aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΦαμπιάνο ή αλλιώς… Ομόνοια!

Φαμπιάνο ή αλλιώς… Ομόνοια!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τέσσερις τερματοφύλακες κλήθηκαν να υπερασπιστούν την εστία της Ομόνοιας στην τρέχουσα σεζόν. Αρχικά ήταν ο Ουζόχο, αλλά λόγω τραυματισμού μετά την 5η αγωνιστική κλήθηκε να καλύψει την εστία ο Φαμπιάνο, που με δύο προπονήσεις έπαιξε απέναντι στην Ανόρθωση. Τραυματίστηκε και ο Βραζιλιάνος, αγωνίστηκε σ’ ένα ματς ο Κυριακίδης (με την Ανόρθωση) και στη συνέχεια έως και την 23η αγωνιστική που αναστάληκε το πρωτάθλημα υπερασπίστηκε την εστία της Ομόνοιας ο Παντίλιμον. Το γεγονός ότι οι πράσινοι διαθέτουν την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος οφείλεται σ’ ένα μεγάλο βαθμό στην παρουσία (και) των τερματοφυλάκων.

Μέσα από την ψηφοφορία του ΠΑΣΠ, όπου ψήφισαν φίλαθλοι τους αγαπημένους τους τερματοφύλακες και μέσα από τη βοήθεια της διεθνούς εταιρείας αθλητικής ανάλυσης InStat, διαπιστώνεται η προσφορά των τερματοφυλάκων της Ομόνοιας. Στην κατηγορία «ποσοστό αποκρούσεων ανά σουτ», οι τρεις ξένοι τερματοφύλακες που αγωνίστηκαν φέτος με τη φανέλα της Ομόνοιας, είναι στις τρεις πρώτες θέσεις σε ποσοστό αριθμού αποκρούσεων ανά σουτ!

Στην κατηγορία «αριθμός δεχόμενων γκολ ανά αγώνα», από τους τερματοφύλακες που έπαιξαν τουλάχιστον 10 παιχνίδια, ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο δέχθηκε 0,5 γκολ ανά αγώνα. Στην κατηγορία «αγαπημένος των οπαδών» ο Φαμπιάνο με ποσοστό 19,78% αναδείχθηκε πρώτος. Ο Βραζιλιάνος είναι και βασικός υποψήφιος για να βρίσκεται και του χρόνου κάτω από τα δοκάρια της Ομόνοιας, με τους πράσινους να προτίθενται να ανανεώσουν τη συνεργασία τους μαζί του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ