aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓιατί στο ΓΣΠ είναι αλλιώς για την Ομόνοια…

Γιατί στο ΓΣΠ είναι αλλιώς για την Ομόνοια…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Έξι αγώνες έδωσε η Ομόνοια, μόλις οι δύο ήταν στην έδρα της, οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν μακριά από το ΓΣΠ. Εκεί που απώλεσε και τους επτά βαθμούς, τρεις στην Πάφο (1-2) και από δύο σε ΑΕΚ Αρένα (2-2) και «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-0). Στο δικό της «σπίτι» όμως είναι αλλιώς και θα θελήσει να το επιβεβαιώσει και στο αυριανό τοπικό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι πράσινοι στα δύο παιχνίδια που έδωσαν στο ΓΣΠ, μπροστά στον κόσμο τους που έδωσε δυναμικό «παρών», πέτυχαν ισάριθμες νίκες, μάλιστα χωρίς να δεχθούν γκολ. Επικράτησαν με 2-0 της Νέας Σαλαμίνας και 1-0 του Απόλλωνα. Δεν τα λες και εύκολα παιχνίδια, ιδιαίτερα αυτό απέναντι στη λεμεσιανή ομάδα.

Στην Ομόνοια έχουν στόχο να καταστήσουν την έδρα τους «απόρθητο φρούριο». Με τη δυναμική που δίνει η παρουσία του κόσμου της, που διέθεσε 9.624 εισιτήρια ως μέσο όρο στα πρώτα δύο ματς, και η οικειότητα με τον χώρο επιτρέπουν στους ποδοσφαιριστές να βγάζουν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θέληση για τη νίκη. Εφόσον η Ομόνοια καταφέρει να «χτίσει» στον παράγοντα έδρα και ο κάθε αντίπαλος που πάει στο ΓΣΠ φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι, τότε θα βρεθεί πολύ κοντά, εάν όχι σίγουρα, στην υλοποίηση του στόχου της.

Το αυριανό ματς κρίνεται ως σημαντικό κριτήριο για το πιο πάνω, αφού υποδεχόμενη μικρομεσαίες ομάδες θα έχει να αντιμετωπίσει «κλειστή» άμυνα. Θα πρέπει να έχει τους τρόπους να τη διασπάσει και όσο πιο νωρίς να σκοράρει. Σε συνδυασμό με τη δύναμη της έδρας, οι επιτυχίες απέναντι σε τέτοιες ομάδες είναι ένα από τα στοιχήματα που καλείται να κερδίσει η Ομόνοια στην τρέχουσα σεζόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ