aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΦιλοσοφία, ακαδημία και πρώτη «γεύση» από Άρνασον (241 pics)

Φιλοσοφία, ακαδημία και πρώτη «γεύση» από Άρνασον (241 pics)

Δίτερμα προπονητικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στην Α’ ομάδα και την ομάδα των U-21.

Ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας, να αξιολογηθούν ποδοσφαιριστές από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, αλλά και για περαιτέρω ανάπτυξη της φιλοσοφίας που εφαρμόζεται στην ακαδημία ποδοσφαίρου.

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Τζον Κάρβερ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου: «Ήταν μία ευκαιρία για να πάρουν αγωνιστικά λεπτά ποδοσφαιριστές, που για διάφορους λόγους, δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στα επίσημα παιχνίδια, ούτως ώστε να ανεβάσουν τα επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης. Επίσης, είχα τη δυνατότητα να αξιολογήσω ποδοσφαιριστές από την ακαδημία ποδοσφαίρου. Είναι δυνατό να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα, όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά να αγωνίζονται σε συνθήκες αγώνα. Τους παρακολουθώ συχνά και στους αγώνες πρωταθλήματος. Είναι στα πλάνα μας να δώσουμε ευκαιρίες και σε άλλα παιδιά της Ακαδημίας, είτε να αρχίσουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, είτε όταν αξιολογηθούν ότι μπορούν να αντεπεξέλθουν, να πάρουν αγωνιστικά λεπτά σε επίσημα παιχνίδια. Δίνουμε βαρύτητα στους νεαρούς Κύπριους παίκτες και αυτό φαίνεται από τη συμμετοχή του Φάνου Κατελάρη, του Ανδρέα Παναγιώτου και του Ανδρέα Χριστοδούλου. Αυτό είμαι βέβαιος ότι λειτουργεί ως κίνητρο για τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας της Ομόνοιας, ενώ ενδεχομένως να είναι και λόγος για να εγγραφεί κάποιος στην ακαδημία Ομόνοιας».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας των U21, Άκης Ιωακείμ, είπε: «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να προετοιμάσουμε τους ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα. Οι προπονήσεις διεξάγονται σε επαγγελματικό επίπεδο, τόσο από πλευράς προπονητικών ασκήσεων, όσο και σε φυσική κατάσταση. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να εμπεδώσουν οι νεαροί το πνεύμα του νικητή και στο να νιώσουν τι σημαίνει να φοράς το τριφύλλι στο στήθος. Το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, επιβεβαιώνει ότι αυτά τα στοιχεία αναπτύσσονται στα παιδιά. Επίσης, επιδιώκουμε να υιοθετήσουν σωστή αθλητική ζωή. Η ομάδα και οι ποδοσφαιριστές βελτιώνονται συνεχώς, ωστόσο αναζητούμε πάντοτε το καλύτερο. Υπάρχει ταλέντο και πιστεύω πως πάνω σε κάποια από αυτά τα παιδιά, θα μπορέσει η Ομόνοια να στηριχθεί στο μέλλον. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σε αρκετά παιχνίδια αγωνίζονται ποδοσφαιριστές 16 χρόνων, οι οποίοι σε 1-2 χρόνια εκτιμούμε πως θα σημειώσουν σημαντική βελτίωση. Υπάρχει αρκετά καλή συνεργασία και επικοινωνία τόσο με την πρώτη ομάδα, όσο και με τον Τεχνικό Διευθυντή της ακαδημίας, κάτι πολύ σημαντικό».

Ο Τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας, Γέσπερ Φρέντμεργκ, σχολίασε την χρησιμότητα τέτοιων αγώνων, αλλά και τα πρώτα βήματα στην νέα φιλοσοφία που επιδιώκεται να εφαρμοστεί στα Τμήματα Υποδομής: «Στοχεύουμε στο να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας σε βαθμό που θα τους επιτρέψει να ενσωματωθούν με την πρώτη ομάδα και να ανταποκριθούν στο επίπεδο και στις απαιτήσεις της. Παιχνίδια σαν και αυτό είναι σημαντικά για εμάς, διότι μας βοηθούν στο αξιολογήσουμε καλύτερα τους ποδοσφαιριστές, αλλά και να τους αποδείξουμε έμπρακτα ότι προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ορατό δρόμο από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα. Επίσης, επιδίωξή μας είναι σταδιακά να εναρμονιστεί η ακαδημία με την φιλοσοφία της πρώτης ομάδας. Διαπιστώνω ότι κάνουμε σωστά βήμα στην ακαδημία, ως προς τη φιλοσοφία που θέλουμε να δημιουργήσουμε, ωστόσο έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε μέχρι να φτάσουμε στο επίπεδο που πρέπει. Δουλεύουμε με επαγγελματισμό, πλάνο και όραμα. Χρειάζεται χρόνος και αυτό θα πρέπει να είναι κατανοητό. Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εκπαιδεύσουμε τους προπονητές και ακολούθως αυτοί να αναπτύξουν σωστά τους ποδοσφαιριστές. Είναι θετικό πως το διοικητικό συμβούλιο δείχνει διάθεση για να επενδύσει στην ακαδημία και αυτό με κάνει αισιόδοξο. Προγραμματίζουμε και κάποιες άλλες κινήσεις με κατεύθυνση να ενισχύουμε τον επαγγελματισμό».

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με νίκη της πρώτης ομάδας με σκορ 1-0, με γκολ του Ανδρέα Φραγκέσκου στο πρώτο ημίχρονο.

Α’ Ομάδα: Κρέσιτς, Μ. Δημητρίου, Φραγκέσκου, Άρνασον, Νασιμέντο, Φυλακτού, Μπρέβελντ, Αζίζ, Κύπρου, Χαντζάρας, Ρουσιάς

U21: Αντρέας Χριστοδούλου, Αλέξανδρος Ηροδότου, Τιμόθεος Ζάγκουλος, Άγγελος Χρυσοστόμου, Ανδρέας Γιασεμή, Παύλος Οικονομίδης, Παύλος Κοντολεύτερος, Χρίστος Χαραλάμπους, Μιχάλης Κλαρκ, Νικόλας Πατσής, Απόλλωνας Βασιλείου (Λευτέρης Μαυρομμάτης, Μάριος Χαραλάμπους).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ