aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓια να μην τριτώσει το κακό…

Για να μην τριτώσει το κακό…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ισοπαλία με την Αλκή, ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Δυο αναπάντεχα αποτελέσματα για την Ομόνοια, που απώλεσε τέσσερις σημαντικούς βαθμούς. Γι’ αυτό και σήμερα, στο ματς απέναντι στον Ερμή στο ΓΣΖ, για τους πράσινους ο στόχος της νίκης είναι αδιαπραγμάτευτος. Ήδη μετρούν συνολικά επτά χαμένους βαθμούς πολύ νωρίς, μόλις σε πέντε αγώνες, και νέα πιθανή απώλεια θα είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Και στο σημερινό ματς η Ομόνοια θα παρουσιαστεί με την ετικέτα του φαβορί· απομένει να το επιβεβαιώσει στον αγωνιστικό χώρο. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να μη δώσει και πάλι δικαιώματα στον αντίπαλό της, όπως έκανε στους αγώνες που έχασε βαθμούς. Δηλαδή, να μετουσιώσει τις ευκαιρίες της σε γκολ, γιατί δημιουργεί φάσεις, όμως επιβάλλεται να γίνει πιο αποτελεσματική. Παράλληλα, να αποφύγει τα όποια λάθη στην άμυνα, τα οποία πλήρωσε σχεδόν στον απόλυτο βαθμό. Δεν ήταν πολλά, όμως και αυτά τα λίγα που έγιναν της στοίχισαν.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου, έχοντας απαρτία στις τελευταίες προπονήσεις, δούλεψε στην τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα του, βάσει και της ανάλυσης του αντιπάλου· απομένει οι ποδοσφαιριστές του να ακολουθήσουν το πλάνο και τις οδηγίες του. Επίσης, επιδίωξε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιώσει αδυναμίες, ενώ για να αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του προτίθεται να διαφοροποιήσει πρόσωπα σε κάποιες θέσεις.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον βαθμό (μη) ετοιμότητας κάποιων παικτών, καθιστά για άλλη μια φορά γρίφο την ενδεκάδα της Ομόνοιας. Ανάλογα με το πλάνο που θα επιλέξει ο Κύπριος τεχνικός (4-3-3 ή 4-4-2) θα κριθεί και μια θέση στη μεσοεπιθετική γραμμή. Ο Χριστοφή διεκδικεί εκ νέου θέση στο αρχικό σχήμα, αφού τις τελευταίες μέρες ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα, ο Παναγή φαντάζει ως επικρατέστερος για να υπερασπιστεί εκ νέου την πράσινη εστία, ενώ «παίζει» και το σενάριο νέου προσώπου στο κέντρο της άμυνας, Κατελάρη ή Εκίθα, εφόσον ο πρώτος δεν προτιμηθεί στη μεσαία γραμμή. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο ίσως προκύψει επανεμφάνιση στην ενδεκάδα του Μαντούρο. Εκτός αποστολής έμεινε ο Ανδρέας Χριστοδούλου, λόγω τραυματισμού που απεκόμισε από το πρόσφατο παιχνίδι της Εθνικής Νέων, και ο Ανδρέας Κατσαντώνης. Στο όριο των κίτρινων καρτών βρίσκονται οι Γκονσάλες και Δημητρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ