aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑ«Φώναξε» η ποιότητα, θέλει ακόμη δουλειά

«Φώναξε» η ποιότητα, θέλει ακόμη δουλειά

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Πρόβα για την πρεμιέρα της, που θα είναι στις 9 ή 10 Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε το χθεσινό φιλικό της Ομόνοιας απέναντι στον Ερμή (1-1), αφού ο Πάμπος Χριστοδούλου «φωτογράφισε» την ενδεκάδα που προορίζει για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν. Ο τεχνικός των πρασίνων σίγουρα θα έχει εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα απέναντι σ’ ένα καλό και δυνατό αντίπαλο, που θα τον βοηθήσουν στη συνέχεια να ετοιμάσει καλύτερα την ομάδα του. Ο Ερμής προηγήθηκε με τον Τσούμου (25′) και ισοφάρισε η Ομόνοια με τον Γκονζάλες (72′).

Το «τριφύλλι» ήταν αρκετά καλό μεσοεπιθετικά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργία ευκαιριών, όμως, υστέρησε στην τελική προσπάθεια. Αντιθέτως, παρουσίασε σε κάποια στάδια του αγώνα αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία, με αποτέλεσμα να δεχθεί και το γκολ στην πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου. Σε γενικές γραμμές, η Ομόνοια «φώναξε» πως έχει ποιότητα κι αυτό που θα επιδιώξει στη συνέχεια είναι να «δέσει» περισσότερο ως σύνολο και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή της. Καλή η παρουσία του Κανού στην πρώτη του εμφάνιση σε φιλικό στην Κύπρο.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου παρουσίασε την ομάδα του σε σχηματισμό 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Φελτχούιζεν. Την τετράδα της άμυνας από δεξιά προς αριστερά την αποτελούσαν οι Ζαΐλσον, Γ. Σοάρες, Φαμπρίσιο και Καντέ. Σε ρόλο ανασταλτικού μέσου ο Μαντούρο και πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή κινούνταν οι Ά. Σοάρες και Κανού. Στα άκρα της επίθεσης, Χριστοφή και Ζαρσίνιο (που εναλλάσσονταν) και στην κορυφή ο Ντέρμπισαϊρ.

Η Ομόνοια άρχισε καλύτερα τον αγώνα και είχε τις ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, όμως, ήταν ο Ερμής που στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ με τον Τσούμου (25’). Σε μια φάση που παρουσιάστηκε κενό στο κέντρο της άμυνας των πρασίνων, αφού ο σκόρερ κέρδισε την κεφαλιά ανάμεσα στους Φαμπρίσιο και Καντέ. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Ομόνοια δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να γίνει ιδιαίτερα απειλητική. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε στροφές, πίεσε για το γκολ φτιάχνοντας ευκαιρίες, όμως, δεν ήταν αποτελεσματική.

Τελικά, η ισοφάριση ήλθε στο 72’ από φάουλ του Γκονζάλες, σε μια επίμαχη φάση που ο διαιτητής τα έκανε… θάλασσα! Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια έψαξε το δεύτερο γκολ, που δεν ήλθε ποτέ, ενώ ο Ερμής είχε κλασική ευκαιρία στο τέλος. Η ομάδα της Αραδίππου, μια βδομάδα πριν το πρώτο της επίσημο ματς, παρουσίασε αρκετές αρετές, έδειξε να είναι ένα σκληροτράχηλο σύνολο, με καλούς ποδοσφαιριστές και μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό στη νέα σεζόν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ