aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣΕπέλεξε Φαν Ντάικ ο Χριστοφή. Τι ψήφισε η Κύπρος στα βραβεία της FIFA

Επέλεξε Φαν Ντάικ ο Χριστοφή. Τι ψήφισε η Κύπρος στα βραβεία της FIFA

Ο Λιονέλ Μέσι κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου παίκτη της χρονιάς για την FIFA. Ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα συγκέντρωσε 377 ψήφους από τους αρχηγούς των εθνικών ομάδων, με τον Βέρτζιλ Φαν Ντάικ της Λίβερπουλ δεύτερο με 337 και τον Κριστιάνο Ρονάλντο τρίτο με 330. Όσον αφορά στους ομοσπονδιακούς προπονητές, ο «Λέο» πρώτευσε και εκεί με 379 ψήφους, ενώ ο Πορτογάλος φορ της Γιουβέντους είχε 307 και ο Ολλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ 289.

Από κυπριακής πλευράς στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος ο αρχηγός της Εθνικής Κύπρου, Δημήτρης Χριστοφή και ο ομοσπονδιακός προπονητής Ραν Μπεν Σιμόν. Ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας είχε ως πρώτη επιλογή τον Φαν Ντάικ (5 βαθμούς), δεύτερη τον Αζάρ (3 βαθμούς) και τρίτη τον Ντε Λιχτ. Όσον αφορά τον Μπεν Σιμόν, επέλεξε ως πρώτη επιλογή τον Ντε Γιονγκ, δεύτερο τον Φαν Ντάικ και τρίτο τον Εμπαπέ.

Διαβάστε επίσης: FIFA Best: Η καλύτερη ενδεκάδα του 2019!

Ο ίδιος ο Μέσι ψήφισε πρώτο τον Σαντιό Μανέ της Λίβερπουλ, δεύτερο τον Ρονάλντο και τρίτο το νέο του συμπαίκτη στην «Μπάρτσα», Φρένκι Ντε Γιονγκ. Ο Ρονάλντο είχε πρώτη επιλογή τον επίσης νέο του συμπαίκτη στη Γιουβέντους Ματάις Ντε Λιχτ, ακολούθως τον Ντε Γιονγκ και τρίτο τον Κιλιάν Εμπαπέ της Παρί. Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, επέλεξε πρώτο τον Ρονάλντο, δεύτερο τον Ντε Γιονγκ και τρίτο τον Ντε Λιχτ.

Διαβάστε επίσης: FIFA Best: Αυτό είναι το καλύτερο γκολ για το 2019! (video)

Όσον αφορά στις ελληνικές ψήφους, ο Τζον Φαν’τ Σιπ είχε πρώτη επιλογή τον Μέσι (5 βαθμούς), δεύτερη τον Ρονάλντο (3 βαθμούς) και τρίτη τον Φαν Ντάικ. Ο αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης, προτίμησε ως πρώτη επιλογή τον Μοχάμεντ Σαλάχ της Λίβερπουλ, που ήταν συμπαίκτης του στη Ρόμα για μια σεζόν, δεύτερο είχε τον Ρονάλντο και τρίτο τον Μέσι.

Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις ψήφους των ομοσπονδιακών προπονητών και αρχηγών των εθνικών ομάδων όλου του κόσμου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ