aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΕρυθρόλευκο άλμα με «μαχαιριά» στην Ομόνοια (pics & video)

Ερυθρόλευκο άλμα με «μαχαιριά» στην Ομόνοια (pics & video)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Πήρε μπρος η Σαλαμίνα, βήμα… σημειωτόν η Ομόνοια. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 2-1 των πρασίνων στο «Αμμόχωστος-Επιστροφή», για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Δαμιανού πήρε το δεύτερο της τρίποντο στον φετινό μαραθώνιο και το πρώτο με τον Κύπριο τεχνικό στον πάγκο (τρίτο του παιχνίδι), ενώ έφυγε και από την τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη, αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο ανεπιτυχές αποτέλεσμα για την ομάδα της πρωτεύουσας καθώς προηγήθηκε άλλη μια ήττα και δύο ισοπαλία, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να εκπέμπει σήμα… κινδύνου αφού απομακρύνθηκε από την κορυφή. Υπενθυμίζουμε ωστόσο πως έχει αγώνα λιγότερο. Σκόρερ για τους ερυθρόλευκους οι Ντανίλο (9’) και Βάγκνερ (80’), ενώ ο Παπουλής (43’) έφερε το παιχνίδι στα ίσα για τους πράσινους.

Το ματς…

Πολύ καλός ήταν ο ρυθμός του πρώτου μέρους καθώς οι δύο ομάδες δημιούργησαν πολύ καλές ευκαιρίες, δύο από τις οποίες κατάφεραν να καταλήξουν στα δίκτυα. Στο 9’ η Νέα Σαλαμίνα άνοιξε το σκορ με τον Ντανίλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ωραία ενέργεια και ασίστ του Σιαθά, και με μακρινό συρτό σουτ νίκησε τον Φαμπιάνο. Οι πράσινοι ανέκτησαν την κατοχή και σε δύο περιπτώσεις κατέγραψαν ισάριθμες κλασσικές ευκαιρίες. Στο 25ο λεπτό, οι Παπουλής-Τιάγκο συνδυάστηκαν εξαιρετικά, ο πρώτος έδωσε στον Ντούρις που ελευθερώθηκε εντυπωσιακά, όμως το κοντινό του πλασέ βρήκε σε ετοιμότητα τον Βεσελόφσκι.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Τιάγκο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω, ενώ ήταν εντελώς μόνος. Το «τριφύλλι» βρήκε το γκολ προς το τέλος του ημιχρόνου (43’) όταν ο Παπουλής εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Στο 45’ και στην τελευταία φάση του αγώνα, ακυρώθηκε γκολ του Ασάντε για οφσάιντ, ωστόσο η επαναληπτική προβολή, δεν ήταν ξεκάθαρη.

Στο δεύτερο μέρος οι φάσεις ήταν μηδαμινές, αφού οι δύο ομάδες δημιουργούσαν μόνο προϋποθέσεις. Ωστόσο, η Νέα Σαλαμίνα ήταν αυτή που είχε την ουσία! Στο 80’ ο Οσέι με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στην περιοχή των πρασίνων, και ο Βάγκνερ με κοντινό πλασέ από πλάγια θέση, νίκησε τον Φαμπιάνο και χάρισε ένα σπουδαίο τρίποντο στην ομάδα του. Η Ομόνοια βρήκε σπουδαίες ευκαιρίες στο τέλος του αγώνα, ωστόσο ο Βεσελόφκσι έπιασε το τακουνάκι του Κακουλή, ενώ ο Ντούρις στο 90’+5 σημάδεψε το δοκάρι με κοντινή κεφαλιά!

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Δαμιανού): Βεσελόφσκι, Σεργίου, Χριστοφόρου, Τσμοβς (68′ Αντιόλο), Νικολάου (58′ Λοράν), Ντανίλο, Σανκό (58′ Αντρέου), Σιαθάς (46′ Λεμέσιος, 90’+4 Παύλου), Οσέι, Κονφέ, Βάγκνερ.

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Σέχου, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέτσιακς, Γκόμεθ, Γκόμες (83′ Κούσουλος), Παπουλής (83′ Κακουλλής), Ασάντε (76′ Μποτεάκ), Τιάγκο (76′ Τζιωνής), Ντούρις.

Σκόρερ: 9′ Ντανίλο, 80′ Βάγκνερ / 43′ Παπουλής

Κίτρινες: Χριστοφόρου (3η), Οσέι / Ασάντε, Λέτσγιακς

Αποβολές:

Στάδιο: N. PAPAS GROUP – Αμμόχωστος Επιστροφή.

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή.

Α’ Βοηθός: Μιχάλης Σωτηρίου.

Β’ Βοηθός: Χρίστος Ε. Χρίστου.

4ος: Μάριος Χριστοφόρου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ