aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΦαβορί απέναντι στον Ερμή… Ε, και;

Φαβορί απέναντι στον Ερμή… Ε, και;

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Ομόνοια είναι το φαβορί στο μεθαυριανό παιχνίδι με τον Ερμή στο ΓΣΠ (17:00), αλλά αυτό ίσως στο τέλος της ημέρας να μη «λέει» πολλά. Το ίδιο ίσχυε και πριν από το παιχνίδι του α’ γύρου, αλλά η πράξη αποδείχτηκε διαφορετική από τη θεωρία, αφού ήρθε η ήττα με 1-2 στο ΓΣΖ. Άλλωστε η πορεία της στο τρέχον πρωτάθλημα έχει πολλές δυσάρεστες αναμνήσεις από τέτοιου είδους παιχνίδια για τους φίλους της. Διότι το «τριφύλλι» στραβοπάτησε έξι φορές σε ματς που είχε τα προγνωστικά με το μέρος του. Σήμερα, στην έκτη θέση και 11 βαθμούς μακριά από την κορυφή, έχει κάθε λόγο να κλαίει τους 14 που απωλέσθηκαν απέναντι στους μικρομεσαίους.

Διαβάστε επίσης: Πρωτάθλημα η Ομόνοια και επεισόδια με ΑΠΟΕΛ

Πέρα από την ήττα από την ομάδα της Αραδίππου, άλλην μία δέχτηκε με το ίδιο σκορ (1-2) από την Πάφος FC. Από εκεί και πέρα, οι πράσινοι… πάτησαν την πεπονόφλουδα φέρνοντας τέσσερις ισοπαλίες σε παρόμοιας φύσης ματς: Αλκή 2-2, Ολυμπιακός 1-1, Άρης 2-2 και Εθνικός 2-2. Η τελευταία φορά ήταν στο ντεμπούτο του Ιβάιλο Πέτεφ στον πάγκο της Ομόνοιας. Ο Βούλγαρος τεχνικός, όμως, την οδήγησε στη συνέχεια σε τρεις συνεχόμενες νίκες απέναντι σε Πάφο (3-0), Αλκή Ορόκλινη (3-0) και Ολυμπιακό (3-2). Δείγμα του ότι υπάρχει η ελπίδα για κόψιμο της… κακής συνήθειας.

Διαβάστε επίσης: Θύρα 9: «Με αυτό τον τρόπο το Σωματείο δεν μπορεί»

Πάντως, άλλος ένας λόγος που λειτουργεί ως σήμα κινδύνου για τους Λευκωσιάτες, είναι η προϊστορία από τότε που επέστρεψε ο Ερμής στην Α’ Κατηγορία (2013-14). Αν και υπερέχουν στα αποτελέσματα των εντός και εκτός έδρας μεταξύ τους αναμετρήσεων, δεν είναι λίγες οι φορές που δεν πέτυχαν τον στόχο τους. Σε σύνολο 15 αγώνων νίκησαν στους εφτά, έφεραν έξι ισοπαλίες και ηττήθηκαν δύο φορές. Κάτι που σημαίνει ότι σε περισσότερα από τα μισά παιχνίδια, οκτώ για την ακρίβεια, η Ομόνοια δεν νίκησε τους μαυροκόκκινους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ