aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΦέρνει στην Ομόνοια το… πουλέν του ο Αναστασίου

Φέρνει στην Ομόνοια το… πουλέν του ο Αναστασίου

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Mε το… ενάμιση πόδι στην Ομόνοια είναι ο Αμπντούλ Ατζαγκούν. Ο Νιγηριανός μέσος αποτελεί μετεγγραφικό στόχο του Γιάννη Αναστασίου εδώ και καιρό, όμως το όλο θέμα έμεινε στάσιμο λόγω των απαιτήσεων της Κόρτραϊκ να παραχωρήσει τον ποδοσφαιριστή με ελευθέρα μετεγγραφή έναντι  χρημάτων. Κάτι τέτοιο δεν έβρισκε σύμφωνη την πλευρά της Ομόνοιας με αποτέλεσμα να «παγώσουν» οι διαδικασίες.

Το σκηνικό ανατράπηκε τις τελευταίες ώρες και ο οσονούπω 26χρονος μέσος με δημιουργικές ικανότητες είναι έτοιμος να ντυθεί στα πράσινα με τη μορφή δανεισμού από τη βελγική ομάδα. Αξίζει να σημειώσουμε πως το συμβόλαιο του Ατζαγκούν με την Κόρτραϊκ εκπνέει στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και εφόσον η Ομόνοια μείνει ικανοποιημένη με την απόδοση του ποδοσφαιριστή θα έχει το δικαίωμα να τον εντάξει μόνιμα στο δυναμικό της.

Διαβάστε επίσης: Πολύ κοντά στον Ατζαγκούν η Ομόνοια

Η εξέλιξη με τον Ατζαγκούν χαροποιεί ιδιαίτερα τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος ήθελε επίμονα να φέρει τον Νιγηριανό (22 φορές διεθνή με την ομάδα Νέων) στο «Ηλίας Πούλλος». Άλλωστε, η καριέρα του ύψους 1.68μ. ποδοσφαιριστή είναι συνυφασμένη με την προπονητική καριέρα του νυν τεχνικού της Ομόνοιας.

Οι δύο τους πρωτογνωρίστηκαν το 2013 στον Παναθηναϊκό, όπου συνυπήρξαν για μία διετία με τον Ατζαγκούν να καταγράφει 67 συμμετοχές και 10 γκολ. Την αγωνιστική περίοδο 2016/17 ο Αναστασίου ανέλαβε την Ρόντα και πήρε δανεικό (από τον Παναθηναϊκό) τον Νιγηριανό μέσο και ένα χρόνο αργότερα αφού ο Ελλαδίτης τεχνικός μετακόμισε στο Βέλγιο για λογαριασμό της Κόρτραϊκ έδωσε εντολή απόκτησης του Ατζαγκούν. Τα τέσσερα από τα πέντε χρόνια που πέρασε στα ευρωπαϊκά χρόνια ο Ατζαγκούν, όταν δηλαδή έφυγε από την πατρίδα του, τα πέρασε υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αναστασίου.

Διαβάστε επίσης: Κι όμως, βρήκε ομάδα ο Αλμπίν!

Πέρσι αγωνίστηκε σε 36 παιχνίδια και σκόραρε έξι γκολ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο της φετινής περιόδου έπαιξε σε οκτώ παιχνίδια (τέσσερα ως βασικός) χωρίς να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ