aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΈτσι ήθελε να το κάνει ο… Πεφωτισμένος Σέρινταν! (pic)

Έτσι ήθελε να το κάνει ο… Πεφωτισμένος Σέρινταν! (pic)

Πήγε στην Πολωνία, αλλά δεν έχασε το χιούμορ του. Ο λόγος για τον Κίλιαν Σέρινταν, ο οποίος σχολάζει τη φάση του δεύτερου γκολ της Γιαγκελόνια (4-1 επί της Κορόνα Κιέλτσε) το περασμένο Σάββατο, στην οποία ήταν πρωταγωνιστής.

Υπενθυμίζουμε πως ο Σέρινταν σούταρε από πλάγια εντός επανορθωτικής, η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια αφού κόντραρε στο πόδι του αντίπαλου τερματοφύλακα, κατέληξε στα δίκτυα.

Έτσι, μέσω Instagram, o Ιρλανδός σχολίασε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τη φάση αυτή: «Προφανώς ήθελα η μπάλα να χτυπήσει στο δοκάρι και να πάει μέσα αφότου χτυπήσει στον τερματοφύλακα #illuminati». Όσο για τη λέξη «illuminati», στην ανάρτησή του υπάρχει εξήγηση, αφού σημαίνει «Πεφωτισμένος». Πιο απλά, ο «Σέριφ» θέλει να μας πει χαριτολογώντας πως φωτίστηκε από τον Θεό για να σκοράρει με αυτό τον τρόπο.

Οι Ιλλουμινάτι ήταν μέλη μυστικών εταιρειών, τα οποία ισχυρίζονταν ότι φωτίζονταν άμεσα από το Θεό, χωρίς τα μυστήρια. Τέτοιες αιρέσεις παρουσιάστηκαν στην Ισπανία, στη Βαυαρία και στην Πικαρδία. Κατά τα τέλη του 18ου αιώνα οι Ιλλουμινάτοι προσέγγισαν τον Ελευθεροτεκτονισμό. Το 1907 μετέφεραν την έδρα τους στο Βερολίνο, όπου διατηρήθηκε η μυστική αυτή αίρεση, μέχρι και την εποχή που επικράτησε στη Γερμανία ο χιτλερισμός.

Οι Πεφωτισμένοι ήταν μια μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα από τον Άνταμ Βάισχαουπτ στη Βαυαρία. Στόχος της οργάνωσης ήταν η ανακάλυψη μυστικών για να τα αποκαλύψει σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Πάμπολλοι μύθοι και θεωρίες συνωμοσίας έχουν επίκεντρο την εικαζόμενη επιβίωση της οργάνωσης μέχρι σήμερα και τις υποτιθέμενες δραστηριότητές της, στις οποίες περιλαμβάνονται η Γαλλική Επανάσταση, ο αγώνας εναντίον της Καθολικής Εκκλησίας καθώς και βλέψεις παγκόσμιας κυριαρχίας.

Για να μην γινόμαστε κουραστικοί, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, διαβάστε εδώ. Για να διαβάσετε το ρεπορτάζ με τη συμβολή του Ιρλανδού τέως στράικερ της Ομόνοιας στην τελευταία νίκη της νέας του ομάδας, κάντε κλικ εδώ (δείτε και το βίντεο).

Obviously I meant it to hit the post and rebound back in off the keeper #illuminati

A post shared by Cillian Sheridan (@thesherifff) on

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ