aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΦωνάζει, αλλά έχει και αυτός ευθύνη

Φωνάζει, αλλά έχει και αυτός ευθύνη

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΛΑΖΙΜΗ

Σε άλλο ένα εκτός έδρας παιχνίδι, ο Εθνικός έφθασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Η ομάδα της Άχνας στάθηκε πολύ καλά απέναντι στην Ομόνοια μέχρι το 71’, χρονικό διάστημα στο οποίο προηγείτο με δύο γκολ διαφορά, αλλά σε τέσσερα λεπτά δέχτηκε τρία γκολ και έφυγε από το ΓΣΠ με άδεια χέρια.

Οι μπλε έχουν παράπονα για τη διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους και τις αποφάσεις του βοηθού Μιχάλη Σωτηρίου, όπως φάνηκε άλλωστε από τις αιχμές του Βάλντας Ιβανάουσκας μετά το παιχνίδι.

«Δεν μπορούμε να κερδίσουμε εκτός έδρας και αυτό δεν οφείλεται μόνο σε εμάς. Στα τρία γκολ της Ομόνοιας υπάρχει κάτι ύποπτο», είπε ο Λιθουανός, καθώς στο πρώτο υπάρχουν παράπονα για φάουλ και στα άλλα δύο ισχυρίστηκαν πως ο σκόρερ (Ματ Ντέρμπισαϊρ) ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ωστόσο, η διαιτησία είναι το ένα, τα λάθη που αφορούν στον Εθνικό είναι το άλλο. Προχθές ήταν η τρίτη φορά στο πρωτάθλημα κατά την οποία προηγήθηκε με 2-0, αλλά στο τέλος δεν πήρε τη νίκη. Προηγουμένως, την έπαθε με τον ίδιο τρόπο στο Τσίρειο απέναντι στον Απόλλωνα (2-3), ενώ με την ΑΕΛ ισοφαρίστηκε λίγο πριν από την εκπνοή (2-2). Ε, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Όπως και να έχει, μετά και την ήττα από την Ομόνοια ο Εθνικός αγνοεί τη νίκη μακριά από το Δασάκι με την πάροδο 17 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα. Μάζεψε συνολικά 18 βαθμούς, εκ των οποίων οι 16 στο γήπεδό του και μόλις δύο μακριά από αυτό. Αυτός είναι ο σημαντικότερος λόγος που δεν μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω.

Αν υπάρχει κάτι που προσμετρείται στα θετικά από το παιχνίδι με την Ομόνοια, είναι ότι οι Νίκα Κατσιαράβα και Εμίλιο Ζελάγια είδαν ξανά δίχτυα. Ο Γεωργαινός έφτασε στα εννιά γκολ και ο Ζελάγια στα έξι. Αμφότεροι έχουν πετύχει τα 15 από τα 25 της ομάδας τους. Από εκεί και πέρα, ο Εθνικός θα φιλοξενήσει μεθαύριο τον Ερμή στο Δασάκι. Από τον αγώνα θα απουσιάζει ο Αράμπαλ που συμπλήρωσε εννιά κίτρινες και ο τραυματίας Γκριγκαλάβα. Αντιθέτως, επιστρέφουν οι Στόιτσιεφ και Ενέσκου οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ