aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΈτσι δεν βλέπει άσπρη μέρα…

Έτσι δεν βλέπει άσπρη μέρα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Όταν είσαι η Ομόνοια, μια μεγάλη ομάδα, δεν μπορεί να αρκείσαι και να υπερηφανεύεσαι για καλή εμφάνιση και το αποτέλεσμα να μην είναι το επιθυμητό. Ναι, ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ, είχε τις ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, όμως και πάλι προδόθηκε από τα αμυντικά κενά της. Τρεις τελικές στον στόχο ο αντίπαλος, ισάριθμα γκολ. Τραγικό για μια ομάδα που θέλει να έχει πρωταγωνιστική πορεία.

Ο Πάμπος Χριστοδούλου μετά το ματς είπε: «Με χαροποίησε η εικόνα μας, έτσι θέλω να βλέπω την ομάδα μου». Μεγάλη μάζα του κόσμου της Ομόνοιας δεν συμφωνεί με αυτή την τοποθέτηση αφού δεν συμβιβάζεται με τίποτα πέρα από τη νίκη. Ναι μεν θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει καλή μπάλα, αλλά το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο είναι το αποτέλεσμα, αυτό είναι που μετρά και ο τεχνικός των πρασίνων το γνωρίζει πολύ καλά.

Και πώς μπορεί να είσαι ικανοποιημένος όταν η Ομόνοια δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει έστω και μια από τις ευκαιρίες της, γιατί και αυτό είναι αδυναμία. Το πιο «χτυπητό» όμως ήταν η κακή αμυντική συμπεριφορά της, αφού όσα σουτ έκανε στην εστία ο αντίπαλός της, έγιναν γκολ. Οι αμυντικοί μάρκαραν με τα… μάτια και άφησαν εκτεθειμένο τον νεαρό Χριστοδούλου, που στα δύο από τα τρία γκολ δεν είχε και καλή τοποθέτηση.

Η Ομόνοια παραμένει αδιόρθωτη, παρόλο που πέρασαν 11 αγωνιστικές και το πρόβλημα στην άμυνα εντοπίστηκε από την αρχή. Και όσο μπάζει πίσω, δεν μπορεί να δει άσπρη μέρα. Είναι αδύνατο με τέτοια εικόνα στην άμυνα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο. Φαίνεται να μην υπάρχουν οι λύσεις εκ των έσω. Ο Εκίθα ίσως να αποτελεί το τελευταίο χαρτί για τον Κύπριο τεχνικό, με την ελπίδα να βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας του στα μετόπισθεν. Στο επόμενο ματς αναμένεται να είναι διαθέσιμος και ίσως πάρει και θέση στο αρχικό σχήμα.

Απ’ εκεί και πέρα, θα πρέπει να περιμένει τον Ιανουάριο για να προχωρήσει σε βελτιωτικές κινήσεις με μετεγγραφές. Μέχρι τότε, όμως, η Ομόνοια θα πρέπει να διατηρηθεί κοντά στις ομάδες που προπορεύονται, ώστε να μη χάσει εντελώς επαφή μαζί τους και να μπορέσει να αντεπιτεθεί στη συνέχεια, εφόσον βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ