aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣGazzetta.gr: «Το wonderkid Παναγή που θέλει να… ξεριζώσει τον Φαμπιάνο» (vids)

Gazzetta.gr: «Το wonderkid Παναγή που θέλει να… ξεριζώσει τον Φαμπιάνο» (vids)

Η ελλαδική ιστοσελίδα Gazzetta.gr παρουσιάζει τον Κωνσταντίνο Παναγή, με αφορμή τη χθεσινή σπουδαία εμφάνισή του με τη φανέλα της Κύπρου κόντρα στην Εθνική Ελλάδας. Ένα εκτενές αφιέρωμα για τον Κύπριο κίπερ, μέσω του οποίου γίνεται αναφορά στην καριέρα του, στους τραυματισμούς του και στην ελπίδα που απέκτησε μέσω της ψεσινής παρουσίας του ακόμα και για να… ξεριζώσει τον Φαμπιάνο από την εστία της Ομόνοιας…

«Ο καθρέφτης για να στηριχθεί και ο Κύπριος παίκτης είναι η Εθνική. Πάντα ήμασταν ομάδα όμως κάποια πράγματα μέσα στο γήπεδο έρχονται με τα πράγματα που κάνεις εκτός γηπέδου. Τα περισσότερα παιδιά εδώ δεν έχουμε αρκετό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες μας και είναι ένας τρόπος να κάνουμε κάτι καλό στην Εθνική βοηθιόμαστε και στην ομάδα».

Είναι η στιγμή που κάθε Κύπριος οπαδός αντιλαμβάνεται πως αυτά που λέει ο Κωνσταντίνος Παναγή είναι μία πικρή αλλά και μεγάλη… αλήθεια. Ειδικά για τη θέση του τερματοφύλακα στην Εθνική Κύπρου, όλοι οι παίκτες είναι αναπληρωματικοί στους συλλόγους τους και ανάμεσα σε αυτούς είναι ο 27χρονος πορτιέρε.

Ένα γεγονός πως μπορεί σε άλλες συνθήκες να παίζει τον ρόλο του αλλά στο ματς με την Ελλάδα (1-0) ήταν να σαν μην υπήρχε. Ότι ευκαιρίες και αν είχαν οι παίκτες της χώρας μας, ο κίπερ της Ομόνοιας δεν δήλωσε απλά το παρών αλλά ήταν ο κύριος πρωταγωνιστής για την πρώτη νίκη της ομάδας του στο φετινό UEFA Nations League.

Το Gazzetta αρπάζει την ευκαιρία και σας παρουσιάζει τον 27χρονο πορτιέρο που… μάγεψε κάτω από τα καρέ της Κύπρου κόντρα στην Ελλάδα.

Το wonderkid του Ολυμπιακού Λευκωσίας
Ήταν καλοκαίρι του 2010 όταν ο Ολυμπιακός Λευκωσίας αποφάσισε να επιβραβεύσει ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ακαδημίας του με ένα επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Παναγή ο οποίος σε ηλικία μόλις 16 ετών (!) γίνεται και με τη… βούλα επαγγελματίας.

Χρειάστηκε να περάσουν τρία χρόνια για να πάρει φανέλα βασικού για μία ολόκληρη σεζόν, καθώς πιο πριν είχε κάποιες διάσπαρτες εμφανίσεις, οι οποίες βέβαια του πρόσφεραν και την απαραίτητη εμπειρία. Το ταλέντο του φάνηκε αμέσως μέσα από τις συνολικά 25 συμμετοχές που έκανε στη Β’ κατηγορία της χώρας τη σεζόν 2013/14, όταν βάδιζε από τα 19 στα 20 χρόνια ζωής.

Το μεγάλο βήμα στην Ομόνοια και η ώρα του εθνόσημου
Τα βλέμματα γύρισαν προς το μέρος του και όχι άδικα. Αρκετές ομάδες της μεγάλης κατηγορίας μπήγαν στον αγώνα της διεκδίκησής του αλλά η Ομόνοια ήταν αυτή που κατάφερε να τον πείσει να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Ουσιαστικά ήταν το επόμενο βήμα στην καριέρα του, το οποίο συνοδεύτηκε με την απόλυτη εμπιστοσύνη με τη φανέλα βασικού στον κυπριακό σύλλογο.

Ο Παναγή έδειχνε να έχει όλο το μέλλον μπροστά του και στα 22 του είχε κάνει την πρώτη του συμμετοχή με την Εθνική ανδρών της Κύπρου ενώ είχε βασική θέση στα καρέ της Ομόνοιας. Όλα κυλούσαν ρολόι με λίγα λόγια μέχρι που ένας τραυματισμός στην 7η αγωνιστική της σεζόν 2017/18 τον άφησε αρκετά πίσω με αποτέλεσμα να χάνει σχεδόν όλη τη χρονιά.

Παρόλαυτα, ο Παναγή είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη στην Εθνική Κύπρου και ο αριθμός «1» είχε γίνει δικός του. Μπορεί η χώρα του να ήταν σε μία κακή περίοδο (το μαρτυρούσαν τα αποτελέσματα) αλλά ο Παναγή ήταν σχεδόν πάντα από τους διακριθέντες σε κάθε ματς. Πίσω στην Ομόνοια, τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά, με την ομάδα να προχωράει στην απόκτηση του έμπειρου Τόμας Μεχία για τα καρέ της και να… βυθίζει ακόμα περισσότερο στον πάγκο τον νεαρό πορτιέρε.

Ο τραυματισμός που έκανε πιο έντονη τη… σκιά του Φαμπιάνο
Παρότι ο Παναγή δεν ήταν το βασικό στέλεχος της Ομόνοιας, αυτό δεν σήμαινε πως δεν ήταν απαραίτητος για την ομάδα. Ειδικά από την στιγμή που ήταν βασικό και αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Κύπρου, τότε δεν χωρούσε αμφισβήτηση για το αν είναι σημαντικός στον σύλλογο του. Για αυτό και ήρθε η ώρα της ανανέωσης του συμβολαίου.

Ήταν 4 Απριλίου όταν οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για επέκταση της συνεργασίας του μέχρι το καλοκαίρι του 2023 αλλά η μοίρα είχε διαφορετικά… σχέδια. Λίγους μήνες μετά και συγκεκριμένα, στις 23 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, ο Παναγή γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 41′ στον αγώνα της Κύπρου κόντρα στη Ρωσία για προκριματικά του EURO 2020.

Ο τραυματισμός ήταν πολύ πιο σοβαρός από όσο φαινόταν με αποτέλεσμα ο Κύπριος πορτιέρε να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν 2019/20. Την ίδια στιγμή, η Ομόνοια μόλις είδε το πόσο διάστημα θα λείψει ο ποδοσφαιριστής της, αμέσως κινήθηκε για την αντικατάστασή του, αποκτώντας τον Φαμπιάνο που είχε μείνει ελεύθερος από την Πόρτο.

Οι εκπληκτικές εμφανίσεις του Βραζιλιάνου τερματοφύλακα ήταν… ταφόπλακα για τις ελπίδες του διεθνή τερματοφύλακα ο οποίος από την στιγμή που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό μέχρι και σήμερα μετράει μόλις… επτά συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (!) ενώ έχασε και τη θέση του στην Εθνική Κύπρου (έπαιξε σε ένα ματς κόντρα στην Ουκρανία όπου η Κύπρος ηττήθηκε με 4-0).

Το ματς της «ζωής» του με την Ελλάδα και η ελπίδα για κάτι παραπάνω!
Η… σπίθα που έψαχνε ο 27χρονος τερματοφύλακας για να ανάψει ξανά τη «φλόγα» μέσα του, ήρθε απέναντι στην Ελλάδα. Με τον Τιμούρ Κετσπάγια να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της Κύπρου, ο πορτιέρε της Ομόνοιας επέστρεψε στο βασικό σχήμα της χώρας του. Το γεγονός πως η ομάδα κράτησε το μηδέν και κέρδισε για πρώτη φορά την Εθνική μας σε επίσημο ματς μιλάει από μόνο του.

Ο Κωνσταντίνος Παναγή έκανε ένα από τα καλύτερα ματς της ζωής κρατώντας την Κύπρο όρθια μέχρι το φινάλε του αγώνα και προσφέροντας στα μέγιστα για να έρθει η νίκη που την κρατάει ζωντανή για τον όμιλο του UEFA Nations League. Για τον ίδιο δεν είναι απλά η ικανοποίηση της εμφάνισης.

Είναι η ευκαιρία του να διεκδικήσει ότι του αξίζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Ο Φαμπιάνο έχει… ριζώσει κάτω από τα δοκάρια της Ομόνοιας όμως ο Παναγή έμαθε να «πολεμάει» για ότι του αναλογεί και είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα γάντια του βασικού. Αυτά που κέρδισε ξανά με το «σπαθί» του στην Εθνική Κύπρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ