aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓιάννης Αναστασίου: Ο «μάστερ» του είδους

Γιάννης Αναστασίου: Ο «μάστερ» του είδους

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ο Γιάννης Αναστασίου έδειξε πόσο πολύ πιστεύει στους Δημήτρη Κολοβό και Χάρη Μαυρία, καθότι επέμενε στην απόκτηση τους παρόλο το παρελθόν τους (πολλούς τραυματισμούς) και την πτωτική πορεία στις καριέρες τους. Ο τεχνικός της Ομόνοιας, πιστεύει στις δυνατότητες των δύο συμπατριωτών του και θεωρεί ότι στους πράσινους θα κάνουν το «restart» στην καριέρα τους. Άλλωστε ο Ελλαδίτης τεχνικός είναι ικανός να «ανασταίνει» ποδοσφαιριστές, αφού στον Παναθηναϊκό το έκανε με τεράστια επιτυχία.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Συνεχίζονται οι εισφορές για την οικογένεια του Ανδρέα Καΐμη

Ο Γιάννης Αναστασίου ανέλαβε τον Παναθηναϊκο το 2013, έφερε στην ομάδα των πρασίνων τους Μάρκους Μπέργκ, Νίκο Καρέλης και Μεχντί Αμπεΐντ, οι οποίοι αμφότεροι έκαναν το λεγόμενο «restart» στην καριέρα τους και οι πρώτοι δύο μάλιστα, έφεραν οικονομικό όφελος στο «τριφύλλι». Ο Σουηδός επιθετικός προερχόταν από κακές σεζόν σε Αμβούργο και Αϊντχόφεν, ήρθε στον Παναθηναϊκό σκόραρε 75 γκολ σε 115 συμμετοχές και πωλήθηκε το 2017 στην Αλ Αϊν έναντι €2.500.000.

Ο Καρέλης ήρθε στον Παναθηναϊκό με σκοπό να πάρει όσα λεπτά συμμετοχής δεν πήρε στην Αλκμάαρ Ολλανδίας. Με τον Αναστασίου κατάφερε να αναδειχθεί και ειδικά στην δεύτερη του σεζόν (πέτυχε 8 γκολ και έδωσε 8 ασίστ, έκανε τρομερή δουλειά και σε άλλους τομείς) ανέβασε την τιμή του στην Ευρωπαϊκή αγορά και πωλήθηκε στην Γκενκ έναντι €3.000.000 τον Ιανουάριο του 2016.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Μαχητική ψυχή και αυταπάρνηση αλλά…

Ο τρίτος της παρέας, Μεχντί Αμπεΐντ αποκτήθηκε ως δανεικός την πρώτη χρονιά (2013/2014) από την Νιούκαστλ και στα χέρια του Γιάννη Αναστασιού μεταμορφώθηκε σαν ένα απόλυτο εργαλείο στην μεσαία γραμμή κάνοντας πολλές δουλειές μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Αμπεΐντ έφυγε και επέστρεψε στην Αγγλική ομάδα καταγράφοντας συνολικά 13 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ. Στην συνέχεια, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, αλλά έφυγε τον Ιανουάριο για την Ντιζόν (πρώτη κατηγορία Γαλλίας) όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Συμπερασματικά, ο προπονητής της Ομόνοιας, έδειξε ότι έχει τον τρόπο να «ανασταίνει» ποδοσφαιριστές και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει με τις δύο νέες προσθήκες των πρασίνων. Τα παραδείγματα των πρώην ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού ταιριάζουν «γάντι» με τους Κολοβό και Μαυρία, καθώς αμφότεροι βρίσκονται σε νεαρή ηλικία (25 και 24 χρόνων αντίστοιχα) και αναζητούν το λεγόμενο «restart» στην καριέρα τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ