουρα εάν η Ομόνοια κέρδιζε θα μιλούσαμε διαφορετικά. Το ότι διεκδικούν τρεις ομάδες το πρωτάθλημα είναι κάτι καλό για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι η Ομόνοια έχει ελαφρύ προβάδισμα. Η κάθε ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα έχει το δικό της χαρακτήρα. Η Ομόνοια είναι περισσότερο ομάδα. Ο Απόλλων έχει μια επιθετικότητα που μπορεί να σε σκοτώσει. Η ΑΕΛ έχει αγωνιστική πειθαρχία που πάνε χρόνια να δω. Θα έχουμε χιτσκοκικό φινάλε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ