aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΦερέρα: «Δεν ξέρω ομάδα στον κόσμο που δεν κάνει μετεγγραφές, άρα μάλλον θα κάνουμε»

Φερέρα: «Δεν ξέρω ομάδα στον κόσμο που δεν κάνει μετεγγραφές, άρα μάλλον θα κάνουμε»

Ο Γιανίκ Φερέρα δήλωσε ευχαριστημένος μετά το 4-0 της Ομόνοιας εις βάρος της Καρμιώτισσας για τα βήματα προόδου της. Όταν ρωτήθηκε για τη μετεγγραφική περίοδο, αν και στην αρχή επανέλαβε προηγούμενη τοποθέτησή του ότι δεν του αρέσει να μιλά για θέματα ενίσχυσης, απάντησε: «Δεν ξέρω ομάδα στον κόσμο που δεν κάνει μετεγγραφές, άρα μάλλον θα κάνουμε».

Το αρχικό σχόλιό του: «Νομίζω ότι σήμερα είχαμε έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, τα πρώτα 25′ είχαμε πολύ την μπάλα, κυριαρχήσαμε, φτιάξαμε ευκαιρίες, σκοράραμε, μετά έπεσε λίγο το επίπεδο μας. Δεν δεχθήκαμε ευκαιρίες, ακόμη το ελέγχαμε. Η μπάλα ερχόταν στο μισό μας αλλά όχι επικίνδυνα. Η αποστολή μας στο δεύτερο ήταν να ανακτήσουμε την μπάλα, να την κρατήσουμε, να δημιουργήσουμε περισσότερο. Σκοράραμε το 2-0, μετά το 3-0, μετά ήταν θέμα ελέγχου. Δεν δεχθήκαμε ευκαιρίες σε 90 λεπτά κάτι που είναι πολύ θετικό για την άμυνα. Ακόμη και στα πρώτα παιχνίδια όταν ήρθα, είτε νικούσαμε είτε με ισοπαλία δεχόμασταν πολλές ευκαιρίες. Τώρα πρέπει να το απολαύσουμε, να ξεκουραστούμε μια μέρα και να δούμε το επόμενο παιχνίδι».

Για το ότι ο κόσμος θέλει να δει την ομάδα να παίζει πιο κυριαρχικά κι αν συμφωνεί πως πρέπει να έχει περισσότερη διάρκεια και σταθερότητα: «Είναι καλή ερώτηση. Τώρα έχουμε τον Ακρίτα, πρέπει να πάρουμε κάθε αντίπαλο σοβαρά βέβαια, μετά έχουμε δύο ομάδες που είναι πιο ψηλά, θα είναι καλό τεστ. Στα παιχνίδια με μεγάλους αντιπάλους από όταν ήρθα, παίξαμε με Ανόρθωση δεν ήμασταν άσχημοι, μετά με ΑΠΟΕΛ δεν ήμασταν καλοί. Ας το πάρουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάθε φορά να κάνουμε βήμα. Ελπίζουμε τώρα να δείξουμε καλύτερο πρόσωπο στα μεγάλα παιχνίδια. Προηγουμένως είχαμε ελάχιστες προπονήσεις. Αν το σκεφτόμαστε από τώρα θα είναι λάθος, σκεφτόμαστε το αύριο. Καταλαβαίνω την ανησυχία. Αλλά μας βλέπω να κάνουμε βήματα. Όχι μόνο στους αγώνες, και στις προπονήσεις. Είμαι χαρούμενος με την ανάπτυξη μας. Δεν είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε αλλά όλα παίρνουν χρόνο, δεν είμαστε μάγοι. Στη ζωή δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς από πού προέρχεσαι. Η ομάδα δεν ήταν καλά ψυχολογικά, δεν έπαιζε καλά. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Κάνουμε βήματα. Είμαι χαρούμενος με το πώς παίζουμε τώρα. Δεν είμαστε ακόμη εκεί αλλά το δουλεύουμε».

Αν θεωρεί πως με το υπάρχον ρόστερ μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση κι αν έχει αποφασίσει για Γενάρη ποιες θέσεις θα ενισχύσει: «Είναι η δεύτερη σερί συνέντευξη Τύπου μετά από αγώνα που δεν λαμβάνω καμία ερώτηση για το παιχνίδι που μόλις παίξαμε. Την προηγούμενα φορά (σ.σ. στον αγώνα κυπέλλου με την Καρμιώτισσα) δέχθηκα ερωτήσεις για τον αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Υποτίθεται πρέπει να μιλάμε για το παιχνίδι. Τώρα για την ερώτηση, από όταν ήρθα είπα ότι δεν θα μιλήσω στον Τύπο για τις μεταγραφές. Θα ξέρετε πρώτοι όταν γίνουν μεταγραφές. Σέβομαι τους παίκτες μου, δεν μιλώ για τις μεταγραφές. Είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που έχουμε. Κάνουμε βήματα. Δεν είμαστε στο καλύτερο μας επίπεδο ακόμη, μπορούμε να πάρουμε περισσότερα από τους παίκτες μας. Δεν ξέρω καμία ομάδα στον κόσμο που δεν κάνει μεταγραφές άρα μάλλον θα κάνουμε».

Για το ότι παίζει κυρίως από τα άκρα, λείπει το κάθετο παιχνίδι κι αν είναι από επιλογή: «Μας αρέσει να αναζητούμε χώρους, κάποτε να επιτεθόμαστε από αριστερά ξέροντας πως θα καταλήξουμε δεξιά. Ξέρουμε ότι θέλουμε χώρο, αλλά ποτέ δεν ξέρουμε πριν αρχίσει η δράση πού θα είναι αυτός ο χώρος. Πρέπει να τον αναγνωρίζουμε και να βλέπουμε πού θα επιτεθούμε, αυτό είναι το ιδανικό. Κάποτε το κάνουμε, κάποτε γίνονται λάθος επιλογές όμως διαπιστώνω ότι βελτιωνόμαστε σε αυτό το κομμάτι».

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ