aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΓ. Κατσουρίδης: «Η ομονοιάτικη ττενέκκα και εγώ ο αμετανόητος “ττενεκκές”»

Γ. Κατσουρίδης: «Η ομονοιάτικη ττενέκκα και εγώ ο αμετανόητος “ττενεκκές”»

Το μέλος της Ομόνοιας Γιάννος Κατσουρίδης, δίνει μια διαφορετική διάσταση στην «ττενέκκα» που «τα τελευταία χρόνια έχει ισοπεδωθεί από τις διοικήσεις της Ομόνοιας και χλευαστεί από μεγάλη μερίδα του κόσμου». Με δημοσίευση του τονίζει ότι «Η έννοια της “ττενέκκας” σήμερα αφορίζεται. Φέρει όμως μαζί της την ιστορία της Ομόνοιας και το “είναι” της».

Πιο κάτω η δημοσίευση :

«Η ομονοιάτικη ττενέκκα και εγώ ο αμετανόητος “ττενεκκές”.

Το ποστ αφορά σε όσους διαβάζοντας καταλαβαίνουν το νόημα της ττενέκκας όπως το χρησιμοποιώ. Και όσους βέβαια αντέξουν να διαβάσουν το ποστ.

Οι υποτιμητικές αναφορές στην λέξη ττενέκκα όσον αφορά στη χρηματοδότηση της Ομόνοιας από μερίδα του κόσμου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Ορισμένους που κριτικάρουν μπορώ και να τους καταλάβω και να τους δικαιολογήσω. Δεν ξέρουν, αλλά και να ξέρουν τους φταιν πολλά. Τους φταιν αυτοί από τους οποίους περίμεναν πολλά και που τους έμαθαν αλλιώς. Για κάποιους όμως δεν βρίσκω δικαιολογία. Διότι ξέρουν αλλά επιλέγουν αλλιώς. Διότι άλλα λεν σε άλλα πεδία και άλλα εδώ. Ενδεχομένως να συμφωνούν, ή τουλάχιστον να μην τους ενοχλεί η αλλαγή του χαρακτήρα της ομάδας, ίσως και να τους βολεύει αυτή η αλλαγή, δεν ξέρω. Άλλωστε η υποταγή στο “δεν υπάρχει εναλλακτική” είναι πλέον τρόπος ζωής και όχι άδικα για να είμαστε δίκαιοι με όλους.

Διαβάστε επίσης: Βρε πως αλλάζουν οι καιροί…

Η έννοια της ττενέκκας λοιπόν σήμερα αφορίζεται. Φέρει όμως μαζί της την ιστορία της Ομόνοιας και το “είναι” της. Μια ιστορία άρρηκτα συνδεδεμένη με την αριστερά και το ότι αυτή συμβολίζει. Δεν ήταν μάννα εξ´ ουρανού η ίδρυση των ομάδων του 1948. Ττενέκκα σημαίνει και συμβολίζει την ιδέα του να ανήκει η ομάδα στο λαό της και όχι σε μεμονωμένους ιδιοκτήτες. Συμβολίζει τη δύναμη της χρηματοδότησης από την μάζα του λαού της και όχι από ένα, ή έστω 5-10 επιχειρηματίες που θα αποφασίζουν γι’ αυτήν. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά της αριστεράς από τους άλλους σε όλα τα επίπεδα και πεδία. Μη εξάρτηση από μερικούς, αλλά από το λαό. Δύναμη στους πολλούς και όχι στους λίγους.

Διαβάστε επίσης: Συγκλόνισε ο Λάμπρος Πιερή: «Έκλαψα όταν προτάθηκε η εταιρεία»!

Αν το χειρίστηκαν κάποιοι λάθος δεν είναι λάθος η ιδέα. Ο λαός της όσο ιδιότροπος και αν είναι, όσο αλλαγμένος και να είναι, είναι ο ΛΑΟΣ της. Το δικαίωμα να έχουμε λόγο γι αυτήν όσο παράλογος και αν είναι ο λόγος μας, μας το έδωσε αυτό που η ττενέκκα συμβολίζει. Την φέραμε ως εδώ όλοι μας, μαζί, και όχι ο τάδε και ο τάδε. Δεν είναι εκσυγχρονισμός να καταργήσεις την “ττενέκκα” και να την δώσεις σε ένα επιχειρηματία. Εκσυγχρονισμός είναι να καταφέρεις να την διοικήσεις σωστά. Να αλλάξεις προβληματικές δομές αλλά όχι ιδιοκτησιακό καθεστώς. Να προσελκύσεις επενδυτές αλλά όχι να αλλάξεις το είναι σου για χάρη τους. Αλλιώς, ας δεχτούμε ότι η νυν κυβέρνηση έχει δίκιο για τους ημικρατικούς και μόνο η ιδιωτικοποίηση θα τους σώσει. Ας δεχτούμε ότι δεν έχουμε εργαλεία απέναντι στα δικά τους.

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας από Σεραφείμ: «Ό,τι περιουσία είχαμε την εξανεμίσαμε»!

Επιχαίρουμε έναντι των απέναντι ότι αν αυτοί βρίσκονταν στην κατάσταση που ήμασταν το 2013 θα έκλειναν διότι αυτοί δεν έχουν τη σχέση που έχουμε εμείς με την ομάδα μας. Δεν την πονούν σαν εμάς. Που ξυπνούμε και κοιμόμαστε με τη σκέψη της. Που πονούμε άμα πονεί. Που είμαστε εκεί έστω και αν δεν κερδίζουμε πρωταθλήματα. Και έχουμε δίκιο. Διότι αυτοί στην δυσκολία δεν έχουν λαό πίσω τους. Αν οι 5-10 δεν δώσουν δεν έχει πλέον. Δεν διερωτόμαστε τι θα γίνει άμα αυτοί οι 5-10 φύγουν. Δεν διερωτόμαστε πως χτίστηκε η δική μας σχέση με την ομάδα. Δεν διερωτόμαστε ότι το δικαίωμα αυτό το έχουμε διότι το κατακτήσαμε. Το κατακτήσαμε όλοι μας εισφέροντας.

Διαβάστε επίσης: Θύρα 9: «Έκτρωμα η αρχική πρόταση Παπασταύρου»

Δεν μας νοιάζει το “είναι” της ομάδας και ότι δεν ήταν και δεν είναι απλά μια ομάδα για νίκες. Χωρίς να το υποτιμώ αυτό. Και χωρίς να λέω ότι δεν το θέλω. Πρέπει να είμαι τρελός να μην το θέλω. Η Ομόνοια, όμως, όπως και οι άλλες ομάδες της μήτρας του 1948 ήταν φορείς του αλλιώτικου, του διαφορετικού, του άλλου κόσμου που ονειρευόμασταν και ονειρευόμαστε στο πεδίο του αθλητισμού. Αν τον ονειρευόμαστε δηλαδή. Η υποταγή στη μη ύπαρξη εναλλακτικών και ο αφορισμός του αν “έχεις πρόταση φέρε την” υποτιμά πολύ τη νοημοσύνη, τουλάχιστον ορισμένων από εμάς. Αν όσοι έχουν τους πόρους και τη δύναμη να κινητοποιήσουν πόρους, δεν δουλέψουν για το αλλιώτικο και λεν στον κάθε Γιάννο, Έλενα, Αλέκο, Γιώργο, Μαρία, Αδάμο, Κώστα, “φέρτε μας πρόταση ή σκάστε” υποτιμούν πολύ. Και είναι κρίμα. Αν χαλάσει αυτή η σχέση δεν θα επανέλθει. Εν πιο δύσκολο να βρούμε εναλλακτική ναι. Ειδικά μετά τα απανωτά λάθη. Ας το ψάξουμε όμως και όχι να λειτουργούμε με τελεσίγραφα και παρασυναγωγές.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αυτός είναι ο «άνθρωπος» του Παπασταύρου!

Εγώ πάντως χωρίς να υποτιμώ κανένα και χωρίς να κατέχω το αλάθητο δηλώνω ττενεκκές. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι ανώτερο να μην υποτάσσεται στον καλό βασιλιά και το πρόβλημα σου να είναι ο κακός βασιλιάς. Εξακολουθώ να θεωρώ ότι είναι πολύ πιο ωραίο και όμορφο να ανήκει αυτός ο σύλλογος στους πολλούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ