aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΚΑΔΗΜΙΕΣΈνας… μικρός Τουρκοκύπριος Ομονοιάτης στο στόχαστρο του Άγιαξ και όχι μόνο!

Ένας… μικρός Τουρκοκύπριος Ομονοιάτης στο στόχαστρο του Άγιαξ και όχι μόνο!

Ένα μικρό ταλέντο φαίνεται πως παρακολουθούν… στενά τέσσερις μεγάλοι σύλλογοι. Ο λόγος για τις Γαλατασαράι, Φενέρμπαχτσε, Μπεσίκτας αλλά και τον Άγιαξ, οι οποίες έχουν βάλει στο στόχαστρο τους τον 12χρονο (11/1/2007 Τουρκοκύπριο, Ερκ Εσελέρ, που αγωνίζεται στις ακαδημίες της Ομόνοιας!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «kibrishaberci.com», ο μικρός διαπρέπει με τη φανέλα των πρασίνων. Άρχισε την καριέρα του από την Mutluyaka, ενώ αγωνίστηκε και στις Mormenekse Academy, Yenibogazici. Με την τελευταία μάλιστα κέρδισε το… εισιτήριο για τα δοκιμαστικά στην Γαλατασαράι, όμως λόγω κάποιων δυσκολιών, επέστρεψε στην Κύπρο καθώς ο σύλλογος δεν μπορούσε να στηρίξει την οικογένεια.

Το εν λόγω ρεπορτάζ αναφέρει στη συνέχεια πως ο μάνατζερ Tekin Birinci βοήθησε στη μετακίνηση του Ερκ στην Ομόνοια, με την οποία κέρδισε θέση βασικού στην ομάδα, αφού αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι μόλις τρεις μέρες μετά την μετεγγραφή του στην ακαδημία. Πως βρέθηκε στο στόχαστρο του Άγιαξ; Με τη συμμετοχή του σε τουρνουά στην Ολλανδία με τη φανέλα του «τριφυλλιού», καθώς δεν πέρασε απαρατήρητος! Μάλιστα, η οικογένεια του επισήμανε πως στα κατεχόμενα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για τα νεαρά ταλέντα, ωστόσο ο ίδιος ο 12χρονος προπονείται με προσωπικό γυμναστή.

Ο Ερκ δηλώνει: «Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Έχουμε πολύ καλή σχέση με την Ομόνοια. Τους έμαθα τούρκικα και μου έμαθαν ελληνικά. Μιλάνε επίσης ελληνικά. Το όνειρο μου είναι να παίξω ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Η Γαλατασαράι στην Τουρκία, υποστηρίζω τον Άγιαξ στην Ευρώπη. Το είδωλο μου είναι ο Αζάρ. Η θέση που αγωνίζομαι είναι στον άξονα όπως επίσης και στη θέση 10. Αν θέλω να γίνω ένας καλός ποδοσφαιριστής στο μέλλον, πρέπει να δουλεύω, να τρώω καλά, να μην χάνω προπονήσεις και το πιο σημαντικό να δώσω προσοχή στον ύπνο μου. Τα ακολουθώ όλα αυτά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ