aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΑΝΔΡΕΑΣ ΒΑΛΑΝΙΔΗΣΓια την Ομόνοια δεν υπάρχει πρωτάθλημα στα μουλωχτά

Για την Ομόνοια δεν υπάρχει πρωτάθλημα στα μουλωχτά

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η ιστορία του Πάμπου Χριστοδούλου διδάσκει ότι δεν μπορούν να αμφισβητηθούν τα εξής δύο: 1) Είναι από τους καλύτερους προπονητές που εργάζονται στο κυπριακό πρωτάθλημα. 2) Το πέρασμά του από κάθε ομάδα είναι έντονο και θορυβώδες.

Σαφώς, με την πρόσληψή του, η Ομόνοια περιορίζει αισθητά το ρίσκο αποτυχίας στη δημιουργία μίας πολύ καλής ομάδας. Καμία σχέση με τον ερχομό του -εκτός κυπριακής πραγματικότητας- Τζον Κάρβερ. Η συνταγή γνωστή: σαφάρι στην Ιβηρική Χερσόνησο, εντοπισμός των κατάλληλων παικτών, οικογενειακό κλίμα και ενθουσιασμός στο γήπεδο και την κερκίδα. Πού θα οδηγήσει τους πράσινους, δεν μπορεί να ξέρει κανείς.

Οι φίλοι του «τριφυλλιού» είναι λογικό να κάνουν όνειρα για επιτυχία του Κύπριου τεχνικού, ανάλογη της πρώτης θητείας του στην ΑΕΛ (πρωτάθλημα, συμμετοχή σε όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ). Άλλωστε, είναι και παρόμοια η κατάσταση. Τότε έφυγε εν μέσω έντονων διαμαρτυριών από τον Ολυμπιακό και έτυχε υποδοχής Μεσσία στην ΑΕΛ. Τώρα, αποχώρησε πικραίνοντας τους «λέοντες» και ανακοινώθηκε από την Ομόνοια, η οποία ελπίζει ότι βρήκε στο πρόσωπό του τον προπονητή-σωτήρα.

Υπάρχει όμως και μία σημαντική διαφορά. Με κάθε σεβασμό στην ΑΕΛ, το καράβι που ανέλαβε τώρα είναι το μεγαλύτερο της καριέρας του. Άρα, όπως λέγεται, είναι και μεγαλύτερες οι φουρτούνες. Τότε, το καλοκαίρι του 2011, οι ΑΕΛίστες δεν απαιτούσαν και δεν περίμεναν την κατάκτηση του τίτλου, 44 χρόνια μετά τον προηγούμενο. Το πήγαν λάου-λάου και δικαιώθηκαν.

Για την Ομόνοια, όμως, δεν υπάρχει πρωτάθλημα στα μουλωχτά. Από τη μια, το όνομά της επιτάσσει πρωταθλητισμό και, από την άλλη, προσέλαβε έναν προπονητή που ήδη έκανε μία φορά το κόλπο γκρόσο. Μάλιστα, μετά από πέντε χρόνια οικονομικής εξυγίανσης, μακριά από αγωνιστικές επιτυχίες, ο κόσμος της είναι σκασμένος. Γι’ αυτό και χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται η πίεση για επιστροφή σε δρόμους που απαιτεί η ιστορία του συλλόγου.

Θα πρέπει όμως να υπολογιστεί σοβαρά το εξής: Η Ομόνοια αλλάζει τους προπονητές σαν τα πουκάμισα, ενώ ο Χριστοδούλου αλλάζει σχεδόν με την ίδια συχνότητα ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την τετραετία στη Δόξα, μόνο με την Εθνική τηρήθηκε το συμβόλαιό του (δύο ετών). Επομένως, ανάμεσα στα βασικά συστατικά της επιτυχημένης «συμβίωσης» είναι να παρθεί η απόφαση ένθεν και ένθεν ότι θα τη βγάλουν με… το ίδιο πουκάμισο για πολύ καιρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ