aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑEυκαιρία να δείξει τα δόντια της

Eυκαιρία να δείξει τα δόντια της

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Στα δύσκολα η Ομόνοια… τη βρίσκει και θέλει να δώσει και συνέχεια σήμερα απέναντι στην Ανόρθωση. Τρίτο ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν, κι αυτό στο ΓΣΠ, με τους πράσινους αυτή τη φορά να πηγαίνουν με φόρα (σε σχέση με τα προηγούμενα που προέρχονταν από ανεπιτυχή αποτελέσματα) μετά τις δυο πρόσφατες επιτυχίες τους, θέλοντας να τριτώσει και το καλό. Αφού υποχρέωσαν ΑΕΚ και ΑΕΛ σε ήττα και αποδείχθηκαν αφιλόξενοι οικοδεσπότες, θα θελήσουν να κάνουν το ίδιο και σήμερα απέναντι στην πρωτοπόρο και αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος. Το ματς προσφέρεται για να επιβεβαιώσει η Ομόνοια ότι επέστρεψε μια και καλή στα νικηφόρα αποτελέσματα και δεν δείχνει διάθεση να κοιτάξει πίσω.

Υψηλός ο βαθμός δυσκολίας του σημερινού αγώνα και η ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου έχει την ευκαιρία να δείξει τα δόντια της, να «μιλήσουν» οι δυνατότητές της αλλά να μετρήσει και τις αντοχές της. Ήδη βρίσκεται στα καλύτερά της σ’ αυτό το διάστημα του πρωταθλήματος και αυτό που ψάχνει είναι τη σταθερότητα στα αποτελέσματά της, αλλά και στην απόδοσή της. Εφόσον η Ομόνοια μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σημερινού αγώνα και φθάσει και στη νίκη, τότε θα μονιμοποιηθεί στα ψηλά και θα έχει ανακτήσει για τα καλά αυτοπεποίθηση. Θα φέρει ακόμη πιο μαζικά τον κόσμο της στο γήπεδο και όλα θα δουλεύουν υπέρ της.

Απέναντί της θα έχει και την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος. Η Ανόρθωση δέχθηκε μόλις 4 γκολ (όσα και η ΑΕΛ) και θα χρειαστεί υπομονή στη δημιουργία φάσεων αλλά κυρίως στην τελική προσπάθεια. Η αποτελεσματικότητα των πρασίνων θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα. Και όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την ΑΕΛ, το περασμένο Σάββατο, είχαν απέναντί τους την καλύτερη αμυντική γραμμή και πέτυχαν ένα και «χρυσό» γκολ. Τότε, μέτρησε και η αμυντική συμπεριφορά αφού διατήρησαν το μηδέν παθητικό. Ίσως και σήμερα αυτό να μετρήσει.

Η δύναμη της έδρας θα διαδραματίσει τον δικό της ρόλο στην έκβαση του αγώνα, με τον κόσμο της Ομόνοιας να θεωρείται βέβαιο πως θα δώσει μαζικά το «παρών» του. Επίσης, το «τριφύλλι» θα έχει για σύμμαχο και τη θετική παράδοση απέναντι στην ομάδα της Αμμοχώστου. Στα τελευταία 10 ματς μετρά 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας να δικαιώσουν όσους πιστεύουν στην αξία και τις δυνατότητές τους, βγάζοντας άλλο ένα ντέρμπι αλώβητοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ