aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΈτσι τιμάει το όνομά της η Ομόνοια (pics)

Έτσι τιμάει το όνομά της η Ομόνοια (pics)

Επίσκεψη στις παιδικές στέγες «Σπίτια της Ελπίδας» του Διεθνούς, Ανθρωπιστικού και Ανεξάρτητου Οργανισμού «Hope For Children» CRC Policy Center πραγματοποίησε χθες (29.03) η Ομόνοια, στο πλαίσιο των ενεργειών για εορτασμό των 70 χρόνων ζωής της, αλλά και της κοινωνικής της ευθύνης.

Τον εκπρόσωπο Τύπου της ομάδας, Ανδρέα Δημητρίου, τον Team Manager, Δημήτρη Δημητρίου και τους ποδοσφαιριστές, Δημήτρη Χριστοφή, Ματ Νταρμπισάϊαρ και Λούκα Βύντρα υποδέχτηκαν η Διευθύντρια του Ανθρωπιστικού Τομέα του Οργανισμού, Άντρια Νεοκλέους και η Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Άντρια Αγκαστινιώτου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπρόσωποι της Ομόνοιας ενημερώθηκαν για τα προγράμματα που υλοποιεί ο Οργανισμός, όπως το Beat Bullying κατά του σχολικού εκφοβισμού, τις υπηρεσίες ψυχο-κοινωνικής στήριξης σε παιδιά και οικογένειες, την 24ωρη Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην λειτουργία του «Σπιτιού του Παιδιού» για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, όπου την λειτουργία και το συντονισμό του έχει αναλάβει το «Hope For Children» CRC Policy Center.

Βασικό θέμα συζήτησης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν η λειτουργία των δύο ιδιωτικών παιδικών στεγών για ασυνόδευτα παιδιά που βρίσκονται υπό τη νόμιμη κηδεμονία της Διευθύντριας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Οι παιδικές στέγες «Σπίτια της Ελπίδας» προσφέρουν υπηρεσίες αποκατάστασης, ένταξης και βιώσιμης λύσης από εξειδικευμένο προσωπικό και συγχρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (90%), της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων και τη Κυπριακή Δημοκρατία (10%). Οι ποδοσφαιριστές πέρασαν ευχάριστα το απόγευμα με τα παιδιά, μοιράζοντας δώρα και αυτόγραφα. Ένα από τα παιδιά της στέγης παρέδωσε στην αντιπροσωπεία του Συλλόγου ένα συγκινητικό ποίημα που έγραψε ο ίδιος, το οποίο, όπως ανέφεραν οι ποδοσφαιριστές, πλέον θα κοσμεί τα αποδυτήριά τους.

Ο Διεθνής, Ανθρωπιστικός και Ανεξάρτητος Οργανισμός «Hope For Children» CRC Policy Center ευχαρίστησε θερμά την Ομόνοια για την έμπρακτη υποστήριξή της στον Οργανισμό, αφιερώνοντας χρόνο με τα παιδιά και χαρίζοντας τους μοναδικές στιγμές. Ο Σύλλογος ευχαριστεί τον Οργανισμό για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα που υπέβαλε, καθώς και για την κάθε δυνατή βοήθεια που παρείχε κατά την επίσκεψη στις στέγες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ